Search
Asset 2

استقرار تسلیحات اتمی روسیه در بلاروس  

تحویل سلاح‌های هسته‌ای تاکتیکی روسیه به بلاروس
تصویر موشک روسی توپول-ام را نشان می‌دهد که یک موشک بالستیک قاره‌پیما با پرتاب سرد، سه مرحله‌ای، سوخت جامد و حداقل برد آن 2000 کیلومتر و حداکثر برد آن 10500 کیلومتر برآورد شده است.(Flickr)

الکساندر لوکاشنکو رئیس جمهور بلاروس از آغاز تحویل سلاح‌های هسته‌ای تاکتیکی روسیه به کشورش خبر داد و گفت: قدرت برخی از آن‌ها سه برابر قوی‌تر از بمب‌های اتمی استفاده شده در هیروشیما و ناکازاکی در سال ۱۹۴۵ توسط ایالات متحده است. 

استقرار سلاح‌های هسته‌ای تاکتیکی در بلاروس، اولین اقدام مسکو در ارسال این کلاهک‌ها به خارج از خاک روسیه از زمان فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی است. 

لوکاشنکو در مصاحبه با شبکه تلویزیونی دولتی «روسیا -۱» گفت: ما موشک‌ها و بمب‌هایی داریم که از روسیه دریافت کرده‌ایم. این بمب‌ها سه برابر قدرتمندتر از آنهایی است که بر سر هیروشیما و ناکازاکی فرود آمد. 

ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه روز جمعه ضمن اعلام اینکه سلاح‌های هسته‌ای تاکتیکی را پس از آماده‌شدن تأسیسات ذخیره‌سازی در بلاروس مستقر می‌کند گفت که مسکو کنترل این سلاح‌ها را حفظ خواهد کرد. 

پوتین در ماه مارس با اشاره به استقرار سلاح‌های اتمی ایالات متحده در کشورهای اروپایی طی چندین دهه، اعلام کرد که با مستقر شدن سلاح‌های هسته‌ای تاکتیکی در بلاروس موافقت کرده است. 

بلاروس یکی از پایگاه‌های پشتیبانی تهاجم روسیه در اوکراین بود که از فوریه سال گذشته آغاز شد. 

خبر استقرار تسلیحات هسته‌ای روسی در بلاروس در شرایطی منتشر شده که ضد حمله‌های ارتش اوکراین برای بازپس‌گیری مناطق تحت تصرف روسیه در اوکراین از چند روز پیش آغاز شده است. 

در فروردین‌ماه و یک روز پس از آن که پوتین اعلام کرد روسیه تسلیحات هسته‌ای تاکتیکی خود را در بلاروس مستقر می‌کند، مشاور امنیتی رئیس جمهور اوکراین هشدار داد که این طرح مسکو بلاروس را بی‌ثبات خواهد کرد. 

ایالات متحده از تصمیم پوتین انتقاد اما اعلام کرد که قصد ندارد موضع خود را در قبال سلاح‌های هسته‌ای استراتژیک (راهبردی) تغییر دهد. 

لوکاشنکو گفت که استقرار سلاح‌های هسته‌ای تاکتیکی روسیه در بلاروس، به عنوان یک عامل بازدارنده در برابر متجاوزان احتمالی عمل خواهد کرد و تهدید کرد که در صورت تجاوز به بلاروس، هیچ تردیدی در مورد استفاده از سلاح هسته‌ای وجود نخواهد داشت. 

او این ایده را که کنترل روسیه بر تسلیحات هسته‌ای مانعی برای استفاده سریع از آن‌ها است را رد کرد و گفت: «اگر جنگ شروع شود، تلفن را برداشته و زنگ می‌زنم. ولادیمیر پوتینهر کجا باشد، گوشی را برمی‌دارد. هیچ مشکلی برای هماهنگ کردن یک حمله وجود ندارد 

بلاروس با سه کشور عضو ناتو یعنی لیتوانی، لتونی و لهستان هم مرز است و رئیس جمهور بلاروس بارها غرب را به تلاش برای سرنگونی وی در پی اعتراضات گسترده علیه لوکاشنکو پس از انتخابات سال ۲۰۲۰ متهم کرده است.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی