Search
Asset 2

خواسته رژیم چین از جمهوری اسلامی برای حل تحریم‌های پولشویی و تروریسم

مقامات چینی برای افزایش فعالیت‌های اقتصادی خود در ایران، از جمهوری اسلامی خواسته است تا برای حل تحریم‌های پولشویی و تروریسم راهی پیدا کند.
(Public Domain)

مقامات جمهوری اسلامی می‌گویند که مقامات چینی برای افزایش فعالیت‌های اقتصادی خود در ایران، از جمهوری اسلامی خواسته است تا برای حل تحریم‌های پولشویی و تروریسم راهی پیدا کند.  

محمد صدر، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفته است: «چین که امروز دوست و برادر ایران محسوب می‌شود، به مسئولان توصیه کرده است که مسئله FATF را حل کنند. این موضوع برای چینی‌ها حائز اهمیت بالایی است 

گروه ویژه اقدام مالی FATF یک سازمان جهانی مستقر در پاریس است که سیاست‌هایی برای مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم اجرا می‌کند. در این گزارش، رژیم چین مشخص نکرده است که مقامات جمهوری اسلامی ایران، چگونه باید «مساله FATF را حل کنند.» 

این مقام جمهوری اسلامی در گفتگویی با رسانه داخلی تعادل نیوز افزوده است: «اکثر کشور‌های جهان، عضو FATF هستند؛ چراکه دولت‌ها می‌دانند اگر عضو این سازمان نباشند و در فهرست سیاه قرار بگیرند، در تجارت خارجی با مشکل جدی مواجه می‌شوند. نظیر آنچه اکنون برای ایران رخ داده و امکان مبادله پولی و مالی با بانک‌های بزرگ دنیا وجود ندارد.»  

چین نیز از کشورهای عضو این سازمان است اما تمام معیارهای مبارزه با پولشویی و تروریسم را برآورده نکرده است. رژیم چین، سال گذشته مانع از اضافه شدن نام تعدادی از اعضای گروه تروریستی لشکر طیبه پاکستان در لیست تروریسم سازمان ملل متحد شد.  

روزنامه هم‌میهن نیز به نقل از محمد لاهوتی عضو اتاق بازرگانی تهران گزارش داده است که در سال‌های اخیر «واردات ایران از امارات متحده عربی افزایش یافته‌ است، بخاطر اینکه مقامات چینی مایل نیستند که بسیاری از کالاها، به صورت مستقیم از چین وارد ایران شود. بلکه از چین به امارات و از امارات به ایران صادر می‌شود. این امر به دلیل حضور ایران در لیست سیاه FATF اتفاق افتاده‌ است 

کارشناسان اقتصادی معتقدند که جمهوری اسلامی توان حل تحریم‌های پولشویی و تروریسم را از راه‌های قانونی ندارد؛ به دلیل اینکه این مساله به موضوعات اساسی جمهوری اسلامی از قبیل اقدامات سپاه پاسداران و فعالیت‌های مالی غیرمشروع آن ارتباط می‌گیرد و همچنین جمهوری اسلامی باید استراتژی سیاست خارجی خود را نیز بازنگری کند، اما در حال حاضر مقامات تصمیم‌گیر در جمهوری اسلامی اراده و علاقه‌ای برای بازنگری در سیاست خارجی خود ندارند.  

موسی غنی‌نژاد، اقتصاددان در گفتگو با رسانه‌ها با بیان اینکه «حتی چین که از نظر سیاسی رفیق ما محسوب می‌شود، نیز از نظر اقتصادی با ما همکاری نمی‌کند.»، افزوده است: «بهانه چین برای تحویل ندادن پول‌های ایران و مبادله کالاهای چینی به جای آن این است که تا زمانی که ایران در نظام بین‌المللی به رسمیت شناخته نمی‌شود، مبادلات مالی این کشور با ایران هزینه‌هایی دارد و ممکن است منجر به تحریم چین شود. موضوعی که برای کره‌جنوبی و سایر کشورها نیز صادق است.»   

مقامات جمهوری اسلامی ایران امیدوارند که بدون عضویت در سازمان مبارزه با پولشویی و تروریسم، از طریق رژیم چین، راه‌های میانبری برای همکاری‌های اقتصادی پیدا کنند. در تیر ماه امسال احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد با اشاره به برگزاری کمیسیون‌های مشترک همکاری چین و ایران در توییتی نوشت: «به‌زودی شاهد اتفاقات خوب بین ایران و چین در حوزه‌های تجاری و سرمایه‌گذاری خواهیم بود.»  

هنوز نتایج این کمیسیون‌های مشترک مشخص نشده است. 

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی