نیروی دریایی پاکستان اعلام کرد که برای تضمین امنیت کشتیرانی، ناوهای جنگی خود را در دریای عرب مستقر کرده است.
نیروی دریایی پاکستان میگوید برای محافظت از کشتیهای تجاری ملی و بینالمللی بهطور فعال وضعیت دریایی را زیر نظر دارد.
سخنگوی نیروی دریایی پاکستان در بیانیه کوتاهی که روز یکشنبه منتشر کرد، گفت: «نیروی دریایی پاکستان حضور دائمی در دریای عرب را تضمین میکند تا خطوط ارتباطی دریایی ملی و بینالمللی را تحت نظارت جدی قرار دهد.»
خطوط ارتباطی دریایی به مسیرهای دریایی تعیین شدهای اشاره دارد که برای کشتیرانی تجاری، عملیات دریایی و سایر فعالیتهای دریایی بین بنادر مورد استفاده قرار میگیرد. این مسیرها برای تجارت بینالمللی، حمل و نقل کالا و حرکت کشتیهای دریایی حیاتی هستند.
بهگفته مدیرکل روابط عمومی نیروی دریایی ارتش پاکستان، دو تا سه کشتی جنگی در مناطقی که کشتیهای تجاری بینالمللی و پاکستانی در آن تردد میکنند، گشتزنی مداوم انجام میدهند.
در هفته آخر دسامبر، هند نیز سه کشتی جنگی خود را در دریای عرب مستقر کرد.
این اقدام هند پس از آن صورت گرفت که یک کشتی تجاری به نام «کم پلوتو» به مقصد هند در ۲۳ دسامبر مورد حمله پهپادی در سواحل ایالت گجرات هند در دریای عرب قرار گرفت. وال استریت ژورنال گزارش داده است که این کشتی متعلق به یک شرکت ژاپنی است و با ایدان اوفر، یک غول کشتیرانی در اسرائیل ارتباط و همکاری دارد.
آمریکا اعلام کرد که پهپاد مورد نظر از خاک ایران شلیک شده است اما وزارت خارجه جمهوری اسلامی، شلیک پهپاد به دریای عرب را رد کرد.
بعد از آغاز جنگ غزه، تنشهای دریایی بیش از گذشته افزایش یافته است. حوثیهای تحت حمایت جمهوری اسلامی ایران از ماه نوامبر کشتیهایی را که از دریای سرخ عبور میکنند، هدف حمله قرار دادهاند تا حمایت خود را از حماس در برابر اسرائیل نشان دهند. بسیاری از شرکتهای بزرگ کشتیرانی به جای عبور از کانال سوئز و دریای سرخ مجبور شدند، مسیر آفریقا و دماغه گود هوپ را دور بزنند که مسیری طولانیتر و پر هزینهتر است.
آمریکا با تشکیل ائتلاف دوازده کشور در تلاش است تا امنیت کشتیرانی در دریای سرخ را تضمین کند.