Asset 2

رژیم چین با انتشار نقشه‌ای جدید بخش‌هایی از روسیه، هند، مالزی و فیلیپین را به خاک خود الحاق کرد 

نقشه جدید چین
(Twitter)

رژیم چین با انتشار نقشه‌ای جدید، بخش‌هایی از سرزمین همسایگان خود مانند، مالزی، هند، تایوان، فیلیپین و روسیه را به خاک خود الحاق کرد. 

از سال ۲۰۰۶ حزب کمونیست چین هر ساله به بهانه اصلاح «نقشه‌های مشکل‌دار» نقشه‌های جدیدی را منتشر می‌کند و در آخرین به‌روزرسانی خود مرزهای چین را گسترش داده است. 

هند، مالزی، تایوان و فیلیپین این اقدام حزب کمونیست چین را محکوم و به آن اعتراض کردند. با این حال مسکو که به عنوان یکی از متحدان پکن شناخته می‌شود به این موضوع واکنش نشان نداده است. 

وزارت امور خارجه فیلیپین در بیانیه‌ای اعلام کرد که این نقشه «آخرین تلاش برای مشروعیت بخشیدن به حاکمیت و صلاحیت ادعایی چین بر جغرافیای فیلیپین و مناطق دریایی است و بر اساس قوانین بین‌المللی هیچ مبنایی ندارد 

در نقشه جدید بخش‌هایی از دریای چین جنوبی که در سال ۲۰۱۶ به حکم دادگاه بین‌المللی به فیلیپین ضمیمه شده بود بخشی از چین شناخته شده است. 

هند نیز «اعتراض شدید» خود را در مورد گنجاندن ایالت «آروناچال پرادش» و «فلات دوکلم» در قلمروی چین اعلام کرد 

آریندام باغچی، وزیر امور خارجه هند در بیانیه‌ای اعلام کرد: «ما امروز اعتراض شدید خود را از طریق مجاری دیپلماتیک با طرف چینی درباره نقشه استاندارد چین در سال ۲۰۲۳ که ادعایی از قلمروی هند را دارد، اعلام کرده‌ایم. ما ادعای چین را رد می‌کنیم چرا که هیچ مبنایی ندارد 

وزارت امور خارجه مالزی نیز «ادعای یک‌جانبه» چین را رد کرد و ادامه داد که این کشور «در موضع خود نسبت به رد ادعای هریک از طرف‌های خارجی مبنی بر حاکمیت، حقوق حاکمیت و صلاحیت قضایی در خصوص جغرافیای دریای مالزی ثابت‌قدم است 

در مقابل وانگ ونبین، سخنگوی وزارت خارجه چین در جریان نشست مطبوعاتی این اعتراضات را رد کرد و گفت که بازنگری‌ها «اعمال معمول حاکمیت مطابق با قانون» بوده است. 

او اضافه کرد: «ما امیدواریم طرف‌های مربوطه بتوانند عینی و آرام بمانند و از تفسیر بیش از حد موضوع خودداری کنند 

اختلاف دهلی‌نو و پکن بر سر این نقشه جدید در حالی ایجاد شده که ناراندرا مودی، نخست‌وزیر هند و شی جین‌پینگ در دیداری در آفریقای جنوبی موافقت کردند که برای کاهش تنش‌ها در مرز مورد مناقشه خود تلاش بیشتری انجام دهند. حرکتی که گامی در جهت ترمیم روابط پرتنش آنها تلقی می‌شود. 

همچنین وزارت خارجه هند اعلام کرده بود که دو طرف بر تشدید اقدامات با هدف کاهش تنش در مرز مورد مناقشه و بازگرداندن هزاران سرباز مستقر در این منطقه توافق کرده‌اند. 

این مرزبندی مورد مناقشه باعث ایجاد یک بن‌بست سه ساله بین ده‌ها هزار سرباز چینی و هندی در منطقه لداخ شده است. درگیری سه سال قبل هم در منطقه مذکور به کشته شدن ۲۰ سرباز هندی و چهار سرباز چینی منجر شد 

اما با انتشار نقشه به‌روزرسانی شده جدید به نظر می‌رسد چین مایل به کاهش تنش در منطقه نیست.

اخبار مرتبط

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی