Search
Asset 2

عربستان سعودی خواستار خروج نیروهای جدایی‌طلب جنوب یمن از استان‌های تصرف‌شده شد

عربستان سعودی خواستار خروج فوری و منظم نیروهای شورای انتقالی جنوب یمن از استان‌های حضرموت و المهره شد و این اقدام را تشدید تنش غیرموجه دانست.
(SALEH AL-OBEIDI/AFP via Getty Images)

عربستان سعودی اعلام کرد همچنان امیدوار است گروه اصلی جدایی‌طلب جنوب یمن با پایان دادن به تنش‌های اخیر، نیروهای خود را از استان‌هایی که به‌تازگی تصرف کرده‌اند، خارج کند.

وزارت خارجه عربستان روز پنج‌شنبه در بیانیه‌ای عملیات نظامی شورای انتقالی جنوب یمن را که به تصرف استان‌های شرقی حضرموت و المهره در اوایل ماه جاری انجامید، «تشدید تنش غیرموجه» توصیف کرد. ریاض تأکید کرد این تحولات بر ابهام‌ها در کشوری افزوده که بیش از یک دهه است درگیر جنگ داخلی و عملاً دارای دو دولت است.

در این بیانیه آمده است عربستان امیدوار است «مصلحت عمومی» با پایان دادن به تشدید تنش‌ها از سوی شورای انتقالی جنوب و خروج فوری و منظم نیروهای این گروه از دو استان یادشده تأمین شود.

شورای انتقالی جنوب که از حمایت امارات متحده عربی برخوردار است، در آغاز بخشی از ائتلاف نظامی به رهبری عربستان بود که در سال ۲۰۱۵ برای مقابله با حوثی‌های مورد حمایت ایران وارد جنگ یمن شد؛ اما این گروه بعدها علیه دولت مرکزی موضع گرفت و خواستار خودمختاری در جنوب یمن، از جمله شهر بندری عدن، شد؛ شهری که مقر دولت مورد حمایت عربستان به شمار می‌رود.

عربستان اعلام کرد یک هیئت نظامی مشترک سعودی-اماراتی در ۱۲ دسامبر (۲۱ آذر) وارد عدن شده تا درباره راهکارهای کاهش تنش گفت‌وگو کند. به گفته ریاض، این هیئت‌ها مأمور شده‌اند «ترتیبات لازم» را برای بازگشت نیروهای شورای انتقالی جنوب به مواضع پیشین خود در خارج از دو استان فراهم کنند، هرچند این تلاش‌ها همچنان در جریان است.

یمن از سال ۲۰۱۴ درگیر جنگ داخلی است؛ جنگی که در جریان آن حوثی‌ها کنترل شمال کشور، از جمله پایتخت صنعا، را در دست گرفتند و دولت مورد حمایت عربستان را وادار کردند به جنوب کشور عقب‌نشینی کرده و مقر خود را در عدن مستقر کند.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی