در حالی که اکثریت قاطع نمایندگان پارلمان اروپا به متمم طرحی رای داد که در آن از این اتحادیه و کشورهای عضو خواسته شده است تا نام سپاه پاسداران را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار دهند، حسین امیرعبداللهیان وزیر خارجه جمهوری اسلامی در تماس تلفنی با جوزف بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، گفت: اتحادیه اروپا با قرار دادن سپاه پاسداران در فهرست سازمانهای تروریستی، به پای خود شلیک خواهد کرد.
امیرعبداللهیان در این گفتگو اقدام نمایندگان اتحادیه اروپا را در تعارض با عقلانیت سیاسی و مدنیت خواند و گفت که تهران به مصوبه پارلمان اروپا جهت تروریستی دانستن سپاه پاسداران ایران پاسخ متقابل خواهد داد.
در مقابل جوزف بورل در پاسخ به وزیر خارجه جمهوری اسلامی گفت: اگرچه پارلمان اروپا یک نهاد کاملا مستقل است اما این قطعنامه فاقد ظرفیت اجرایی است و صرفا بازتابدهنده نگرانیهای اروپا است.
این در حالی است که بهدنبال سرکوب شدید اعتراضات سراسری در ایران و کشته شدن تعداد زیادی از شهروندان و صدور احکام اعدام برای معترضان و اجرای این احکام ناعادلانه، واکنشهای فراوانی را در میان سیاستمداران کشورهای اروپایی برانگیخت.
بهدنبال حضور پر رنگ سپاه پاسداران در سرکوب اعتراضات مردمی و همچنین ارسال پهپاد به روسیه برای حمله به اوکراین، روز گذشته نمایندگان پارلمان اروپا با ۵۹۸ رای مثبت، ۹ رای منفی و ۳۱ رای ممتنع به اصلاحیهای رای مثبت دادند که بر پایه آن «طرح افزودن نام سپاه پاسداران به لیست گروههای تروریستی» به قطع نامه این اتحادیه اضافه شد و پارلمان اروپا این قطع نامه را امروز پنجشنبه ۲۹ دی به رای خواهد گذاشت.
مصوبات پارلمان اروپا برای اتحادیه اروپا الزامآور نیست، اما از آنجا که نمایندگان این پارلمان با رای مستقیم شهروندان سراسر اتحادیه اروپا انتخاب میشوند، نظر آنها بازتابی از اراده شهروندان است و مقامهای سیاسی اتحادیه اروپا آن را در تصمیمگیریهای خود در نظر میگیرند.
البته واکنشهای مقامهای جمهوری اسلامی به طرح اتحادیه اروپا به همین جا ختم نشد و در مجلس جمهوری اسلامی زرحی دو فوریتی آماده شده که بر اساس آن نیروهای مسلح کشورهای عضو اتحادیه اروپا از سوی جمهوری اسلامی به عنوان تروریست قلمداد میشوند.
بر اساس این طرح دستگاههای اطلاعاتی جمهوری اسلامی مکلف شدند که فهرست فرماندهان نیروهای کشورهای عضو اتحادیه اروپا را جهت پیگیریهای قضایی در اختیار قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران قرار دهد.
البته مشخص نیست که تصویب چنین طرحی چه مقدار ضمانت اجرایی دارد و یا تروریستی خواندن ارتشهای کشورهای اروپایی از سوی جمهوری اسلامی چه تاثیری بر این کشورها خواهد گذاشت.