
موضوع همهپرسی پیوستن کریمه به روسیه، موجب نابسامانی در کریمه و همچنین شرایط بد سیاسی و اقتصادی روسیه در سطح بینالملل شد.
آمریکا و اتحادیه اروپا این رفراندوم را بر خلاف قانون اساسی اوکراین و همچنین قوانین بینالملل قلمداد کردند.
آمریکا و رهبران اتحادیه اروپا اظهار داشته اند که در صورتی که روسیه دخالت در امور اوکراین را متوقف نکند، تحریم خواهد شد. تحریمها عبارتند از: ممنوعیت صدور ویزا و توقیف داراییهای برخی مقامات روسیه، تحریم بانکها، تعلیق همکاریهای نظامی و نیز تحریمهای اقتصادی و همچنین عدم حضور روسیه در اجلاس جی ۸ که تجمع هشت کشور صنعتی در ماه ژوئن است.
«آرسنی یاتسینوک» نخستوزیر اوکراین؛ روز پنجشنبه برای گفتوگو با «باراک اوباما» به آمریکا سفر میکند، وی پیشتر ضمن بیان اینکه روسیه میکوشد تا نظام امنیتی اوکرین را تضعیف کند، گفت: «اوکراین حتی چند سانتیمتر از خاک خود را به روسیه نخواهد داد.»
به گزارش از دویچهوله، «اشتفان زایبرت»، سخنگوی دولت آلمان اعلام کرد: «روز یکشنبه «آنگلا مرکل»، صدراعظم آلمان با «ولادیمیر پوتین»، رئیسجمهور روسیه، گفتوگوی تلفنی داشته است. مرکل در این گفتوگوی تلفنی ضمن انتقاد از پوتین، انجام همهپرسی در اوکراین را غیرقانونی اعلام کرد.»
کرملین نیز بیان کرد: «پوتین در این گفتوگو ضمن تاکید بر اینکه این عمل روسیه، مطابق با قوانین مجلس کریمه و قوانین بینالملل است، حق روسیه دانست تا از حقوق مردم کریمه دفاع کند.»
با توجه به اینکه کریمه قسمتی از خاک اوکراین است ولی به صورت خود مختار اداره میشود، از نظر قوانین حقوق بینالملل، کریمه میتواند مانند استانی از یک حکومت به طور مستقل اداره شود، میتواند مجلس داشته باشد و برای مسائل اقتصادی خود تصمیمگیری کند و دولت منطقهای داشته باشد. اما با توجه به اینکه اینکه قسمتی از اوکراین است، نمیتواند در مورد سیاستهای خود بهتنهایی تصمیمگیری کند یا بخواهد رفراندومی برای پیوستن به کشور دیگری را تشکیل دهد.
پس از تصرف شبهجزیرهی کریمه و افزایش شمار نیروهای ارتش روسیه، مجلس خودمختار کریمه، برگزاری یک همهپرسی را برای پیوستن این شبهجزیره به روسیه در تاریخ ۲۵ اسفند اعلام کرد. این تصمیم مورد استقبال روسیه و از طرفی مورد مخالفت جامعهی جهانی قرار گرفت.
اپک تایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر میشود.