Search
Asset 2

افزایش قیمت نفت و طلا در بحبوحه بلاتکلیفی‌های جهانی؛ پیش‌بینی رشد طلا در سال آتی

تصرف سوریه به دست تحریر شام بر تمایلات بازار تأثیر منفی گذاشته است. در پی تشدید تنش‌های ژئوپلیتیکی در خاورمیانه، قیمت نفت و طلا در معاملات اولیه روز دوشنبه افزایش یافت.
(FREDERIC J. BROWN/AFP via Getty Images)

تصرف سوریه به دست  تحریر شام بر تمایلات بازار تأثیر منفی گذاشته است.

در پی تشدید تنش‌های ژئوپلیتیکی در خاورمیانه، قیمت نفت و طلا در معاملات اولیه روز دوشنبه افزایش یافت.

معاملات طلا در روز دوشنبه با قیمت تقریبی ۲ هزار و ۶۴۰ دلار به‌ازای هر اونس آغاز شد و تا ساعت ۱۴:۱۵ بعدازظهر به وقت شرق آمریکا به ۲ هزار و ۶۶۱ دلار رسید که یعنی نزدیک به ۰.۸ درصد افزایش داشت.

معاملات آتی نفت خام برنت که با قیمت ۷۱.۲۲ دلار به‌ازای هر بشکه آغاز شده بود، با ۱.۴ درصد افزایش به ۷۲.۲۳ دلار رسید.

قیمت نفت برای سه روز متوالی کاهشی بود تا این‌که روند معاملات در روز یکشنبه تغییر کرد. گروهی از مخالفان سوری، پایتخت این کشور را در آخر هفته به تصرف خود درآوردند و اوضاع امنیتی خاورمیانه را که در سایه درگیری اسرائیل و غزه شکننده شده، دچار ابهام بیشتر کردند.

هیئت تحریر شام که از جانب آمریکا به‌عنوان یک گروه تروریستی شناخته می‌شود، شهرهای حمص، حماه و حلب را به تصرف خود درآورده است. ابومحمد الجولانی، رهبر هیئت تحریر شام، گفته که می‌خواهد سوریه را به «چراغ راه امت اسلامی» تبدیل کند. بشار اسد، رئیس‌جمهور دیکتاتور سابق سوریه، به روسیه فرار کرده است.

نگرانی از سرایت وقایع سوریه به کشورهای نفت‌خیر همسایه باعث بالا رفتن قیمت نفت خام برنت شد و جایگاه طلا را به‌عنوان یک دارایی امن ارتقا داد.

تصمیم اخیر اوپک پلاس مبنی بر به تعویق انداختن برنامه کاهش داوطلبانه تولید نیز بر بازارهای نفت اثرگذار بوده است. با ادامه‌دار شدن کاهش تولید، روزانه ۲.۲ میلیون کمبود بشکه نفت وجود دارد.

بانک آی‌اِن‌جی اعلام کرد که این اقدام باعث کاهش مازاد نفت در سال آتی خواهد شد. پیش‌بینی می‌شود که اعضای اوپک پلاس تا سپتامبر ۲۰۲۶ بتوانند عرضه روزانه ۲.۲ میلیون بشکه نفت را به حالت اول بازگردانند.

آی‌اِن‌جی گفت: «اقدامات اوپک پلاس ممکن است قیمت کف بازار را بیش از حد انتظار بالا بکشد، اما این کشورها همچنان باید به قیمت‌های پایین‌تر رضایت بدهند. اوپک پلاس با معضل همیشگی افزایش عرضه کشورهای غیرعضو اوپک و رشد مأیوس‌کننده تقاضا مواجه است که عمدتاً به اقدامات چین نسبت داده می‌شود.»

داده‌های مالی اخیر پکن نشان می‌دهند که تسهیلات بانکی جدید روند نزولی دارند و نرخ تأمین مالی جمعی- انتقال جریان اعتباری از بازار سرمایه به اقتصاد- به پایین‌ترین حد خود رسیده است.

بانک آی‌اِن‌جی اعلام کرد که پیش‌تر انتظار داشت قیمت نفت برنت تا سال ۲۰۲۵ به ۶۹ دلار به‌ازای هر بشکه برسد.

در گزارش آی‌اِن‌جی آمده است: «این واقعیت که بازار همچنان با تولید مازاد مواجه است، بدین معنی است که قیمت‌ها بویژه در سه‌ماهه چهارم نسبت به سطح کنونی پایین‌تر می‌آیند.»

گزارش اخیر جی‌پی‌مورگان در مورد طلا نشان می‌دهد که «بستر خوبی برای رشد طلا» در سال آتی وجود دارد.

جی‌پی‌مورگان انتظار دارد که خرید گسترده طلا از جانب بانک مرکزی همچنان از قیمت طلا حمایت کند. از این گذشته، جی‌پی‌مورگان قیمت دلار آمریکا را به لحاظ ساختاری «فراتر از ارزش ذاتی» آن می‌داند. به این ترتیب، طلا به ایجاد تنوع در سبدهای سرمایه‌گذاری مرتبط با دلار کمک می‌کند.

پیش‌بینی ساکسو بانک این است که طلا در سال آینده «رکورد جدیدی به ثبت می‌رساند» و قیمت آن تقریباً به ۳ هزار دلار به‌ازای هر اونس می‌رسد.

این بانک گفت: «پیش‌بینی تداوم بلاتکلیفی‌ها در سطح جهانی باعث شده که تمایل به طلا به‌عنوان یک دارایی امن افزایش پیدا کند که کاهش نرخ بهره و خرید ادامه‌دار بانک مرکزی نیز به این مسئله دامن زده است.»

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی