Search
Asset 2

پزشکیان: جمهوری اسلامی در همه شرایط از ونزوئلا حمایت می‌کند

مسعود پزشکیان گفته است که جمهوری اسلامی در همه شرایط، به‌ویژه در وضعیت حساس کنونی از ونزوئلا حمایت می‌کند.
مسعود پزشکیان (ilna.ir) نیکولاس مادورو (Jesus Vargas/Getty Images)

مسعود پزشکیان گفته است که جمهوری اسلامی در همه شرایط، به‌ویژه در وضعیت حساس کنونی از ونزوئلا حمایت می‌کند.

به گزارش رسانه‌های داخلی، رئیس دولت جمهوری اسلامی روز گذشته در تماس تلفنی با نیکولاس مادورو، رئیس‌جمهور ونزوئلا، گفت‌وگو کرده است.

بر اساس این گزارش، پزشکیان در این گفت‌وگو، اقدام آمریکا در منطقه کارائیب را «غیرقانونی» توصیف کرد و گفت اعزام ناوگان جنگی آمریکا به کارائیب و سواحل ونزوئلا، آن‌ هم «به بهانه‌های واهی»، نقض قواعد بین‌المللی و اقدامی خطرناک علیه صلح و امنیت جهانی است.

رئیس دولت جمهوری اسلامی با تأکید بر آمادگی تهران برای تعمیق روابط با کاراکاس گفت جمهوری اسلامی از حمایت‌های ونزوئلا در عرصه‌های بین‌المللی قدردان است و خود را متعهد به پشتیبانی از «کشور و ملت دوست و برادر ونزوئلا» می‌داند.

او افزود جمهوری اسلامی آماده است همکاری‌های دو کشور را در همه حوزه‌ها گسترش دهد.

مادورو نیز در این گفت‌وگو با اشاره به فضای پرتنش کارائیب، اقدامات آمریکا را «تحریک‌آمیز، غیرضروری و خلاف منشور ملل متحد» خواند.

رئیس‌جمهور ونزوئلا همچنین بر تداوم و تقویت همکاری‌های راهبردی میان تهران و کاراکاس تأکید کرد و گفت دولتش این روابط را با جدیت دنبال خواهد کرد.

وزارت خزانه‌داری ایالات متحده اخیرا تحریم‌های تازه‌ای را علیه اعضای باند مافیایی ونزوئلا موسوم به «ترن د آراگوا» وضع کرد. پیش‌تر دیلی‌میل در گزارشی در مارس سال جاری اعلام کرده بود که باند تبهکاری «ترن د آراگوا» ارتباط نزدیکی با جمهوری اسلامی و حزب‌الله دارد. در این گزارش‌ آمده است که این همکاری شامل پشتیبانی مالی و عملیاتی حزب‌الله از «ترن د آراگوا» و بهره‌برداری این باند از مسیرهای قاچاق برای تأمین منابع مالی فعالیت‌های تروریستی است.

ترامپ پیش‌تر از برنامه‌ریزی عملیات زمینی ایالات متحده برای مقابله با قاچاقچیان مواد مخدر ونزوئلایی خبر داده بود. بر اساس گزارش‌ها، از سپتامبر گذشته، نیروهای آمریکایی دست‌کم ۲۱ حمله علیه شناورهای قاچاق مواد مخدر در دریای کارائیب و اقیانوس آرام انجام داده‌اند که دست‌کم ۸۳ کشته بر جای گذاشته است.

رئیس‌جمهور آمریکا همچنین نیکولاس مادورو، رئیس‌جمهور ونزوئلا را به دخالت در قاچاق مواد مخدر متهم کرده بود؛ اتهامی که مادورو آن را رد کرده است.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی