Search
Asset 2

پیشنهاد آژانس سلامت سوئد درخصوص عدم مواجهه کودکان با نمایشگرهای دیجیتال

آژانس سلامت عمومی سوئد توصیه می‌کند که «کودکان زیر ۲ سال به‌هیچ‌عنوان نباید از رسانه‌های دیجیتال استفاده کنند.
(Freepik)

آژانس سلامت عمومی سوئد به والدین توصیه می‌کند که مدت زمان مواجهه کودکان با نمایشگرهای دیجیتال را محدود کنند تا «تعادل بهتری» بین زمان استفاده از نمایشگر و تجربیات زندگی برقرار شود.

این آژانس در بیانیه مطبوعاتی خود در ۲ سپتامبر گفت که «کودکان زیر ۲ سال به‌هیچ‌عنوان نباید از رسانه‌های دیجیتال استفاده کنند و استفاده کودکان بزرگ‌تر نیز باید محدود شود تا بخش‌های مهم زندگی آن‌ها تحت‌الشعاع آن قرار نگیرد.»

«تجربه می‌گوید کودکان ۲ تا ۵ ساله حداکثر ۱ ساعت، کودکان ۶ تا ۱۲ سال حداکثر ۱ تا ۲ ساعت و کودکان ۱۳ تا ۱۸ سال حداکثر ۲ ساعت در روز باید از نمایشگرهای دیجیتال استفاده کنند.»

آژانس سلامت عمومی همچنین تصریح کرد که «کودکان نباید قبل از خواب در معرض نمایشگرهای دیجیتال قرار بگیرند و شب‌ها باید موبایل و تبلت را بیرون از اتاق خواب بگذارند.»

براساس پیشنهاد این آژانس، والدین باید با تنظیم مجموعه‌ای از قوانین، محتوایی را که کودکان در رسانه‌های دیجیتال با آن مواجه می‌شوند «با جدیت کنترل کنند.»

هلینا فرلینگزدرف، پزشک و محقق آژانس سلامت سوئد، گفت اکثر جوانانی که در نظرسنجی‌های آژانس سلامت شرکت کردند، درباره تأثیر استفاده از رسانه‌های دیجیتال ابراز نگرانی کرده و نشان دادند که به دنبال تغییر عادات خود هستند.

این آژانس در گزارشی در ماه ژوئن گفت که استفاده زیاد از رسانه‌های دیجیتال می‌تواند به خواب ضعیف، علائم افسردگی و اضطراب درباره بدن فرد منجر شود.

به گفته این آژانس، توصیه‌های اخیر در پی «ارتقاء تعادل بهتر بین زمان استفاده از نمایشگرها و دیگر بخش‌های مهم زندگی مانند فعالیت بدنی، خواب و دیگر فعالیت‌های سلامت‌محور برای کودکان و جوانان و کاهش مواجهه با محتوای نامناسب هستند.»

سوئد تنها کشور اروپایی نیست که اقداماتی را در دستور کار قرار داده است.

هلند در نوامبر ۲۰۲۳ ممنوعیت استفاده از تلفن همراه، تبلت و ساعت‌های هوشمند در کلاس‌های درس سال تحصیلی ۲۰۲۴-۲۰۲۵ را به تصویب رساند.

گروهی از کارشناسان در ماه مه گذشته گزارشی را درخصوص تأثیر مواجهه جوانان با نمایشگرها به امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، ارائه کردند.

زیان‌های مواجهه با نمایشگرهای دیجیتال

مطالعات مختلف از پیامدهای منفی مواجهه بیش از حد با نمایشگرهای دیجیتال بر کودکان حکایت دارند.

یک مطالعه در سال ۲۰۲۳ در ژاپن با حضور بیش از ۷ هزار جفت مادر و کودک در حد فاصل سال‌های ۲۰۱۳ و ۲۰۱۷ انجام گرفت. کودکان ۱ ساله و کوچک‌تر که یک تا چهار ساعت با نمایشگرهای دیجیتال کار می‌کردند، با خطر تأخیر در یادگیری مهارت‌های حیاتی از جمله کنترل حرکات بدن و معاشرت با دیگر کودکان مواجه شدند.

یک مطالعه کانادایی در سال ۲۰۱۹ هشدار داد که استفاده بیش از حد از نمایشگرهای دیجیتال خطر ابتلا به علائم اختلال کم‌توجهی-بیش‌فعالی را در کودکان پیش‌دبستانی که بیش از ۲ ساعت در روز با دستگاه‌های دیجیتال کار می‌کنند، ۷ برابر افزایش می‌دهد.

مطالعه اوت ۲۰۲۳ در کانادا نشان داد که زمان کار با نمایشگرهای دیجیتال در بین کودکان در جریان همه‌گیری کووید-۱۹  به ۶ ساعت در روز و گاهی تا ۱۳ ساعت در روز می‌رسید.

این زمان در طول مطالعه به ۴ ساعت کاهش یافت، اما همچنان دوبرابر بیشتر از زمان توصیه‌شده انجمن اطفال کانادا بود.

آکادمی روانپزشکی کودکان و نوجوانان آمریکا توصیه می‌کند که والدین زمان انجام کارهای غیرآموزشی با نمایشگرهای دیجیتال را برای کودکان ۲ تا ۵ سال به ۱ ساعت در روزهای وسط هفته و به ۳ ساعت در روزهای آخر هفته محدود کنند.

این آکادمی گفت: «زمان مواجهه کودکان ۱۸ تا ۲۴ ماهه با نمایشگرهای دیجیتال باید به تماشای برنامه‌های آموزشی در حضور پرستار محدود شود. استفاده از این دستگاه‌ها را تا ۱۸ ماهگی به گفت‌و‌گوی تصویری با بزرگسالان محدود کنید.»

ماه اکتبر چند قانونگذار جمهوری‌خواه از جمله سناتور تد کروز (تگزاس) از لایحه «چشم‌ها به سمت تخته» برای مقابله با این مشکل در مدارس رونمایی کردند.

این لایحه پیشنهاد تقویت محدودیت‌های والدین و شفافیت درخصوص زمان استفاده از نمایشگرهای دیجیتال را با الزام مدارس یارانه‌بگیر به رعایت سیاست استفاده از نمایشگرهای دیجیتال به‌عنوان پیش‌شرط دریافت بودجه فدرال مطرح کرده است. لایحه پیشنهادی همچنین خواستار محدود شدن دسترسی کودکان به «اپلیکیشن‌ها یا وبسایت‌های شبکه‌های اجتماعی اعتیادآور و حواس‌پرت‌کن» است.

این لایحه با حمایت کالج آمریکایی متخصصان اطفال، اتحادیه سیاست خانواده، مؤسسه مطالعات خانواده و دیگر گروه‌ها همراه شده است.

بنیاد جبهه الکترونیک با این قانون مخالف است و آن را «اقدامی نادرست برای محدود کردن شبک‍ه‌های اجتماعی برای نوجوانان» می‌داند.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی