Search
Asset 2

شکست میلیاردر چینی‌تبار در پرونده تصاحب املاک هادسونز بِی در کانادا

دادگاه عالی انتاریو طرح تصاحب املاک برند ورشکسته هادسونز بِی توسط میلیاردر چینی‌تبار روبی لیو را متوقف کرد.
فروشگاه محبوب و بسته‌شده‌ «هادسونز بِی» در یکی از مراکز خرید همیلتون در کانادا؛ ۲۰ مارس ۲۰۲۵. سرنوشت قدیمی‌ترین شرکت کانادا در ابهام است.(Katherine KY Cheng/Getty Images)

دادگاه عالی انتاریو روز جمعه با صدور حکمی علیه یک میلیاردر مقیم بریتیش کلمبیا، مانع از تصاحب گسترده املاک شرکت خرده‌فروشی ورشکسته «هادسونز بِی» شد.

روبی لیو، سرمایه‌گذار چینی‌تباری که تابستان گذشته برای خرید دست‌کم ۲۸ ملک از املاک این برند تاریخی پیشنهاد داده بود، قصد داشت فروشگاه‌های تعطیل‌شده و محبوب «بِی» را دوباره تحت نام خود راه‌اندازی کند. با این حال، قاضی پیتر آزبرن اعلام کرد که مالکان املاک الزامی به پذیرش او به‌عنوان مستأجر جدید ندارند.

فروشگاه زنجیره‌ای هادسونز بی که در سال ۱۶۷۰ میلادی تأسیس شد، قدیمی‌ترین شرکت بازرگانی و خرده‌فروشی در تاریخ کانادا است. این شرکت در ابتدا به‌عنوان کمپانی خزهای شمال، نقش مهمی در شکل‌گیری اقتصاد استعماری و گسترش مرزهای تجاری در آمریکای شمالی داشت. با گذر زمان، «بی» از تجارت خز به فروشگاه‌های بزرگ شهری تبدیل شد و به یکی از نمادهای سنتی زندگی کانادایی بدل گشت. ساختمان‌های تاریخی و نشان معروف آن، یعنی پرچم با چهار نوار رنگی، هنوز هم یادآور دوران طلایی تجارت سنتی در کاناداست.

در روند مزایده ۳۹ ملک متعلق به «هادسونز بِی»، ده‌ها پیشنهاد ارائه شد و شرکت‌های مختلف از جمله برند «بلونوتس» پنج ملک را به ارزش حدود ۵ میلیون دلار خریداری کردند. اما پیشنهاد لیو به‌دلیل گستردگی و ماهیت بازسازی کامل فروشگاه‌ها، جنجال‌برانگیزترین مورد بود.

شماری از مالکان اعلام کردند که لیو نه طرح تجاری مشخصی دارد و نه تیم مدیریتی کارآزموده‌ای. آنان تأکید کردند که اعضای تیم او سابقه‌ای در خرده‌فروشی ندارند و طرح پیشنهادی‌اش برای ترکیب فروشگاه‌ها با فضاهای تفریحی و رستوران‌ها با مفاد قراردادهای اجاره در تضاد است.

لیو مدعی شد که ظرف ۱۸۰ روز پس از امضای قرارداد می‌تواند ۲۰ فروشگاه را بازگشایی کند و بودجه ۴۰۰ میلیون دلاری برای این پروژه در نظر گرفته است. اما مالکان این زمان‌بندی و بودجه را غیرواقع‌بینانه دانستند و به بدهی ۱۹ میلیون دلاری مراکز خرید تحت مالکیت او اشاره کردند.

در مقابل، لیو اصرار داشت که مخالفت مالکان ریشه در تبعیض دارد و آنان نمی‌خواهند فردی «غیربومی» کنترل املاک را در دست گیرد. شرکت هادسونز بِی و شریک سرمایه‌گذار آن نیز استدلال کردند که مالکان فقط به‌دنبال بازپس‌گیری کنترل املاک هستند تا بتوانند آن‌ها را به مستأجرانی با اجاره‌بهای بالاتر واگذار کنند.

در نهایت، قاضی با استناد به قانون ساماندهی بستانکاران شرکت‌ها، بررسی کرد که آیا لیو مستأجر «مناسبی» است یا نه. مؤسسه نظارتی آلوارز اند مارسال در گزارش خود هشدار داد که با وجود توان مالی ظاهری، بی‌تجربگی لیو می‌تواند مانع موفقیت او شود. بر همین اساس، دادگاه به نفع مالکان رأی داد و طرح تصاحب روبی لیو را متوقف کرد.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی