Search
Asset 2

روسیه و کره شمالی پیمان دفاعی متقابل امضا کردند

رئیس‌جمهور روسیه روز چهارشنبه قراردادی را با رهبر کره شمالی امضا کرد که شامل تعهد متقابل دفاعی است.
ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه (چپ) و رهبر کره شمالی، کیم جونگ اون (راست) در مراسم امضای قرارداد پس از گفتگوهای دوجانبه خود در اقامتگاه دولتی کومسوسان در پیونگ یانگ، در ۱۹ ژوئن ۲۰۲۴ شرکت می‌کنند. (KRISTINA KORMILITSYNA/POOL/AFP via Getty Images)

رئیس‌جمهور روسیه روز چهارشنبه قراردادی را با رهبر کره شمالی امضا کرد که شامل تعهد متقابل دفاعی است. به نوشته خبرگزاری‌های خارجی، این پیمان یکی از مهم‌ترین حرکت‌های روسیه در آسیا در طول سال‌های گذشته بوده است.

خبرگزاری رویترز نوشته است که تعهد ولادیمیر پوتین، کل سیاست روسیه پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در قبال کره شمالی را تغییر می‌دهد، درست در حالی که ایالات متحده و متحدان آسیایی آن تلاش می‌کنند تا بسنجند که روسیه تا چه اندازه می‌تواند حمایت خود را از تنها کشوری که در این قرن سلاح هسته‌ای آزمایش کرده است، عمیق‌تر کند.

خبرگزاری آسوشیتدپرس نیز این قراداد را یک پیمان استراتژیک نامید و با بیان اینکه جزئیات این قرارداد مشخص نیست، افزود که این قرارداد می‌تواند قوی‌ترین ارتباط بین مسکو و پیونگ یانگ از زمان پایان جنگ سرد باشد.

پوتین در نخستین سفر خود به پیونگ یانگ در ۲۴ سال گذشته، صراحتاً تعمیق روابط روسیه با کره شمالی را به حمایت فزاینده غرب از اوکراین مرتبط دانست و گفت مسکو می‌تواند همکاری نظامی و فنی با پیونگ یانگ را توسعه دهد.

پیمان «مشارکت استراتژیک جامع» میان کره شمالی و روسیه

رهبران روسیه و کره شمالی پس از گفتگو یک پیمان «مشارکت استراتژیک جامع» را امضا کردند که به گفته پوتین شامل یک بند دفاعی متقابل در مورد تجاوز به هر یک از کشورها است.

به نوشته رویترز پوتین گفته است که «توافقنامه مشارکت جامع که امروز امضا شد، از جمله کمک متقابل در صورت تجاوز به یکی از طرف‌های این قرارداد را فراهم می‌کند».

او افزود که تحویل تسلیحات پیشرفته و دوربرد غرب از جمله جنگنده‌های اف۱۶ به اوکراین برای حمله به روسیه، توافق‌های عمده را نقض می‌کند.

پوتین تاکید کرد که روسیه توسعه همکاری‌های نظامی‌فنی با کره شمالی را برای خود منتفی نمی‌کند.

طبق گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، کره شمالی و اتحاد جماهیر شوروی سابق در سال ۱۹۶۱ معاهده‌ای را امضا کردند که به گفته کارشناسان، در صورت حمله به کره شمالی، مداخله نظامی مسکو را ضروری می‌کرد.

این قرارداد پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی کنار گذاشته شد و قراردادی در سال ۲۰۰۰ جایگزین آن شد که تضمین‌های امنیتی ضعیف‌تری را ارائه می‌کرد.

مشخص نیست که آیا قرارداد جدید سطح حفاظتی مشابه معاهده ۱۹۶۱ را فراهم می‌کند یا خیر.

مسکو با سیاست‌های «امپریالیستی» آمریکا مبارزه می‌کند

ولادیمیر پوتین در جریان دیدار با کیم جونگ اون، کشورهای آمریکا، کره جنوبی و ژاپن را به افزایش تنش در شبه جزیره کره متهم کرد و گفت که کره شمالی حق دارد دفاع خود را تقویت کند.

کیم نیز گفته است که این پیمان همکاری در سیاست، اقتصاد و دفاع را گسترش می‌دهد و ماهیت آن را «اکیداً صلح‌دوستانه و دفاعی» خواند.

کیم «حمایت بی قید و شرط» خود را از «کلیه سیاست‌های روسیه» از جمله «حمایت کامل و اتحاد محکم» خود در جنگ پوتین با اوکراین را ابراز کرد.

رسانه‌های روسی گزارش دادند که پوتین گفت که «مسکو با سیاست هژمونیک و امپریالیستی ایالات متحده و متحدانش مبارزه می‌کند.»

استقبال مجلل کیم و هدایای پوتین

به نوشته رویترز، پوتین که در سپتامبر سال گذشته میزبان کیم بود در پیونگ یانگ مورد استقبال فراوان قرار گرفت.

یک گارد افتخاری شامل سربازان سواره و جمعیت زیادی از غیرنظامیان در میدان کیم ایل سونگ در کنار رودخانه تائدونگ که از پایتخت می‌گذرد تجمع کردند. پرتره‌های غول‌پیکر دو رهبر با پرچم‌های ملی در ساختمان اصلی میدان آویخته شده بودند.

خبرگزاری دولتی روسیه، تاس نوشت که پوتین یک دستگاه خودروی لیموزین اوروس ساخت کشور روسیه، یک دست چای‌خوری روسی و یک خنجر گران‌قیمت به رهبر کره‌شمالی هدیه داده است.

نگرانی آمریکا و متحدانش از روابط روسیه و کره شمالی

رویترز نوشته است که روسیه از گرم شدن روابط خود با کره شمالی علیه واشنگتن استفاده می‌کند، در حالی که کره شمالی که به شدت تحریم شده، حمایت سیاسی و وعده‌های حمایت اقتصادی و تجاری مسکو را به دست آورده است.

ایالات متحده و متحدانش می‌گویند که نگران هستند روسیه بتواند به برنامه‌های موشکی و هسته‌ای کره شمالی کمک کند، برنامه‌هایی که طبق قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل ممنوع شده است.

پیونگ یانگ نیز به ارائه موشک‌های بالستیک و گلوله‌های توپخانه‌ای که روسیه در جنگ خود در اوکراین از آنها استفاده کرده، متهم است.

مسکو و پیونگ یانگ انتقال تسلیحات را رد کرده‌اند.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی