در نشست دورهای شورای امنیت سازمان ملل درباره افغانستان، بیشتر نمایندگان کشورها، قوانین امر به معروف طالبان را محکوم و از عدم تعهد طالبان بر رعایت حقوق بشر در افغانستان انتقاد کردند.
دوروتی شی، معاون نماینده آمریکا نیز در این نشست گفت که طالبان، خواستههای جامعه بینالمللی را رعایت نکرده است، به تعهدات حقوق بشری پایبند نیست و با هر فتوا و دستور جدیدی، یک گام از مردم افغانستان و جامعه بینالمللی دورتر میشود.
او خاطرنشان کرد: «سازمانملل نباید از قطعنامه ۲۷۲۱ غافل شود که بر ارزیابی مستقل و رسیدن به یک نقشه راه برای رسیدن به افغانستانی تاکید دارد که در صلح با خودش و همسایگانش بوده و به تعهدات بینالمللیاش پایبند باشد.»
به گفته او، در چنین شرایطی باید از هر گونه اقدامی که به رسمیت شناختن طالبان تلقی شود، پرهیز کرد.
یوناما: افغانستان شاهد یک دوره «ثبات» بیسابقه است
رزا اوتونبایوا، نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل نیز در این نشست گفت که «حاکمان دوفاکتو» افغانستان (طالبان)، تفسیر خود را از قوانین سختگیرانه اسلامی در افغانستان اجرا کردهاند. با این حال، افغانستان دورهای از ثبات را تجربه میکند که طی دهههای گذشته دیده نشده است، اما افغانستان با بحران بشردوستانه و کاهش بودجه بینالمللی مواجه است.
او افزود که مقامات دوفاکتو با سیاستهایشان بحران بشردوستانه در افغانستان را تشدید کردهاند و به اندازه کافی بر نیازهای مردم توجه نمیکنند و ظرفیتهای اقتصادی را تضعیف میکنند.
به گفته این مقام هیئت نمایندگی سازمان ملل در افغانستان (یوناما) که از سه میلیارد دلار بودجهای که سازمان ملل از جامعه جهانی درخواست کرده است، تنها ۳۰ درصد این بودجه را در اختیار دارد.
اوتونبایوا، همچنین با اشاره به قوانین مربوط به «امربهمعروف» خاطرنشان کرد که این قوانین محدودیتهای بیشتری را برای زنان ایجاد کردهاند.
او گفت که اکنون افغانستان توسط جامعه جهانی طرد شده است.
نماینده ایران: از جامعه جهانی کمک میخواهیم
امیرسعید ایروانی، نماینده ایران در سازمان ملل نیز در این نشست گفت که ایران با چالشهای ناشی از ورود غیرقانونی مهاجران از افغانستان به ایران مواجه است و تعداد جمعیت مهاجران افغانستانی ساکن ایران به حدود شش میلیون رسیده که «هزینه سالانه این امر مبلغی بالغ بر ده میلیارد دلار است.»
او از جامعه بینالمللی خواست که از ایران و پاکستان به طور پایدار برای مساله مهاجرین حمایت کند.
گلایه شدید پاکستان از طالبان در نشست شورای امنیت سازمان ملل
سفیر پاکستانی در سازمان ملل گفت که دولت این کشور اسناد معتبری دارد که ثابت میکند تعدادی از طالبان افغانستان به طالبان پاکستانی کمک میکردند تا حملاتی را در خاک پاکستان انجام دهند.
منیر اکرم با بیان این مطلب افزود که طالبان افغانستان، نهتنها در تنشهای مرزی میان دو کشور نقش دارند، بلکه اعضای گروه طالبان پاکستان موسوم به تیتیپی را در مرزهای میان این دو کشور اسکان دادهاند و تیتیپی تقریبا هر روز از طریق همین مرزها به خاک پاکستان حمله میکنند.
به گفته او، طالبان در زمان تسلط بر افغانستان به سلاحهای مدرن آمریکایی دست یافتهاند و طالبان پاکستان نیز به این سلاحها مجهز شدهاند.
این دیپلمات پاکستانی همچنین با هشدار به جهان درباره قدرتمند شدن طالبان پاکستان گفت که در کنار نگرانیها از قدرتگیری داعش در افغانستان، این نگرانی نیز وجود دارد که طالبان پاکستان به عنوان نیروی القاعده تبدیل به تهدیدی برای منطقه و جهان شوند.
دولت پیشین افغانستان بارها از پاکستان به دلیل پشتیبانی مالی، تجهیزاتی و آموزشی از طالبان انتقاد کرده بود. در نخستین ماههای به قدرت رسیدن طالبان در افغانستان، دولت پاکستان به همراه چین کمونیستی برای به رسمیت شناختن حکومت طالبان از سوی جامعه جهانی تلاش کردند، اما بعد از سازماندهی حملات مسلحانه توسط تیتیپی از داخل خاک افغانستان به پاکستان، روابط این کشور با امارت اسلامی به سردی گرایید.
روسیه و چین از قدرتگیری داعش در افغانستان و تهدید آن برای کشورهای دیگر ابراز کردند. با این حال خواستار آزادسازی ذخایر مالی افغانستان به حکومت طالبان شدند.