Search
Asset 2

اعتراف نماینده خامنه‌ای به نقش جمهوری اسلامی در انفجار مقر تفنگداران آمریکایی در بیروت 

عیسی طباطبایی، نماینده علی خامنه‌ای در لبنان اعتراف کرد که شخصاً اجازه حمله انتحاری حزب‌الله به مقر آمریکایی‌ها در بیروت را از روح‌الله خمینی بنیان‌گذار جمهوری اسلامی دریافت کرده است.
تفنگداران دریایی ایالات متحده در 24 اکتبر 1983 در ویرانه های پادگان خود در بیروت، لبنان، به دنبال بازماندگان و اجساد می گردند، یک روز پس از بمب گذاری انتحاری تروریستی با کامیون بمب گذاری شده که 241 سرباز آمریکایی را کشت. (Peter Charlesworth / LightRocket via Getty Images)

عیسی طباطبایی، نماینده علی خامنه‌ای در لبنان در مصاحبه‌ای با ایرنا، خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی اعتراف کرد که شخصاً اجازه حمله انتحاری حزب‌الله به مقر آمریکایی‌ها در بیروت را از روح‌الله خمینی بنیان‌گذار جمهوری اسلامی دریافت کرده است. 

فاکس نیوز با انتشار گزارشی در این مورد نوشت: «خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) که تحت کنترل دولت است، به سرعت افشاگری طباطبایی درباره نقش ایران در بمب‌گذاری‌های انتحاری آمریکایی‌ها پاک کرد، اما پژوهشکده رسانه خاورمیانه (MEMRI) یک نسخه از آن را حفظ کرد.» 

جمهوری اسلامی و متحدین اصلی آن، حزب‌الله که توسط ایالات متحده به عنوان یک سازمان تروریستی شناخته می‌شود، متهم هستند که در انفجار سفارت ایالات متحده در بیروت در سال ۱۹۸۳ که در آن ۶۳ نفر، از جمله ۱۷ آمریکایی، کشته شدند دست داشتند. 

بر اساس گزارش پژوهشکده رسانه خاورمیانه، طباطبایی در مصاحبه با ایرنا گفت: «شرعیتش مبارزه با صهیونیست‌ها و حتی حکم عملیات استشهادی را از حضرت امام گرفتم و بعد از اینکه ایشان سه بار فرمودند که جایز است، با سرعت آمدم لبنان و زمینه عملیات استشهادی در محل استقرار آمریکایی‌ها و اسرائیلی‌ها فراهم کردم.» 

وی افزود: «تلاش‌ها برای تأسیس حزب‌الله از منطقه بعلبک آغاز شد، جایی که اعضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی وارد شدند. من هیچ نقشی در تأسیس حزب‌الله نداشتم، اما خداوند توفیق داد که بتوانم با گروهی که قبل از پیروزی انقلاب با ما همکاری داشتند، به فعالیت نظامی ادامه دهم.» 

طباطبایی همچنین در این مصاحبه گفت: «با پیروزی انقلاب اسلامی حزب‌الله تأسیس شد، به مدت دو سال پایگاه نظامی حزب‌الله در خانه من بود. این گروه با امضای قرارداد اعلام آمادگی برای شهادت کردند، شاید بیش از ۷۰ نفر این قرارداد را در خانه من امضا کردند.» 

مایکل روبین، کارشناس مسائل ایران در مؤسسه Enterprise Institute آمریکا، به فاکس نیوز دیجیتال گفت: «آمریکایی‌ها با تحرک‌های دیپلماتیکی که برای جلوگیری از اتخاذ اقدامات متقابل نسبت به جمهوری اسلامی انجام می‌دهند، هم ایرانی‌ها و هم قربانیان تروریسم حکومت ایران را متعجب کرده‌اند 

وی افزود: «اکنون که نماینده رهبر جمهوری اسلامی اعتراف کرده است، این سؤالات مطرح می‌شود که آیا آمریکایی‌هایی که به تروریسم جمهوری اسلامی کمک کردند، عذرخواهی می‌کنند؟ آیا حکومت ایران به قربانیان ترور خود غرامت می‌پردازد؟ اگر بایدن بر روی پنج آمریکایی ۶ میلیارد دلار دلار قیمت گذاشته اکنون ایالات متحده باید از ایران حداقل ۲۸۹.۲ میلیارد دلار بخواهد.» 

فاکس در ادامه افزود: منظور روبین افرادی مشابه فردی است که هم‌اکنون در وزارت دفاع آمریکا کار می‌کند و اتهام‌هایی درباره ارتباطات نزدیک او با جمهوری اسلامی مطرح شده است. 

جمهوری اسلامی همواره نقش داشتن در این بمب‌گذاری‌ها را به شدت رد کرده است. در پاسخ به شکایت‌های آمریکا در سال ۲۰۰۱ که توسط خانواده‌های صدها آمریکایی کشته یا زخمی شده در بمب‌گذاری‌های منتسب به حزب‌الله علیه آن مطرح شد، هیچ دفاعی ارائه نکرد. در سال ۲۰۰۷ دادگاهی در آمریکا جمهوری اسلامی را از نظر قانونی مسئول ارائه حمایت مالی و لجستیکی به حزب‌الله در انجام بمب‌گذاری‌ها دانست و ایران را به پرداخت بیش از ۲.۵ میلیارد دلار غرامت محکوم کرد. 

فاکس نیوز دیجیتال در سال ۲۰۱۶ گزارش داد که یک تصمیم دادگاه عالی ایالات متحده به خانواده‌های قربانیان بمب‌گذاری سال ۱۹۸۳ در لبنان و سایر حملات مرتبط با رژیم ایران اجازه می‌دهد تقریباً ۲ میلیارد دلار از دارایی‌های مسدود شده ایران غرامت دریافت کنند.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی