Search
Asset 2

بحران مهاجرت پرستاران؛ حقوق پرستاران در عمان شش برابر دستمزد آنها در ایران است

در شرایطی که ایران با کمبود صد هزار نیروی پرستار مواجه است، مشکلات معیشتی و وضعیت قراردادهای شغلی این قشر سبب گسترش موج مهاجرت آنها به کشورهای عربی شده است.
(Mehrnews.ir)

در شرایطی که به نوشته رسانه‌ها، ایران با کمبود صد هزار نیروی پرستار مواجه است، مشکلات معیشتی و وضعیت قراردادهای شغلی این قشر سبب گسترش موج مهاجرت آنها به کشورهای عربی شده است.

محمد علوی، پرستار بالین و فعال صنفی حوزه پرستاران در گفتگو با رسانه همشهری آنلاین گفته است که مشکلات معیشتی پرستاران باعث شده که خیلی از آن‌ها اقدام به مهاجرت کنند. حقوق و مزایای پرستارانی که به عمان مهاجرت کرده‌اند، ۶ برابر حقوق یک پرستارِ فعال در ایران است.

او در بخش دیگری از اظهارات خود به این موضوع اشاره می‌کند که با وجودِ کمبود بیش از ۱۰۰ هزار پرستار در کشور، وزارت بهداشت حاضر نیست ۲۰ هزار پرستار را که طرح خود را در دوره کرونا گذرانده‌اند و به پرستاران طرحی شناخته می‌شوند، جذب کند.

این فعال صنفی پرستاران همچنین درباره وضعیت قراردادهای شغلی این قشر می‌گوید: «ما الان حدود ۲۰ هزار نیروی پرستار کارکشته داریم که ۴ سال درس خوانده‌اند و برادری خود را هم در بحران کرونا ثابت کردند، اما وزارت بهداشت آن‌ها را به کار نمی‌گیرد. در این میان پرستارانی هم داریم که بیش از ۲۰ سال سابقه کار دارند، اما هنوز شرکتی هستند و تبدیل وضعیت نشده‌اند.»

علوی با بیان اینکه میانگین حقوق پرستاران با در نظر گرفتن سابقه فعالیت آن‌ها بین ۱۲ تا ۱۵ میلیون تومان است، ادامه می‌دهد: پرستاران باید چند جا کار کنند تا بتوانند زندگی خود را بگذرانند. خیلی از آن‌ها هم تغییر شغل داده‌اند؛ در تاکسی اینترنتی کار می‌کنند، آنلاین‌شاپ زده‌اند.

او افزود که هر پرستار علاوه بر ۱۷۰ تا ۱۸۰ ساعت کار موظفی در ماه، باید ۱۵۰ تا ۲۰۰ ساعت هم اضافه‌کاری داشته باشد. اما مبنای پرداخت هر ساعت اضافه‌کاری آن‌ها فقط ۱۵ هزار تومان است! آیا این مبلغ با این حجم از فشار کار و فرسایشی بودن این شغل عادلانه است؟ این نشان می‌دهد که نظام پرداخت وزارت بهداشت نیاز به بازنگری جدی دارد.

بر اساس گزارش همشهری آنلاین، وزارت بهداشت به تازگی اعلام کرده است که در سال ۱۴۰۳ قصد استخدام ۲۵ هزار نیرو را دارد. در این میان، تعدادی از فعالان صنفی پرستاری در نامه‌ای به ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهوری از او خواسته‌اند که برای حل مشکل شغلی پرستاران، طرح استفساریه‌ای به مجلس ارائه دهد و این استفساریه پس از دریافت موافقت مجلس، به وزرات بهداشت ابلاغ شود و دستور دهد که وزارت بهداشت از منابع مالی خود، پرستاران طرحی را به کارگیری کند.

طبق این گزارش، ساعت‌های کاری زیاد، حجم سنگین کار، شیفت‌ها و اضافه‌کاری‌های اجباری و با دستمزد اندک، فرسایشی بودن این شغل، اجرا نشدن قوانین اصلاح حقوق و مزایا، تاخیر‌های همیشگی در پرداخت معوقه‌ها، کارانه‌های زیر یک میلیون تومان و حقوق‌های ناچیز ۱۲ تا ۱۴ میلیون تومانی از معضلاتی است که پرستاران با آن دست و پنجه نرم می‌کنند.

در این گزارش با هشدار درباره موج مهاجرت پرستاران از کشور و یا تغییر شغل آن‌ها آمده است که هفته گذشته ۴۳ نفر از پرستاران اتاق عمل و بیهوشی بیمارستان شهدای تجریش تهران استعفای دسته‌جمعی دادند. اواخر فروردین هم ۲۲ پرستار بیمارستان تخصصی طالقانی چالوس به صورت گروهی استعفا دادند. به این لیست باید پرستاران بیمارستان طالقانی آبادان و چند مرکز درمانی یزد را هم اضافه کرد.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی