اِپُک تایمز با پوشش خبری دادن به موضوع، بستری مناسب جهت بحث و مناظرههای بسیار فراهم میکند
کاربران سایتهای اینترنتی در چین با گمانهزنیهایی در خصوص منابع اجسادی که برای پِلَستینهشدن مورد استفاده قرار میگیرند، جار و جنجال به راه انداختهاند. این اجساد در نمایشگاههای سراسر دنیا درمعرض دید همگان گذاشته میشوند. یک سری مقالات چاپشده در اِپُک تایمز به زبان چینی، سرآغاز مباحثههای بسیار شدید در یکی از پورتال های خبری بزرگ به نام میکرو بلاگ و رسانههای اصلی سرزمین چین شد.
کاربران اینترنت در خصوص این افشاگریها درباره چین بسیار متأسف هستند.
این مقالات به گو کایلای، همسر بو شیلای عضو پیشین پولیتبورو مربوط میشود که اجساد تمرینکنندگان فالون گونگ را در اختیار شرکتهایی در شهر دالیان قرار میداد که به کار پِلَستینهکردن اجساد میپرداختند. پِلَستینهکردن اجساد روندی است که طی آن ترکیبی از مواد پلیمری جایگزین مایعات اجساد میشود تا بتوانند آنها را به نمایش بگذارند.
درست یک هفته پس از چاپ اولین مقاله اِپُک تایمز دراین خصوص در ۱۰ آگوست، مباحثات در اینترنت چین آغاز و به مرور بر شدت آن افزوده شد. (وبسایت اِپُک تایمز در چین تحت سانسور بوده و هیچ نسخهای از آن نمیتواند در سرزمین چین به چاپ برسد. نسخههای چاپی اِپُک تایمز به زبان چینی و انگلیسی در هنگکنگ چاپ میشوند.)
در سایتی همانند توییتِربا نام سایت سینا ویبو، در ۱۶ آگوست حدود ساعت ۱۰ عصر به وقت نیویورک، جستجوی کلمه “هاگِنز” که فرد پیشتاز در حرفه پِلَستینهکردن اجساد میباشد، به حدود ۲۱۸۰۰۰ نفر رسید، یک ساعت بعد، بیش از ۱۷۰۰۰ کاربر روی آن اعلان نظر نمودند.
حتی فاشیستها هرگز دست به چنین کاری نزدهاند
– کاربران اینترنت در چین
در وبسایت یکی از شرکتهایی که در نمایشگاههای مهم و برجسته، اجساد پِلَستینه شده را به نمایش گذاشته بود، نوشتهای در خصوص مسوول نبودن شرکت وجود داشت که بخشی ازتوافق بین شرکت مزبور و اداره حقوقی دولتی در نیویورک در ماه می سال ۲۰۰۸، را نشان میداد. این نوشته پس از آن برای بسیاری از کاربران اینترنت مبنای مقایسه قرار گرفت.
عبارت نوشته شده: ” اجسادی که این نمایشگاه در معرض دید همگان میگذارد، اجسادی از شهروندان و یا ساکنین چین هستند که از اداره پلیس چین تحویل گرفته شدند…. ضمن ابراز احترام نسبت به اعضای بدن، اندامها و جنینهایی که به معرض نمایش درآمدهاند، منبع تمامی اینها از شرکای چینی بوده و این شرکت نمیتواند به طور مستقل مشخص کند که این اجساد متعلق به افراد محکوم به اعدام در زندانهای چین نباشند.”
یکی از کاربران اینترنت به نام “فانگار” با ارجاع به این نوشته، به طرح این پرسش پرداخت که در طی ۱۳ سال گذشته چه تعداد اجساد و چه تعداد جرائم در راهاندازی این نمایشگاهها نقش داشته است.
فانگار سپس این سؤال را پیش میکشد که این موضوع برای چین چه معنایی را دربر دارد: “ما چه نقشی میتوانیم داشته باشیم؟ آیا کسی شهامت فکر کردن به آن را دارد؟”
کاربر دیگری به نام ” برلیانت کاریر” اظهار داشت که به خاطر برپایی چنین نمایشگاههایی، زنان بسیاری به کام مرگ میروند. ” زنان باردار هرگز به مجازات مرگ محکوم نمیشوند. بعلاوه، چگونه این موضوع میتواند تصادفی باشد که یک چنین تعداد بسیار زیادی از زنان باردار در زندان به کام مرگ بروند؟ در حالیکه حتی ساختار بدن جنین روند کامل رشد را طی کرده است؟!!! این واقعاً وحشتناک است.”
کاربر دیگری نوشت که، “وقتی موضوع فروش اجساد برای تجارت و کسب پول مطرح میشود، واقعاً هولناک و هراسانگیز به نظر میرسد، چرا که قبلاً حتی فاشیستهای دوره آلمان نازی هرگز دست به چنین اعمالی نزدند.”
کاربران در خصوص اینکه منبع تهیه این اجساد از تمرینکنندگان فالون گونگ میباشد سکوت اختیار کردند، کلمه “فالون گونگ” فقط در مواردی به کار میرود که نسبت به آن کلمات زنندهای گفته شود. در اینترنت چین کلمه “فالون گونگ” و سایر کلمات وابسته به آن تحت سانسور بسیار شدیدی هستند.
کانالهای خبری مهم اینترنتی که اکثریت مردم چین اخبار روزانه را از طریق آنها کسب میکنند شامل نت ایز، سینا، و سوهو هستند که این سایتها نیز به رویداد پِلَستینهکردن اجساد پرداخته و عمدتاً هیاهو جارو جنجال اخیر دراین خصوص را منعکس کردند و با انتشار تصاویر هولناک اجساد انسانی به شکلی ناخوشایند، دست به طرح پرسشهایی درباره منبع تهیه این اجساد زدند.
یکی از شرکتهای مهم پِلَستینهکردن اجساد، به نام بادی وُردز، هرگز چنین عباراتی مثل آنچه در وبسایت شرکت مزبور نوشته شد را منتشر نکرد. براساس اظهارات مسئولان سایت بادی وُردز، این سایت اجسادی را در معرض نمایش میگذارد که از طرف “افرادی اهدا میشوند که در طول حیات خود اعلان کردند که پس از مرگ، اجسادشان به عنوان ابزاری جهت ارتقاء سطح دانش پزشکی در دسترس پزشکان و دانشجویان پزشکی قرار گیرد.”
این گفتهها نتوانست کاربران اینترنت را قانع کند که تا در خصوص منابع اجسادی که تحت پِلَستینهکردن قرار گرفتند، دست از اعمال فشار بر روی مسئول شرکت بادی وُردز، به نام گونتر وان هاگِنز بردارند.
شرکت اطلاعات امور مالی آنلاین چین، در بخش مقدمه یک تحقیق چهار صفحهای در ۱۶ آگوست، پرسشهایی به شرح ذیل را مطرح میکند که، ” وان هاگِنز از کدام نقطهی زمین اجساد واقعی را تهیه کردهاست؟ چرا مقامات دالیان مجوز چنین مؤسسه مالی جدید سطح بالایی را صادر کردند؟ چه زنجیره مخوف و وحشتناکی از سود و منفعت در پشت این نمایشگاههای اجساد نهفته است؟”
گونتر وان هاگِنز طی مصاحبههایی که انجام داد بین اجسادی که توسط مؤسسه وی در نمایشگاهها مورد استفاده قرار میگیرند و اجسادی که به انجام تحقیقات علمی اختصاص دارند، تمایز قائل شد. وی در مصاحبه اخیر خود اذعان داشت که در مورد دوم اجساد چینی مورد استفاده مؤسسه وی هیچ گونه مدعی نداشته و اینکه اداره پلیس، تحت قوانین چین دست به این کار زده و این اجساد را دراختیار میگذارد.
بر طبق گزارش اِپُک تایمز، اداره پلیس چین میتواند به راحتی بیان کند که اجساد زندانیان، به ویژه تمرینکنندگان فالون گونگ، “فاقد مدعی” بوده و آنها را دراختیار شرکتهایی قرار دهد تا پِلَستینه شوند ومواد پلاستیکی به آنها تزریق شوند.
شرکت اطلاعات امور مالی چین پس از مواجهه با پرسش در خصوص منافع پنهان در پشت تجارت اجساد در دالیان، هیچ اشارهای به مطلبی که اپک تایمز با عنوان ذیل دست به افشای آن زد، نکرد: نقش گو کایلای و بو شیلای.
بو، به عنوان رئیس حزب کمونیست در دالیان و استاندار استان لیائونینگ، اقدام به گسترش زندانها و اردوگاههای کار اجباری کرد و تمرین کنندگان فالون گونگی که به پکن رفته بودند تا به آزار و شکنجه رژیم چین اعتراض کنند، روانه این زندانها و اردوگاههای کار سخت نمود. وی شخصاً با پیریزی ساختمان شرکت پِلَستینهکردن اجساد وان هاگِنز در شهر دالیان موافقت کرد.
براساس اظهارات منبعی آشنا، گو که به عنوان دستیاری مورد اطمینان با شرکتی بریتانیایی به نام نیل هیوود کار میکرد، متوجه شد که از طریق تمرینکنندگان زندانی میتوان به سود سرشاری دست یافت.
به نقل از این منبع، پس از آغاز آزار و شکنجه تمرینکنندگان فالون گونگ در سال ۱۹۹۹، گو دست به تدارک برنامههایی برای تمرینکنندگان فالون گونگ زد و جهت کمک به روند رشد و گسترش دانش پیوند اعضا در چین، آنها را آماج خارجکردن اعضای بدن به صورت اجباری قرار داد و اجساد آنها را در اختیار شرکتهایی قرار داد که عمل پِلَستینهکردن اجساد را انجام میدادند.
شرکت اطلاعات امور مالی چین، به عنوان شرکتی رسانهای که تحت سانسور شدید قرار داشته و پاسخگوی تبلیعات سوء حزب کمونیست چین میباشد، قادر به کنکاش در خصوص تاریخچه مربوط به پِلَستینهکردن اجساد نبود.
هِنگ هی، مفسر مسائل چین، اظهار میدارد که مردم چین بیشتر از آنچه رسانهها بیان میکنند، مسائل را درک میکنند.
وی میگوید که، ” اکثریت قریب به اتفاق مردم چین، معتقدند که بو شیلای و گو کایلای توانایی انجام چنین کاری را در شهر دالیان دارند. و بسیاری از آنها هماکنون پی بردند که این کار فقط میتواند در چین و تحت سیطره حزب کمونیست روی دهد. اما هیچ روزنامه ای قادر به چاپ آن نمیباشد.”