حزب جمهوری خواه کنوانسیون ملی خود را با عزمی راسخ در ۱۵ جولای آغاز میکند؛ کمتر از ۴۸ ساعت پس از آنکه دونالد جی. ترامپ، نامزد احتمالی جمهوری خواهان، مورد سوءقصد قرار گرفت.
در بحبوحه بلاتکلیفی درخصوص انگیزه ضارب و تشدید تنشهای سیاسی در آمریکا، رهبران جمهوریخواه و دیگران خواستار حفظ آرامش شدند تا رئیسجمهور سابق آمریکا را بهعنوان نامزد حزب برای رسیدن به بالاترین مقام کشور معرفی کنند.
بیش از ۲۴۰۰ نماینده جمهوری خواه، هزاران مهمان و صدها روزنامهنگار در این کنوانسیون چهارروزه حضور خواهند داشت. در کل، انتظار میرود که حدود ۵۰ هزار نفر در میلواکی حضور پیدا کنند.
آدری گیبسن-سیچینو از سرویس مخفی آمریکا در ۱۴ جولای گفت این کنوانسیون در حال حاضر از عالیترین تدابیر امنیتی در سطح دولت فدرال برخوردار است و شخصاً مطمئن است که تدابیر لازم اندیشیده شده و هیچ تغییری در برنامه امنیتی این رویداد ایجاد نخواهد شد.
با اینحال، چندین مأمور انتظامی از نهادهای مختلف که در ۱۴ جولای در مرکز شهر مستقر بودند به اپک تایمز گفتند که تدابیر امنیتی براساس تغییرات سرویس مخفی در پی حادثه تیراندازی ۱۳ جولای در دست اتخاذ هستند.
گروههایی متشکل از ۱۰ مأمور پلیس در مکانهای مختلف در حوالی و در محدوده حفاظتشده محل برگزاری کنوانسیون، فایسرو فروم، مستقر شدند. دستههای پنج و ششنفره مأموران پلیس با دوچرخه در منطقه گشت میزنند.
مأموران شهرهای مختلف وظیفه حفظ امنیت این رویداد را برعهده دارند، از جمله مأمورانی که در شهر و حومه میلواکی خدمت میکنند. مأموران پلیس ایالتی از ایالتهای دیگر مانند ایندیانا و نیوجرسی نیز در حال انجام وظیفه هستند. مأموران اداره امنیت حملونقل نیز ایستهای بازرسی از عابران پیاده را کنترل میکنند.
به گفته آقای لاسیویتا و خانم وایلز، تدابیر امنیتی دفاتر کارزار انتخاباتی ترامپ در واشینگتن دیسی و وست پالم بیچ فلوریدا در پی حادثه تیراندازی افزایش یافتهاند.
برنامههای کنوانسیون ملی جمهوری خواهان تغییری نخواهد داشت
رئیسجمهور سابق آمریکا روز ۱۳ جولای در گردهمایی انتخاباتی بردفورد در پنسیلوانیا از یک سوءقصد جان سالم به در برد و از ناحیه گوش راست زخمی شد.
قبل از اینکه مأموران سرویس مخفی ترامپ را با اسکورت از محل خارج کنند، او با صورتی خونین ایستاد تا مشت گرهکرده خود را به جمعیت نشان دهد و به نظر میرسید که میگوید: «مبارزه! مبارزه! مبارزه!»
رئیسجمهور سابق آمریکا تحت مداوا قرار گرفت و از مرکز پزشکی مرخص شد. ۲ نفر از جمله فرد مهاجم کشته شدند و ۲ نفر دیگر بشدت آسیب دیدند.
ترامپ فردای آن روز از تصمیم خود برای ادامه مبارزات سیاسی و حضور در مجمع ۱۸ جولای جمهوری خواهان گفت تا بهطور رسمی نامزد حزب جمهوری خواه شود.
ترامپ در شبکههای اجتماعی نوشت: «اتحاد ما در این لحظه مهمتر از هر زمان دیگری است. ما باید شخصیت واقعی خود را بهعنوان یک آمریکایی نشان بدهیم، قوی و مصمم بمانیم و نگذاریم که نیروی شر بر ما چیره شود. من واقعاً به کشورمان عشق میورزم و همه شما را دوست دارم و مشتاقانه منتظرم که در هفته پیش رو از ویسکانسین با ملت بزرگ آمریکا صحبت کنم.»
کریس لاسیویتا و سوزی وایلز، اعضای ارشد کارزار انتخاباتی ترامپ، یادداشتی را در ۱۳ جولای خطاب به کارکنان کارزار انتخاباتی نوشتند.
آقای لاسیویتا و خانم وایلز نوشتند: «در این روزهای مصیبت و وحشت، باید در رسالت خود برای انتخاب مجدد ترامپ مصمم باشیم. کنوانسیون ملی جمهوریخواهان طبق برنامه قبلی در میلواکی برگزار خواهد شد و ما رئیسجمهور خود را بهعنوان نامزد شجاع و نترس حزب جمهوری خواه معرفی خواهیم کرد.»
محدود کردن لفاظیها
اعضای کارزار انتخاباتی ترامپ و دیگران نسبت به حدس و گمانهزنی و لفاظیهای سیاسی در راستای تشدید تنشها در جریان مناقشهبرانگیزترین دور انتخابات تاریخ آمریکا هشدار دادهاند.
آقای لاسیویتا و خانم وایلز از کارکنان کارزار انتخاباتی ترامپ خواستند که از دامن زدن به تنشها خودداری کنند.
آنها نوشتند: «از شما میخواهیم که به دوقطبی سیاسی این انتخابات هیجانانگیز توجه کنید. لطفاً بهطور علنی درباره اتفاق امروز اظهار نظر نکنید. ما هر شکلی از خشونت را محکوم میکنیم و لفاظیهای خطرناک در شبکههای اجتماعی را تحمل نخواهیم کرد.»
جو بایدن نیز خواستار لفاظیهای بدون تنش شد.
بایدن در بیانیهای در ۱۴ جولای گفت: «ما با هم مناظره خواهیم کرد و مخالفت خود را نشان خواهیم داد. این روند تغییر نخواهد کرد. اما نباید این واقعیت را فراموش کنیم که ما آمریکایی هستیم.»
او سپس از دفتر بیضی خطاب به مردم گفت: «اختلافنظر جزئی جداییناپذیر از دموکراسی آمریکا است. طبیعت انسان اینگونه است. اما سیاست هرگز نباید به میدان جنگ واقعی تبدیل شود. ما خواهان آمریکایی هستیم که به افراطگرایی و خشونت نه میگوید و حامی متانت و نزاکت است.»
شخصیتهای سیاسی هردو حزب سوءقصد به رئیسجمهور سابق آمریکا را بشدت محکوم کردند.
باراک اوباما، رئیسجمهور سابق آمریکا، در بیانیهای گفت: «در دموکراسی ما مطلقاً جایی برای خشونت سیاسی وجود ندارد.» نیکی هیلی، سفیر سابق آمریکا در سازمان ملل، که در انتخابات مقدماتی با ترامپ رقابت میکرد، در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «خشونت علیه نامزدهای ریاستجمهوری نباید به یک امر عادی تبدیل شود.»