کارگران پروژهای صنعت نفت و گاز و پتروشیمی امروز شنبه دوم اردیبهشت در شهرهای مختلف باهدف افزایش ۷۹ درصدی دستمزد، تجمعات اعتراضی به پا کرده و دست به اعتصاب سراسری زدند.
اعتصاب کارگران پروژهای صنعت نفت از روز گذشته اول اردیبهشتماه در پالایشگاه آبادان و چند مرکز نفتی دیگر آغاز شد و قرار است به اعتصاب سراسری در مراکز صنعت نفت گسترش یابد. کارگران خواستار ۷۹ درصد افزایش دستمزد، ۲۰ روز مرخصی ماهانه، کاهش ساعات کار روزانه از ۱۰ ساعت به ۸ ساعت، و حذف بندی از قرارداد کار هستند که آنها را از اعتراض به شرایط کار منع میکند.
کارگران پروژهای پالایشگاه آبادان شاغل در شرکت اکسیر صنعت روز جمعه اول اردیبهشتماه در اعتراض به افزایشنیافتن دستمزد اعتصاب کردند و به طور دستهجمعی کارگاه را تخلیه کردند.
بر اساس گزارشهای منتشر شده در شبکههای اجتماعی، تا کنون کارگران شرکت کیان عسلویه، شرکت هخامنش نوروزی، شرکت زرادخانه یزد، دفتر فنی و تست پکیج و کیوسی شرکت سازه پاد پتروشیمی بوشهر، پترو پالایش کنگان سایت ۳، شرکت جی سی دشت دهلران، پتروشیمی سلمان فارسی در ماهشهر، پتروشیمی صدف در فاز ۲ عسلویه و فاز ۳ پترو پالایش شرکت کاین سازه در کنگان به این اعتصاب پیوستهاند.
فیلم دیگری از اعتصاب کارگران پروژهای شاغل در پتروشیمی دهلران pic.twitter.com/nVVBSjEPnM
— Iranworkers (@iranworkers) April 22, 2023
اعتصاب شرکت جهان پارس #اعتصاب_سراسری کارگران شاغل در پروژههای مختلف نفت، گاز، پتروشیمی، پالایشگاهها، نیروگاهها و صنایع فولادی#کمپین_سراسری۴۰۲ pic.twitter.com/XmG2ilED7C
— Iranworkers (@iranworkers) April 22, 2023
اعتصاب سراسری با فراخوان «کمپین مرکزی نیروهای پروژهای نفت و گاز» آغاز شده است. این تشکل اول فروردین ۱۴۰۲ بیانیهای شدیداللحن علیه حداقل دستمزد تعیین شده توسط شورایعالی کار صادر کرد و نوشت شورایعالی کار را فاقد صلاحیت میداند و از این پس خود نرخ جدید افزایش دستمزد کارگران پروژهای نفت را تعیین خواهد کرد.
همچنین کمپین مرکزی نیروهای پروژهای نفت و گاز ۲۸ فروردین در بیانیهای فراخوان اعتصاب سراسری داد و از کارگران پروژهای نفت و گاز خواست از دوم اردیبهشت کارگاهها و خوابگاههای مراکز نفتی را تخلیه کنند و تا پذیرش مطالباتشان توسط شرکتهای پیمانکار به خانههای خود بازگردند.
«کمپین مرکزی نیروهای پروژهای نفت و گاز» نوشت بر اساس محاسبات کارشناسی شده و با درنظرگرفتن شرایط بیثبات و بحرانی کنونی نرخ افزایش دستمزد درخواستی ۷۹ درصد است.