به گزارش ایسنا و به نقل از خراسان، فروش کاخ مروارید بهدلیل اعتراضها ممنوع شد ودولت، مصوبهی مربوط به فروش این مکان تاریخی را لغو کرد. همچنین تغییر کاربری اراضی این کاخ و زمینهای همجوار نیز ممنوع اعلام شد.
کاخ مروارید در بهمنماه ۸۱ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید. این بنا تا اوایل دههی ۸۰ در معرض بازدید عموم قرار داشت، اما پساز آن برای بازسازی و مرمت، به سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری کرج واگذار شد. دراسفندماه ۱۳۸۶، بنیاد مستضعفان این بنا رابه مبلغ ۷۰ میلیارد ریال، به یکی از نهادهای نظامی واگذار کرد. پساز آن در شهریور ماه ۱۳۹۱، با تغییر کاربری این ساختمان موافقت شد و مجوز تبدیل زمینهای کاخ از فضای سبز به بافت مسکونی صادر شد. بهاین ترتیب خبر احداث ۷ هزار واحد مسکونی در زمینهای مذکور پیشاپیش در رسانهها اعلام شد. موضوعی که حساسیت رسانهها را برانگیخت و مورد مخالفت سازمان میراث فرهنگی قرار گرفت.
در نهایت «دکتر محمود کاشانی» حقوقدان و عضو شورای مرکزی جمهوری اسلامی با نامهای به رئیسجمهور ایران، خواستار رسیدگی به وضعیت این کاخ شد. وی بیان کرد که تمامی تصمیماتی که در مورد این اثر تاریخی گرفته شده، اعم از معاملهی ۷۰ میلیارد ریالی، تنظیم سند انتقال رسمی و تغییر کاربری زمین این کاخ به واحدهای مسکونی، برخلاف قانون اساسی ایران و مجرمانه است.
کاخ مروارید، واقع در مهرشهر استان البرز، در سالهای ۱۳۴۵ تا ۱۳۴۷ برای سکونت«اشرف»، خواهر «محمدرضا» شاه مخلوع ایران ساخته شد.
این کاخ در زمینی به وسعت ۱۱۱ هکتار با ۲۵۰۰ متر زیربنا توسط «نظام عامری» طراحی و ساخته شد. این بنا که طراحی و ساخت آن به مدت دو سال طول کشید هزینهای مبلغ بر ۱ میلیون دلار دربر داشت. نظام عامری شاگرد و به نوعی، نمایندهی بنیاد «فرانک لوید رایت» در ایران محسوب میشد.
در ساخت این کاخ که حجم کلی آن به شکل حلزون است، از نمادهای اروپایی همراه با نمادهای شرقی الهام گرفته شده است. نورگیرهای سقف از جنس پلکسی و پلاستوفوم طراحی شده و ایدهی کلی آن بر اساس فلسفهی طراحی فرانک لوید رایت، یعنی همخوانی با طبیعت است. راهروی داخلی کاخ بدون پله و بهصورت رمپهای مارپیچ بوده که طبقات مختلف رابه هم مربوط میکند. در اطراف کاخ نیز دریاچهای قرار دارد که امکان قایقسواری درآن وجود دارد. نمای بیرونی کاخ بهصورت سفره ماهی و مرواریدهایی جلوه میکند.
کاخ مروارید هم اینک در وضعیت بدی به سر میبرد. با گذشت ۴۷ سال از زمان آن، نفوذ آب از سقف موجب پوسیدگیهای بسیاری در این بنا شده است که نیاز به مرمت و بازسازی بسیاری دارد.
اپک تایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر میشود.