تعدادی از سینماگران ایرانی که در جشنواره فیلم کن حضور دارند به همراه دبیر این رویداد سینمایی به اعدامها در ایران اعتراض کردند.
سینماگران ایرانی و «تییری فرمو»، دبیر هنری جشنواره فیلم کن که پلاکاردهایی در مورد مخالفت با اعدام در دست داشتند، با حضور بر روی فرش قرمز این جشنواره، مخالفت خود با صدور و اجرای احکام اعدام در ایران را نشان دادند.
سینماگران همچنین خواهان آزادی توماج صالحی خواننده رپ زندانی در ایران شدند.
سپیده فارسی، میلاد عالمی، کاوه مظاهری، کاوه فرنام، عسل باقری، مازیار رزاقی و سحر باقری از جمله سینماگرانی بودند که در این جمع حضور داشتند.
روز گذشته هم عدهای از سینماگران ایرانی حاضر در جشنواره کن با در دست داشتن عکس مجید کاظمی، سعید یعقوبی و صالح میرهاشمی در کنفرانسی درباره سینمای ایران حضور یافتند.
این نشست تحت عنوان «سینما و ایران: یک صدای اجتماعی بنیادین» با یادی از مجید کاظمی، صالح میرهاشمی و سعید یعقوبی، سه معترضی که بامداد ۲۹ اردیبهشت در رابطه با پروندۀ موسوم به «خانه اصفهان» اعدام شدند، آغاز شد و حاضران به احترام این سه نفر یک دقیقه سکوت کردند.
زر امیرابراهیمی، بازیگر شناخته شده، کاوه فرنام، تهیهکننده، سپیده فارسی و میلاد عالمی کارگردان، عسل باقری، پژوهشگر و محقق و سحر باقری از مدیران بخش فرانسه کمپانی آمازون افراد حاضر در این نشست بودند.
این سینماگران درباره شرایط فعلی سینمای ایران، سانسور، تأثیر اعتراضهای اخیر بر سینماگران ایرانی و شرایط سینماگران فعال در خارج از ایران برای بیان روایتهای تاکنون گفته نشده از ایران در آثار سینمایی صحبت کردند.
گفتنی است که کانون فیلمسازان مستقل ایران در بازار جشنواره کن، فیلم بلندی با نام «من، مریم، بچهها و ۲۶ نفر دیگر» را نمایش داد که بدون رعایت قوانین سانسور جمهوری اسلامی از جمله الزام رعایت حجاب اجباری برای بازیگران زن در داخل ایران ساخته شده است.
داستان این فیلم درباره زن جوانی است که تصمیم میگیرد خانهاش را در اختیار یک گروه فیلمسازی قرار دهد که قصد تولید فیلم کوتاهی درباره پایان رابطه یک زن و مرد دارند.
هفتاد و ششمین جشنواره فیلم کن از روز ۲۶ اردیبهشت آغاز شده است و ششم خرداد به کار خود پایان خواهد داد.