آیا میدانید که فقط با اداره کردن احساسات خود میتوانید سالم بمانید؟ بر اساس یافتههای طب سنتی چین، ذهن و بدن به هم مرتبطند. نوسانات بیش از حد احساسات، موجب اختلال گردش چی (انرژی حیاتی) در بدن فرد میشود و اغلب مقدمهای برای شروع بیماری است .
طب چینی، هفت احساس و تأثیر آنها بر بدن انسان را به رسمیت میشناسد. شادی با قلب، خشم با کبد، نگرانی و اندوه با ریهها، افسردگی با طحال، و ترس و وحشت با کلیهها در ارتباط میباشد.
در این مقاله به چگونگی تأثیر این احساسات بر افراد پرداخته خواهد شد. یاد بگیرید عواطف متعادل داشته باشید و از همین امروز سلامتتر باشید !
لذت
بله، میزان بیش از حد از یک چیز خوب میتواند مضر باشد.
شادی یک منبع استرس مثبت است؛ اما باز هم استرس است. شادی بیش از حد باعث میشود که جریان چی (انرژی حیاتی) در قلب شخص نامنظم شود و منجر به اضطراب، تپش قلب و بیخوابی شود.
حال این سوأل پیش میآید، که تا چه حد خوشحالی خوب است؟ فقط مراقب خواستههای غیرارادی که موجب قهقهه زدن و بهخود پیچیدنهای بیخودی میشود باشید و آنها را کنار بگذارید.
نکته: خیر، شما با کم خندیدن، نباید تبدیل به یک فیلسوف شوید. فقط کمی از آن اظهارخوشحالیها را برای جشنهایتان نگه دارید و همینقدر خوب خواهد بود.
عصبانیت
عصبانیت فقط چیزی روحی نیست. هجوم چی(انرژی حیاتی) به کبد و طحال موجب سردرد، سرگیجه، از دست دادن اشتها و ترشح بسیاری از مواد مضر میشود و این مواد کثیف از طریق اسهال و استفراغ از بدن دفع میشوند.
البته داروهای گیاهی با فرمول چینی وجود دارند که به برطرف کردن چی اضافهی کبد کمک کنند؛ ولی اگر همیشه عصبانی باشید، این داروها تأثیر بلندمدت نخواهند داشت.
نکته: بهترین نصیحت چیست؟ یاد بگیرید با تزکیه و مدیتیشن خود را آرام کنید و ببینید که چطور همینطور که آرامتر میشوید، بیماریهای ناشی از عصبانتتان از بین میروند.
احساس خطر
وقتی که در حال جاماندن و از دستدادن آخرین قطار هستید و یا برای رسیدن به یک قرار ملاقات عجله میکنید، مطمئناً احساس خطر خواهید کرد؛ اما اگر برای هر چیزی که در مسیر زندگیتان پیش میآید احساس خطر کنید، این موضوع برای سلامتی شما مضر است.
احساس خطر دائمی موجب بروز استرس مزمن میشود که در نتیجه چی به قلب و کلیهها سرازیر میشود. شخصی که همیشه دچار اضطراب باشد همواره ضربان قلب شدید و کمبود خواب را تجربه خواهد کرد.
نکته: تدبیر خوبی که میتوان در شرایط پر مخاطره در مقابل حمله احساس خطر بهکار برد، این است که از ۱ تا ۱۰ بشمارید و در برابر آن مسأله بهسرعت از خود عکسالعملی نشان ندهید.
نگرانی و افسردگی
این دو احساس با یکدیگر مرتبط هستند. شخصی که تا حد افراط نگران مسائل باشد، دائماً یک چرخهی بد از استرس منفی در بدنش شکل میگیرد.
در نتیجه چی به سوی طحال و ریهها سرازیر میشود و موجب از دست دادن اشتها، رنگ پریدگی و بیبنیه شدن میشود. در انتها هم بر روی قلب شخص اثر منفی میگذارد.
نکته: برای کاهش استرس خوب است که با دوستی که به حرفهایتان گوشفرامیدهد درد دل کنید. وقتی در مورد مشکلاتتان صحبت میکنید، آنها بهنظر کمتر غیرقابل حل میآیند و شما میتوانید نگرانی خود را متوقف کرده و به زندگی عادی ادامه دهید.
غم و اندوه
آیا دائماً دچار تنگی نفس و کوفتگی میشوید و افسرده هستید؟ طب چینی، غم را عامل اصلی سرازیری چی به ریهها میداند که موجب بروز چنین عارضههایی میشود.
نکته: بعضی وقتها واقعاً نمیتوان جلوی غم و اندوه را گرفت؛ مثل زمانی که شخصی را که دوستش داشتیم از دست میدهیم یا زمانی که از کار اخراج میشویم. شما با خوشبین بودن و یادآوری جنبههای مثبت زندگی، میتوانید به کسانی که اندوهگین هستند، کمک کنید. فقط همین که به آنها حمایت خود را نشان دهید، میتواند تأثیر خوبی داشته باشد.
ترس
مخربترین احساس، ترس است. ترس موجب میشود که همچون یک مرده رنگپریده باشید و دائماً احساس گیجی داشته باشید و در موارد شدیدتر موجب اضمحلال روحی میشود.
ترس بسیار زیاد در هر دوی کودکان و بزرگسالان موجب عدم کنترل مثانه میگردد. میل به ادرار، بهدلیل کمبود چی در کلیهها ناشی می شود. کمبود چی در کلیهها بهطور حتم موجب خستگی مزمن میگردد.
نکته: مشکلی در ترسیدن نیست؛ ولی یاد بگیریم که بعد از هر بار تجربه کردن ترس، در برابرش مقاومت کنیم. خودتان را بالا بکشید و از آن دور شوید و زندگی خوب و رها از ترس را برای خود بسازید!
اپکتایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر میشود.