در پی کشته شدن خبرنگار خبرگزاری فرانسه توسط طالبان، سازمان حامی رسانههای آزاد پوشش خبری طالبان توسط رسانهها را برای دو هفته تحریم اعلام کرد.
«احمد سردار» خبرنگار افغان خبرگزاری فرانسه، در حملهی ۳ روز پیش طالبان به هتل سرینای کابل، بههمراه همسر و دو فرزندش کشته شد. طی این حمله نه غیر نظامی دیگر نیز کشته شدند.
«صدیقالله توحیدی»، رئیس نی -سازمان حامی رسانههای آزاد- ضمن انتقاد از سیاست دولت افغانستان در قبال طالبان گفت: «در ۱۲ سال گذشته برخورد رسانهها با طالبان با سعهی صدر بود. خبرنگاران پوشش خبری یکسان از فعالیت گروه طالبان و نیروهای امنیتی افغان داشتند.»
وی از تمام مسئولان و مالکان رسانهها درخواست کرد که بهمدت ۲ هفته، انتشار اخبار مربوط به طالبان را متوقف کنند. وی گفت که رعایت نکردن این تحریم به این معنی است که آنها با گروه طالبان همکاری میکنند.
به گزارش خبرگزاری آوا، نهادهای رسانهای و حقوق بشری ضمن اظهار نگرانی از افزایش خشونت علیه خبرنگاران افغان، طی صدور بیانیهای اعلام کردند: «خبرنگاران در بدترین وضعیت امنیتی طی ده سال گذشته به سر میبرند. طبق گزارش تهیهشده توسط کمیتهی مصونیت خبرنگاران افغانستان، تنها در سال گذشته میلادی ۷۶ مورد خشونت علیه خبرنگاران به ثبت رسیده که شامل حملات مسلحانهی منجر به قتل و جراحت، ضرب و شتم و تهدید میباشد که عاملان آن عموما کارمندان حکومتی، گروه طالبان و زورمندان محلی میباشند.»
همچنین در این گزارش بیان شده: «از سال ۲۰۰۱ به بعد، ۳۸ خبرنگار در افغانستان کشته شدهاند این در حالی است که عاملین اکثر این خشونتها به محاکمه کشانده نشده و حکومت در این زمینه هیچگونه اقدام جدی ننموده است.»
به گزارش بیبیسی و به نقل از سازمان حامی رسانههای آزاد، از ۷۶ مورد خشونت در سال گذشتهی میلادی، ۳ خبرنگار کشته، ۷ خبرنگار زخمی، ۶ خبرنگار بازداشت، ۳۴ خبرنگار مورد ضرب و شتم و ۲۶ خبرنگار تهدید و توهین شدهاند. موارد خشونت در سال ۲۰۱۲ در افغانستان بر اساس گفتهی آقای توحیدی ۶۹ مورد بوده است.
به گزارش روزنامهی افغانستان، کمیتهی مصونیت خبرنگاران افغان، نیروهای امنیتی افغانستان را مسئول خشونت علیه خبرنگاران افغان میداند و بر این باور است که خروج تدریجی نیروهای نظامی خارجی از این کشور، خشونتها را تشدید کرده است.
همچنین نهادهای مدافع حقوق خبرنگاران ضمن ابراز نگرانی از افزایش خشونتهای بیشتر بهدلیل برگزاری انتخابات ریاستجمهوری در افغانستان بیان کردند: «در صورتیکه دولت قضایای خشونت علیه خبرنگاران را با جدیت پیگیری نکند؛ خبرنگاران و رسانهها به گونهی مناسب نمیتوانند روند انتخابات آینده را تحت پوشش قرار دهند.»
شبکهی تلویزیونی سیانان در گزارش کمیتهی حمایت از خبرنگاران به ترتیب کشورهای عراق، فیلیپین، الجزیره، روسیه و کلمبیا را از کشورهای پرخطر برای خبرنگاران برشمرده است. بر اساس این گزارش از سال ۲۰۰۲ تاکنون ۸۳۹ خبرنگار در ۲۰ کشور کشته شدهاند.
اپک تایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر میشود.