Search
Asset 2

رویترز به نقل از یک مقام ارشد جمهوری اسلامی: در احیای توافق موقت صلح با آمریکا هیچ پیشرفتی حاصل نشده است

رویترز به نقل از یک مقام ارشد جمهوری اسلامی گزارش داد که تهران و واشنگتن بر سر توافقی برای پایان جنگ در خلیج فارس اختلاف دارند.
(Mojnews.com)

رویترز به نقل از یک مقام ارشد جمهوری اسلامی گزارش داد که تهران و واشنگتن همچنان بر سر تلاش‌ها برای دستیابی به توافقی دائمی برای پایان دادن به جنگ در خلیج فارس اختلاف دارند و در مذاکرات برای احیای توافق موقت حاصل‌شده در خردادماه و تعیین جدول زمانی اجرای آن، هیچ پیشرفتی حاصل نشده است.

بر اساس این گزارش، این مقام جمهوری اسلامی روز چهارشنبه ۱۲ اوت (۲۱ مرداد) گفت: «یکی از موضوعاتی که از طریق میانجی‌ها در حال بررسی است، بازگشت آمریکا به توافق موقت و تعیین جدول زمانی برای اجرای تعهدات است و در این زمینه مطلقا هیچ پیشرفتی حاصل نشده است.»

او همچنین گزارش امروز خبرگزاری آناتولی ترکیه را که به نقل از منابع دولتی پاکستان مدعی شده بود دو طرف با تمدید این دوره ۶۰ روزه موافقت کرده‌اند، رد کرد.

او افزود: «صحبتی از تمدید نیست، زیرا از دیدگاه حکومت ایران، اساسا دوره‌ای آغاز نشده که بخواهد تمدید شود. آمریکا ۴۸ ساعت پس از دستیابی به توافق موقت آن را نقض کرد و چند روز بعد نیز از آن خارج شد.»

بر اساس تفاهمنامه ۱۴ ماده‌ای که آمریکا و جمهوری اسلامی در روز چهارشنبه ۲۷ خرداد امضا کردند، ضمن برقراری آتش‌بس، دو طرف ۶۰ روز فرصت دارند تا برای دستیابی به توافقی دائمی و پایان جنگ مذاکره کنند؛ مهلتی که هفته آینده به پایان می‌رسد.

محسن رضایی، دبیر شورای عالی امنیت روز گذشته با سفیر چین دیدار کرد و گفت که تا زمانی‌که آمریکا شروط جمهوری اسلامی را نپذیرد، تنگه هرمز را باز نخواهد کرد.

او افزود: «آمریکا باید جنگ را پایان دهد، پول‌های مسدود شده ایران را بپردازد و در کل منطقه از جمله لبنان و غزه جنگ باید پایان یابد و شروطی دیگر که از طریق واسطه‌ها به آن‌ها منتقل شده است.»

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی