Asset 2

هشدار ناتو به چین: ارسال سلاح به روسیه اشتباهی تاریخی است

هشدار ناتو به چین برای ارسال تسلیحات نظامی از چین به روسیه برای استفاده در جنگ علیه اوکراین
Save translation ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو در کنفرانس مطبوعاتی پیش از نشست وزرای دفاع این ائتلاف در مقر ناتو در بروکسل در 15 مارس 2022 صحبت می کند.(KENZO TRIBOUILLARD/AFP via Getty Images)

ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو، در جریان کنفرانس مطبوعاتی پس از نشست وزیران ناتو در بروکسل، نسبت به‌احتمال ارسال تسلیحات نظامی از چین به روسیه برای استفاده در جنگ علیه اوکراین هشدار داد.  

استولتنبرگ از چین خواست کمک نظامی مرگبار به روسیه ارائه نکند و تأکید کرد که این اقدام یک اشتباه تاریخی از سوی پکن خواهد بود. 

وی تأکید کرد که تاکنون هیچ مدرک تأیید شده‌ای مبنی بر ارائه کمک‌های مرگبار چین به روسیه به دست نیامده است؛ اما بااین‌حال هرگونه کمک مرگبار از سوی چین به روسیه پیامدهای عمیقی خواهد داشت و در این زمینه، وحدت ناتو بیش از هر زمان دیگری مهم است. 

این دومین بار است که دبیرکل ناتو به چین هشدار می‌دهد. او در دومین روز فروردین‌ماه، ضمن هشدار به چین برای ارسال سلاح مرگبار به روسیه گفت: «نشانه‌هایی وجود دارد که روسیه درخواست دریافت سلاح را از پکن مطرح کرده که توسط مقامات چینی در نظر گرفته شده است.» 

استولتنبرگ در سخنان تازه خود در مورد رابطه پکن و مسکو گفت: «چین از محکوم‌کردن تجاوز روسیه امتناع، پروپاگاندای این کشور را بازتاب می‌دهد و یک قرارداد همکاری «نامحدود» را با مسکو منعقد کرده است.» 

دبیرکل پیمان آتلانتیک شمالی همچنین اضافه کرد که اعلام روسیه مبنی بر استقرار تسلیحات هسته‌ای تاکتیکی در بلاروس، نشان‌دهنده «وعده‌های توخالی» موجود در بیانیه مشترک اخیر روسیه و چین است.  

وی بیان کرد که خبر استقرار تسلیحات هسته روسیه در بلاروس از سوی پوتین تنها چند روز پس از آن صورت گرفت که روسیه و چین به طور مشترک اعلام کردند که این کشورها نباید در خارج از مرزهای خود سلاح هسته‌ای مستقر کنند. 

ینس استولتنبرگ همچنین خبر داد که ناتو برای شرکت در نشست ماه ژوئیه در ویلنیوس، پایتخت لیتوانی، رهبران چهار کشور منطقه هند و اقیانوس آرام را دعوت کرده است.  

وی ادامه داد در جلسه وزیران خارجه ناتو درباره تشدید فعالیت‌های نظامی مشترک چین و روسیه در منطقه هند و اقیانوس آرام بحث شد و همه این مسائل نگران‌کننده است 

در جلسه وزیران خارجه ناتو، نگرانی درباره تشدید فعالیت‌های نظامی مشترک چین و روسیه در منطقه هند و اقیانوس آرام بحث شده است. دبیرکل ناتو بیان کرده است که رفتار تهاجمی فزاینده چین، کشورهای ناتو را در ژوئن در نشست مادرید وارد چالش کرده است و این موضوع تقویت مشارکت ناتو با ژاپن، کره جنوبی، استرالیا و نیوزلند را ضروری می‌کند. 

پیش‌تر سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) اعلام کرده بود که با توجه به نفوذ فزاینده پکن و عدم تمایل این کشور به محکوم‌کردن تهاجم روسیه به اوکراین، تعامل عملی و سیاسی در منطقه آسیا و اقیانوسیه را آغاز خواهد کرد. 

او افزود: «چین یک رقیب نیست، اما در نشست مادرید در ژوئن، کشورهای ناتو رفتار تهاجمی فزاینده این کشور را چالشی برای منافع، امنیت و ارزش‌های خود دانستند». به عقیده استولتنبرگ، این امر تقویت مشارکت ناتو با ژاپن، کره جنوبی، استرالیا و نیوزلند را ضروری می‌کند. 

دبیرکل ناتو گفت: «در زمانی که پکن و مسکو با نظم بین‌المللی مبتنی بر قوانین مخالف هستند، این که ما به‌عنوان متحدان ناتو کنار شرکای همفکر خود باشیم، اهمیت بیشتری پیدا می‌کند

اخبار مرتبط

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی