Search
Asset 2

پلمب ۷۷ مرکز گردشگری به دلیل حجاب اجباری و بیکاری بیش از ۷۵۰ نفر 

پلمپ واحدهای تجاری به دلیل حجاب اجباری
(Public Domain)

اسماعیل برات، معاون نظارت و ارزیابی خدمات گردشگری ایران، در ادامه موج فشار به اصناف و تعطیلی کسب‌وکارها به دلیل رعایت نکردن حجاب اجباری، از تعطیلی و پلمپ دست‌کم ۷۷ واحد مرتبط با گردشگری خبر داد. 

به گفته اسماعیل برات طی ماه‌های اخیر ۷۷ واحد گردشگری از قبیل هتل، اقامتگاه بوم‌گردی، سفره‌خانه سنتی و مرکز بین‌راهی به اتهام «رعایت نکردن شئونات اسلامی و حجاب»، پلمب شده‌اند. 

به گفته او شغل بالغ بر ۷۵۳ نفر از کارکنان این واحدهای گردشگری به طور مستقیم تحت تأثیر پلمب این واحدها قرار گرفته است. 

بنا بر آمارهای معاون نظارت و ارزیابی خدمات گردشگری، در میان استان‌های ایران بیشترین سهم پلمپ تأسیسات گردشگری متعلق به استان اصفهان است و ۲۷.۵ درصد از مجموع مراکز گردشگری پلمب شده سطح کشور در این استان قرار دارد. 

همچنین استان تهران با ۹ درصد، و استان‌های لرستان و گلستان با ۷ درصد و استان کرمان با ۶ درصد در رتبه‌های بعدی پلمب اماکن گردشگری به اتهام «عدم رعایت حجاب» قرار دارند. 

اسماعیل برات همچنین گفته است در میان مکان‌های اسکان مسافران بیش از هر چیز «اقامتگاه‌های بوم‌گردی و سفره‌خانه‌های سنتی» توسط ادارات اماکن و به دلیل ارائه خدمات به مشتریانی که حجاب اجباری را مراعات نمی‌کنند تعطیل شده‌اند. 

این در حالی است که روزنامه اینترنتی «فراز» نیز روز یکشنبه در گزارشی از عقب‌ماندگی و سقوط ایران در صنعت گردشگری نسبت به دیگر کشورهای خاورمیانه از جمله لبنان و سوریه خبر داد و به نقل از گزارش «سازمان جهانی گردشگری» نوشت که امارات و عربستان در صنعت توریسم در صدر جدول کشورهای خاورمیانه قرار گرفته‌اند. 

محسن برهانی، وکیل و حقوق‌دان، پیش‌تر «پلمب واحدهای صنفی به دلیل بی‌حجابی» را «گروگان‌گیری حیات اقتصادی جامعه» خوانده و تأکید کرده بود که «پلمب واحدهای صنفی مرزهای غیرقانونی بودن را درنوردیده است» و «پلمب» به ابزاری «برای برخورد غیرقانونی» تبدیل شده است. 

پلمب کسب‌وکارها به دلیل عدم رعایت حجاب توسط خدمات گیرندگان یکی از ابزارهای سرکوب نهادهای انتظامی و امنیتی حاکمیت در برابر نافرمانی مدنی زنان در مخالفت با حجاب اجباری است. حرکتی که پس از کشته شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد رشد فزاینده به خود گرفت و به نمادی برای مخالفت با حکومت تبدیل شد. 

افزایش فشارها بر هتل‌ها، مراکز گردشگری و اقامتی برای برخورد با زنانی که از حجاب اجباری سر باز می‌زنند، واکنش جامعه هتل‌داران کشور را نیز در پی داشته است. 

کریم بیگی، از اعضای هیات‌مدیره جامعه هتلداران کشور در واکنش به پلمب مراکز اقامتی گفته است: «نمی‌‌توانیم با مهمان برخورد نامناسب کنیم. مبنای کار ما مهمان‌نوازی است نه مهمان‌ستیزی 

جمعی از مدیران هتل‌ها و اقامات‌گاه‌ها نیز در نامه‌‌ای سرگشاده خطاب وزیر میراث‌فرهنگی و گردشگری با اعتراض به پلمب واحدهای اقامتی، نوشتند: «امروز که حجاب زنان در تمام عرصه‌های اجتماعی، بازتعریفی جدید را تجربه می‌کند و مصلحت کار به سخت‌گیری‌های پیشین نیست، چگونه صنعت مهمان‌نوازی می‌تواند در واحدهای اقامتی تن به خلاف این وضعیت دهد.»

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی