Search
Asset 2

سی‌ان‌ان: روسیه تسلیحات آمریکایی به غنیمت گرفته‌شده در اوکراین را به ایران می‌فرستد

تسلیحات نظامی غنیمت گرفته‌ شده در جنگ اوکراین
اعضای تیم رزمی تیپ 2 استرایکر یک موشک جاولین را از یک وسیله نقلیه حامل پیاده نظام استرایکر در طی یک تمرین آموزشی با شلیک مستقیم در 28 آوریل 2022 در فورت کارسون، کلرادو شلیک کردند. سامانه موشکی ضد تانک جاولین از هدایت خودکار مادون قرمز برای ردیابی اهداف استفاده می کند و این توانایی را دارد که از حمله بالا برای اصابت به اهدافی از بالا که زره باریک ترین آنهاست استفاده کند. (Michael Ciaglo/Getty Images)

چهار منبع آگاه به شبکه خبری «سی‌ان‌ان» گفته‌اند روسیه برخی تسلیحات و تجهیزات آمریکایی و مرتبط با کشورهای عضو ناتو را که در جنگ با اوکراین به غنیمت گرفته، برای مهندسی معکوس به ایران می‌فرستد. 

به گزارش سی‌ان‌ان، دولت آمریکا بر این باور است که تهران درصدد تولید تسلیحات از طریق مهندسی معکوس است. 

مسئولان آمریکایی و برخی مقامات کشورهای غربی طی سال گذشته بارها از به غنیمت گرفته‌‌شدن برخی تسلیحات مانند سامانه ضدتانک «جاولین» و سامانه ضدهوایی «استینگر» توسط نیروهای روسیه در اوکراین خبر داده بودند. 

این منابع به سی‌ان‌ان اطلاع دادند که روسیه تسلیحات مذکور را باهدف تجزیه‌وتحلیل، با هواپیما به ایران انتقال داده و احتمالاً تهران به تولید نسخه مشابه این تسلیحات اقدام خواهد کرد. 

منابع مطلع تأکید کردند، روسیه با ارسال تسلیحات غنیمت گرفته‌شده غربی به ایران، به دنبال تضمین پشتیبانی تهران از مسکو در جنگ اوکراین است. 

به‌رغم این، مقامات آمریکایی گفتند که ارسال تسلیحات غربی غنیمتی به ایران، گسترده نبوده است. این مقامات تصریح کردند، ارتش اوکراین از آغاز جنگ پیوسته گزارش‌هایی از تسلیحات آمریکایی که به دست روس‌ها می‌افتاده برای پنتاگون، وزارت دفاع ایالات متحده ارسال می‌کردند. 

هنوز مشخص نشده که آیا جمهوری اسلامی توانسته توسط مهندسی معکوس به تولید تسلیحات غربی ارسال‌شده توسط روس‌ها به تهران اقدام کند. جمهوری اسلامی پیش‌تر توانسته بود از برخی تسلیحات ساخت آمریکا که به غنیمت گرفته بود، نمونه مشابه تولید کند. 

ایران دارای موشک‌های ضدتانک طوفان است که مشابه موشک‌های آمریکایی BGM-TOW 71 بوده که در دهه ۷۰ قرن گذشته ساخته شدند. 

جمهوری اسلامی همچنین در سال ۲۰۱۱ یک پهپاد آمریکایی مدل Sentinel را سرنگون کرد و توانست نمونه مشابه آن را در سال ۲۰۱۸ وارد آسمان اسرائیل کند هرچند سریعاً شناسایی و سرنگون شد. 

جاناتان لورد، مدیر «امنیت خاورمیانه در مرکز امنیتی آمریکای نوین» در این باره گفت: «ایران بارها توانایی خود در تولید تسلیحات آمریکایی توسط مهندسی معکوس را نشان داد. آنها توانستند موشک ضدتانک تاو را با اسم طوفان تولید کنند و آن را به حوثی‌ها و حزب‌الله تحویل دهند.» 

او افزود: «ایران ممکن است با همان روش به تولید موشک استینگر اقدام کند که چنین کاری تهدیدی علیه پروازهای نظامی و غیرنظامی در منطقه محسوب می‌شود 

وی هشدار داد، موشک جاولین نیز ممکن است توسط حماس، حزب‌الله و دیگر گروه‌های نیابتی جمهوری اسلامی بکار گرفته شود. این اسلحه نیز تهدیدی علیه متحدان آمریکا در منطقه به شمار می‌رود. 

همکاری نظامی میان روسیه و جمهوری اسلامی نشانه گسترش روابط نظامی دو کشور به‌ویژه پس از حمله روسیه به اوکراین و نیاز مسکو به کمک‌های نظامی است. 

پیش از این؛ جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا تصریح کرده بود که همکاری‌های روبه‌افزایش نظامی میان ایران و روسیه نه‌تنها تهدیدی علیه اوکراین بلکه تهدیدی علیه همسایگان ایران در خاورمیانه نیز به‌حساب می‌آید. 

او در ادامه افزود: «اتحاد نظامی نزدیک‌تر بین این دو کشور می‌تواند تلاش‌های غرب در اوکراین و جاهای دیگر را پیچیده‌تر کند.» 

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی