Search
Asset 2

شی خطاب به پوتین: روسیه و چین عامل تغییری هستند که در ۱۰۰ سال گذشته اتفاق نیفتاده است

همکاری چین و روسیه
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه و شی جین پینگ، رهبر چین، در مراسم امضای قرارداد پس از گفتگوهای خود در کرملین در مسکو در 21 مارس 2023، دست می دهند. (MIKHAIL TERESHCHENKO/SPUTNIK/AFP via Getty Images)

شی جین پینگ، رهبر رژیم کمونیستی چین، می‌گوید که رژیم او و روسیه با یکدیگر همکاری می‌کنند تا «تغییری» را پیش ببرند که یک قرن است در صحنه جهانی دیده نشده است. 

پوتین این هفته میزبان شی جین پینگ در مسکو بود، زیرا دو قدرت اقتدارگرا همچنان به افزایش همکاری دیپلماتیک، اقتصادی و نظامی با یکدیگر متعهد هستند. 

هنگامی که شی جین پینگ در ۲۲ مارس کرملین را ترک کرد، رو به پوتین کرد و با لبخند گفت: «این دقیقاً همان تغییری است که در ۱۰۰ سال گذشته رخ نداده است و این ما هستیم که با هم این تغییرات را پیش می‌بریم 

پوتین پاسخ داد: موافقم. 

شی قبل از اینکه دو نفر با هم دست بدهند گفت: «لطفاً مراقب باش، دوست عزیز 

چین و روسیه متعهد به ایجاد نظم نوین جهانی شدند

این بیانیه یک روز پس از آن منتشر شد که رهبران دو کشور چین و روسیه علناً متعهد شدند که نظم بین‌المللی را مطابق با منافع خود تغییر دهند و پوتین گفت که چین و روسیه یک «نظم جهانی چندقطبی» عادلانه‌تر ایجاد خواهند کرد تا جایگزین «قوانین» نظم بین‌المللی کنونی شوند. 

اشاره شی به تغییری که در یک قرن گذشته دیده نشده است، ممکن است کنایه‌ای از تثبیت نظم بین‌المللی مبتنی بر قوانین مدرن باشد که پس از جنگ جهانی اول شکل گرفت و ایالات متحده در نهایت به‌عنوان یک ابرقدرت ظاهر شد. 

همچنین حدود یک قرن پیش، حزب کمونیست چین که اکنون به‌عنوان یک دولت تک‌حزبی بر چین حکومت می‌کند، تأسیس شد.  

شی و پوتین برای اولین‌بار در فوریه ۲۰۲۲، چند هفته قبل از آغاز تلاش روسیه برای فتح اوکراین، برنامه همکاری مشترک مبنی بر شراکت «بدون محدودیت» را اعلام کردند. 

باتوجه‌به انزوای روسیه در صحنه جهانی، میزبانی از شی بزرگ‌ترین ژست دیپلماتیکی بود که پوتین از آن زمان تاکنون انجام داده است. 

پوتین و شی که در جریان مذاکرات یکدیگر را به‌عنوان: «دوست عزیز» یاد می‌کردند، در ۲۱ مارس با امضای بیانیه‌ای مشترک برای تعمیق «مشارکت راهبردی همه‌جانبه» ملت‌ها، همکاری‌های اقتصادی و استراتژیک را افزایش دادند. 

این توافق‌نامه‌ها باعث تقویت اتحاد پکن و مسکو می‌شود که از زمان آغاز تهاجم روسیه به اوکراین درحال‌رشد بوده است. از آن زمان، چین کمونیستی به مهم‌ترین شریک روسیه در تجارت و دیپلماسی تبدیل شده است و به مسکو کمک می‌کند تا در بحبوحه تحریم‌های بین‌المللی ویرانگر ادامه دهد. 

پوتین گفت که مسکو مایل است بهدنبال جایگزینی کسب‌وکارهای غربی که پس از جنگ از روسیه خارج شده‌اند، از شرکت‌های چینی حمایت کند و دو کشور باید تجارت‌ها را تشویق کنند تا از ارزهای خود استفاده کنند. 

پوتین گفت که دو رهبر همچنین درباره ساخت خط لوله دوم که می‌تواند صادرات گاز روسیه به چین را دوبرابر کند، گفتگو کردند. 

به همین ترتیب، در بیانیه حزب کمونیست چین آمده است که دو کشور «در این دیدگاه مشترک هستند که این روابط بسیار فراتر از محدوده دوجانبه بوده و اهمیت حیاتی برای چشم‌انداز جهانی و آینده بشریت پیدا کرده است

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی