شاهزاده رضا پهلوی گفت که ارتجاع سرخ و سیاه که زمانی برای تخریب ایران با هم متحد شده بودند، اکنون تمدن غرب و ایالات متحده را تهدید میکند.
او در نشستی با محافظهکاران ملی آمریکا در روز چهارشنبه، دهم ژوئیه درباره نفوذ ایدئولوژی مارکسیسم و افراطگرایی اسلامی به ایالات متحده هشدار داد و افزود: «جبهه متحد مارکسیستها و اسلامگرایان سرزمین مرا تصاحب کرد، اما هرگز به تسلط بر ایران اکتفا نکرد؛ زیرا این دو ایدئولوژی به مفهوم یک ملت، حتی کمتر از آن، به مرزها اعتقاد ندارند. درواقع جمهوری اسلامی خود را مدافع و محدود به مرزهای ملی یا ملت ایران نمیداند، بلکه به «امت» یا برادری اسلامی معتقد است که فراتر از خاورمیانه میرود.»
ستون پنجم در رسانههای جریان اصلی جهان حضور دارد
به گفته او «ما هر روز شاهد تصاویر ترسناک و غمانگیزی از پیامدهای گسترش ایدئولوژی جمهوری اسلامی در اروپا و جهان غرب هستیم. از غارت دانشگاههایی که زمانی مورد غبطه جهانیان بودند گرفته تا حمایت از باندهای تروریستی در اروپا، تلاش برای نابودی اسرائیل و افزایش دامنه فعالیتهای تبهکارانه این رژیم در آمریکای لاتین، هیچکدام از اینها یک تصادف نیست، بلکه این استراتژی سیاسی جمهوری اسلامی است.»
شاهزاده رضا پهلوی ادامه داد: «متأسفانه، بسیاری از رسانههای جریان اصلی و همفکرانی که به عنوان تحلیلگر و مفسر فعالیت میکنند، اغلب این را نادیده گرفتهاند. حتی در این هفته، ما شاهد هستیم که ستون پنجم رژیم اسلامی، سر زشت خود را در رسانهها بالا میکند تا شما را متقاعد کند که رئیسجمهور جدید جمهوری اسلامی یک اصلاحطلب است. او اینچنین نیست. او کسی نیست جز یک وفادار و گوشبهفرمان این رژیم و طرفدار ایدئولوژی رادیکال و امپریالیستی آن. همانطور که همین هفته به طور علنی به دبیرکل حزبالله نامه نوشت و تعهد رژیم را در قبال نیابتیهایش و کارهای وحشتآور آنها تکرار کرد.»
او افزود: «در واقع ظهور اسلام رادیکال در سراسر جهان را میتوان به طور مستقیم به پیروزی انقلاب اسلامی در ایران و استقرار یک رژیم غاصب و ضد ایرانی با حمایت یک اقلیت خشونتطلب و سرکوبگر مرتبط دانست. مشکلی که از ایران شروع شد، باید در ایران تمام شود، اما این را بهعنوان جنگی میان ایران و غرب یا دعوت به آن تصور نکنید. منظور هیچکدام از اینها نیست. این درگیری و تضاد میان دولتهای ملی نیست، بلکه جنگ میان یک ایدئولوژی رادیکال بینالمللی علیه تمام ملتها از ملت ایران گرفته تا ملت شما است.»
ملت ایران اولین قربانی اتحاد مارکسیسم و اسلام رادیکال بود
شاهزاده رضا پهلوی همچنین گفت: «جمهوری اسلامی برآمده از این اتحاد نامقدس (مارکسیسم و اسلام رادیکال) بود که اولین قربانی این اتحاد، ملت بزرگ و تاریخساز ایران بود و ۴۵ سال است که ایران اسیر و هموطنانم توسط آنها به گروگان گرفته شدهاند. اما نخبگان سیاسی غرب در واقع شریک جرم جمهوری اسلامی بودهاند، نهتنها در گروگان گرفتن هموطنان من، بلکه در جنایات علیه شهروندان و ملتهای شما شریک جرم بودهاند. همدست اصلی آیتاللهها در تلاش خشونتآمیزشان برای رسیدن به خلافت جهانی، سادهلوحی سیاسی آمریکا در مورد هویت واقعی این رژیم و ترس اروپاییها از «اسلام هراسی» بوده است.»
به گفته او، شهروندان به گروگان گرفته شده ایران به مثابه ارتشی هستند که در مقابل این «اتحاد نامقدس» قیام کردهاند. «امروز ایران، با الهام از تاریخ کهن و تمدن بزرگ ما، در مهلکه یک تجدید حیات ملی، یک بیداری دوباره ملی و یک رنسانس ملی است.»
او با اشاره به سیاست جمهوری اسلامی در افزایش درگیریها در خاورمیانه و دشمنی با آمریکا و مخالفت شهروندان ایران با سیاستهای جمهوری اسلامی افزود: «مردم ایران از اینکه کشورشان که زمانی میدرخشید، مانند وسیلهای برای یک هدف رادیکال اداره شود، خسته شدهاند. آنها دولتی میخواهند که به فکر خود باشد. خون و ثروتشان را در سوریه، عراق، لبنان یا یمن و برای دخالت در جنگهای خارجی خرج نکند. آنها میخواهند ایران را به شکل یک دولت-ملت برگردانند، همانطور که ما بیش از دو هزار سال اینگونه بودیم.»
او در بخش دیگری از سخنانش با انتقاد از برخی سیاستهای آمریکا مبنی بر تغییر رفتار جمهوری اسلامی اظهار داشت که جمهوری اسلامی نمیتواند تغییر رفتار دهد؛ چون ایدئولوژی جمهوری اسلامی «رادیکال و مخرب» است و قابل مذاکره نیست. باید این ایدئولوژی شکست بخورد. شهروندان ایران برای شکست دادن این ایدئولوژی مبارزه کردهاند.
تجربه افغانستان و عراق نباید در ایران تکرار شود
شاهزاده رضا پهلوی همچنین با انتقاد از سیاستهای آمریکا در افغانستان و عراق طی دو دهه گذشته گفت: «زمانی که ۷۰ درصد از مجلس قبیلهای (لویه جرگه) پس از امارت طالبان، خواستار احیای سلطنت مشروطه ظاهر شاه بودند؛ زیرا مردم او را حتی در سنین سالخوردگیاش، نماد و عامل وحدت ملی میدانستند؛دولت آمریکا این واقعیت را نادیده گرفت و یک ساختار غیراصیل غربی بر جامعهای با سنتها، هنجارها و ابزارهای حکومتی خاص خود تحمیل کرد که باعث فساد، هرج و مرج و فروپاشی دولت افغانستان شد. این یک اشتباه ویرانگر بود که عواقب آن را امروز میبینیم.»
به گفته او، «اقدامات آمریکا در افغانستان برای برقراری امنیت و دفاع از ارزشها ناکام بود. امروز بار دیگر حملات تروریستی از قندهار راهاندازی شده است و زنان بار دیگر به بردگی گرفته میشوند. هر چند اهداف ایالات متحده در افغانستان با نیت خوبی بودند، اما ناتوانی در شنیدن صحبتهای افغانها، آنها را به سمت جهنمی برد که با نیتهای خوبی آغاز شده بود.»
او درباره تجربه عراق گفت که «جهل نخبگان سیاسی در آمریکا، منافع ملی و حاکمیت عراق را تحت سلطه منافع فرقهای قرار داد که در متحد شدن کشور عراق ناکام ماند. شهروندان عراقی قبل از آن که خود را بهعنوان شهروندان و یک ملت بدانند، مجبور شدند که خود را به اعضای فرقه مذهبی، گروه قومی یا قبیلهای خودشان منتسب کنند.»
او ادامه داد که «تمام این تغییرات با قدرت نظامی صورت گرفت. بگذارید بهطور روشن بگویم، این اشتباه نباید در ایران تکرار شود و من با آن عده اندک رادیکالهای اعم از ایرانیها یا آمریکاییها همراهی نمیکنم که ممکن است از گزینه نظامی دفاع کنند.»
«برخی از من خواستهاند مبارزه را متوقف کنم»
شاهزاده با بیان اینکه ایرانیها به دنبال این نیستند که آمریکا رژیم در ایران را تغییر دهد، گفت که ایرانیها در خیابانهای شهرهای سراسر ایران برای حق زندگی، آزادی، بدست آوردن خوشبختی و بازپسگیری ارزشمندترین میراث خود میجنگند. چیزی که آنها از شما میخواهند این است که میلیاردها دلار به قاتلان و گروگانگیرهای جمهوری اسلامی ندهید.
او بدون اشاره به هویت فرد یا گروه گفت: «کسانی هستند که در برابر مبارزات مردم ایران ایستادهاند. منافع جهانی دارند و ترجیح میدهند که رژیم اسلامی ایران در قدرت بماند. آنها از این طریق پول زیادی به دست میآورند، از مزایای وجود این رژیم سوءاستفاده میکنند و احساس راحتی دارند. من این را میدانم؛ زیرا افرادی قدرتمند، ثروتمند و با ارتباطات خوب به من گفتهاند که مبارزه را متوقف کنم. از تلاش دست بکشم؛ زیرا آنها برنامههای بزرگ و جهانشمول در سر دارند. برخی میخواهند این رژیم را برای همیشه بر سر قدرت نگهدارند. برخی میخواهند ایران را به آتش بکشند تا از انفجار اجتنابناپذیر آن، دولتهایی را ایجاد کنند و بر سر این دولتها نقش ارباب و خدا را بازی کنند، اما من تسلیم نمیشوم و مبارزه را ادامه میدهم؛ زیرا هموطنانم شایسته شرایط بهتری هستند.»