سرویس سلامت ملی بریتانیا اعلام کرد از ۱۲ فوریه افراد زیر ۵۰ سال، اگر شرایطی نداشته باشند که آنها را در معرض خطر ابتلا به کووید۱۹ قرار دهد، نمیتوانند دوز تقویتی واکسن این بیماری را دریافت کنند.
«استیو راسل» رئیس سرویس سلامت ملی بریتانیا با اعلام این موضوع گفت که افرادی که با معیارهای خاصی ازجمله داشتن سیستم ایمنی ضعیف همچنان میتوانند پس از تاریخ ۱۲ فوریه دوز تقویتی واکسن را دریافت کنند.
بنا بر آمارها مشارکت و استقبال جمعیت زیر ۵۰ سال بریتانیا نسبت به دریافت دوز تقویتی واکسن کووید۱۹ از اوایل سال گذشته میلادی بسیار کم بوده است. به همین سبب به نظر میرسد دولت بریتانیا توصیه کمیته مشترک واکسیناسیون و ایمنسازی این کشور را برای پایان دادن به کمپین تزریق دوز تقویتی واکسن کووید۱۹ را برای اکثر گروههای سنی بپذیرد.
«ماریا کالفیلد» وزیر بهداشت بریتانیا، با اعلام این مطلب گفت مقامات بهداشتی و درمانی این کشور این توصیه را که برای پایان دادن به در دسترس بودن واکسیناسیون اولیه کووید۱۹ برای جمعیتی که در معرض خطر بالینی نیستند را نیز در دست بررسی دارد.
بر اساس توصیههای کمیته مشترک واکسیناسیون و ایمنسازی بریتانیا، دولت این کشور بر واکسیناسیون تقویتی برای افراد مسن و همچنین افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف تمرکز خواهد کرد.
گفتنی است که سایر کشورهای توسعهیافته نیز در رابطه با دوزهای تقویتی واکسن کووید۱۹ بااحتیاط بیشتری کار را دنبال میکنند. این موضوع در حالی است که مجموعهای از شواهد نشان میدهد اثرات دوز تقویتی واکسن کووید۱۹ در برابر انواع جدیدتر بیماری که ظهور کردهاند قابلقبول نیست و محافظت در برابر بیماری بهسرعت کاهش مییابد. همچنین برخی از مطالعات نشان دادهاند که احتمال ابتلای افراد واکسینه شده پس از مدتی بیشتر است.
البته در میان کشورهای توسعهیافته، ایالاتمتحده آمریکا کماکان به کمپین واکسیناسیون خود ادامه داده و تزریق سری اولیه واکسنها و دوزهای تقویتی را همچنان تبلیغ میکند. در این کشور تزریق سه دوز واکسن کووید۱۹ حتی برای نوزادان نیز توصیه میشود. اما در سوی مقابل بسیاری دیگر از کشورهای توسعهیافته دنیا، همچون بریتانیا، بهتدریج استفاده از واکسنهای کووید۱۹ را کاهش دادهاند. بهطور نمونه، دولت دانمارک در سپتامبر ۲۰۲۲ اعلام کرد که ارائه دوز تقویتکننده واکسن کووید۱۹ به افراد زیر ۵۰ سال را متوقف خواهد کرد.