Search
Asset 2

استقبال پاکستان، حامی قدیمی طالبان از تصمیم ایالات متحده برای بازگرداندن تسلیحات آمریکایی از افغانستان

وزارت خارجه پاکستان اعلام کرده است که معاون نخست وزیر این کشور در گفتگوی تلفنی با مشاور امنیت ملی آمریکا از تصمیم کاخ سفید برای بازگرداندن تسلیحات آمریکایی از افغانستان استقبال کرده است.
وسایل نقلیه نظامی طالبان در تاریخ ۱۴ اوت ۲۰۲۴ در پایگاه هوایی بگرام، واقع در ولایت پروان، برای جشن گرفتن سومین سالگرد تسلط این گروه بر افغانستان رژه می‌روند. (AHMAD SAHEL ARMAN/AFP via Getty Images)

وزارت خارجه پاکستان اعلام کرده است که به‌تازگی معاون نخست‌وزیر این کشور در گفتگوی تلفنی با مشاور امنیت ملی آمریکا از تصمیم کاخ سفید برای بازگرداندن تسلیحات آمریکایی از افغانستان استقبال کرده است.

افغانستان اینترنشنال روز چهارشنبه، ۵ مارس به نقل از خبرنامه وزارت خارجه پاکستان گزارش داده است که اسحاق دار، معاون نخست‌وزیر پاکستان در این گفتگو بر علاقه‌مندی کشورش برای گسترش روابط با دولت ترامپ تاکید کرده و افزوده است که اسلام آباد به همکاری خود با واشنگتن برای مبارزه با تروریسم ادامه می‌دهد.

این گفتگوی تلفنی در روز سه‌شنبه، ۴ مارس و ساعاتی پیش از سخنرانی دونالد ترامپ در کنگره آمریکا صورت گرفت. رئیس‌جمهور ایالات متحده در این سخنرانی اعلام کرد که واشنگتن با همکاری اسلام آباد موفق به بازداشت محمد شریف‌الله، تروریست بمب‌گذار در نزدیک یکی از ورودی‌های فرودگاه کابل موسوم به «ابی‌گیت» شده است. شریف‌الله از طریق پاکستان به آمریکا تحویل داده شد.

دولت پیشین افغانستان در دو دهه گذشته بارها دولت پاکستان بخصوص بخش استخبارات (اطلاعات) ارتش این کشور موسوم به آی‌اس‌آی را به حمایت از طالبان متهم کرده است. بعد از به قدرت رسیدن طالبان در اوت ۲۰۲۱، دولت پاکستان تلاش کرد تا روابط نزدیکی با امارت اسلامی طالبان برقرار کند، اما با گذشت زمان طالبان پاکستان در افغانستان تحت تسلط طالبان تقویت شدند و حملاتی را در خاک پاکستان سازماندهی کردند، حمایت طالبان افغانستان از طالبان پاکستان باعث تیرگی روابط میان این گروه و اسلام آباد شده است.

رسانه پاکستانی تریبون در فوریه امسال گزارش داد که از زمان خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان، پاکستان شاهد افزایش شدید فعالیت‌های گروه‌های تروریستی شامل «تحریک طالبان پاکستان»، «داعش خراسان» و «ارتش آزادی بخش بلوچستان» بوده است.

براساس این گزارش، این گروه‌ها با استفاده از سلاح‌های پیشرفته آمریکایی که از زمان خروج نیروهای آمریکایی در افغانستان به جا ماند، حملات مرگباری را در خاک پاکستان سازماندهی کردند. نیروهای امنیتی پاکستان در عملیات‌های اخیرشان علیه طالبان پاکستان، سلاح‌های ساخت ایالات متحده را کشف کرده‌اند.

این گزارش خاطرنشان کرد که وجود سلاح‌های آمریکایی در دست گروه‌های تروریستی باعث تقویت تروریسم در جنوب آسیا می‌شود.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی