کانون نویسندگان ایران و شورای صنفی دانشجویان کشور، در ادامه واکنشها به موج اخراج و تعلیق اساتید دانشگاهها اقدام جمهوری اسلامی در اخراج و تعلیق اساتید دانشگاه را محکوم کردند.
کانون نویسندگان ایران با انتشار بیانیهای عنوان کرد: «این سرکوب مداوم ادامهٔ تلاش حکومت به قصد خاموش کردن صدای اعتراض و مقاومت دانشجویان و دانشگاهیان است؛ صدایی که از نخستین روزهای جنبش آزادیخواهانهٔ اخیر بازتاب خواستههای مردم معترض بود و در متن وقایع به گوش میرسید.»
در ادامه بیانیه به اخراج و «قلعوقمع فرهنگی» استادان دگراندیش و منتقد در نخستین روزهای استقرار حکومت جمهوری اشاره و عنوان شد حکومت جمهوری اسلامی در جریان «انقلاب فرهنگی» دانشگاههای کشور را با اخراج استادان منتقد «پاکسازی» کرد.
کانون نویسندگان هشدار داد که «حلقه سرکوبها تنگتر شده و اگر جامعه در مقابل آنچه امروز در دانشگاهها میگذرد سکوت کند، بیم آن میرود که فاجعه تصفیه دانشگاهها در دههٔ ۶۰ در ابعادی دیگر تکرار شود و یکی از مهمترین کانونهای بالقوهٔ اعتراض و پا فشردن بر طلب آزادی در محاق رود.»
همچنین شورای صنفی دانشجویان کشور هم در بیانیهای از اخراج و تصفیههای جدید در دانشگاه شیراز خبر داده و به اخراج دکتر عزیز شفیعی زرقانی، استاد گروه مهندسی مواد دانشگاه شیراز اعتراض کرد.
عزیز شفیعی زرقانی, سال گذشته با اوج گرفتن خیزش مردمی در ایران از برگزاری کلاسهای درس خودداری کرده و در اعتراض به تهدید و توبیخ دانشجویان و یورش نیروهای نظامی امنیتی به کتابخانه دانشگاه موضعگیری کرده بود.
در هفتههای اخیر خبرهای زیادی از اخراج اساتید دانشگاه در تهران و چند شهر بزرگ ایران منتشر شد و تنها در یک روز دستکم ۱۰ استاد دانشگاه اخراج و یا از کار تعلیق شدند.
با این حال روز گذشته وزارت کشور دولت رئیسی با انتشار اطلاعیهای به دفاع از اخراج استادان مستقل از دانشگاهها پرداخت و نوشت: «آنچه وزارت علوم در برابر معدود اساتیدی صورت داد که دچار رکود علمی بوده اما نقش مهمی در نمایشهای رسانهای داشتهاند، بر مبنای موازین قانونی و البته وظیفه انقلابی این وزارتخانه است.»
همچنین حسین شریعتمداری، نماینده علی خامنهای در روزنامه کیهان، روز گذشته با انتشار مطلبی در این روزنامه نوشت: که این اخراجها «کمترین و پیش پا افتادهترین مجازات در مقابل اقدامات پلشت و غیرانسانی» استادها است.