اخترشناسان دانشگاه ساوتهمپتون میگویند که عظیمترین انفجار کیهانی که تا کنون ثبت شده، همچنان در سه سال گذشته انرژی وحشتناکی را منتشر کرده است.
این انفجار که با نام (AT2021lwx) شناخته میشود، بیش از ده برابر درخشانتر از هر ابرنواختر شناختهشده (ستارهای در حال انفجار) و سه برابر درخشانتر از درخشانترین رویداد اختلال برجستگی جذبی (زمانی که ستارهای به درون سیاهچالهای عظیم میافتد) است. طبق گزارشها، اندازه آن ۱۰۰ برابر منظومه شمسی ما است.
این انفجار برای بیش از سه سال قابل مشاهده بوده است، بسیار طولانیتر از بسیاری از ابرنواخترها، و نزدیک به ۸ میلیارد سال نوری از ما فاصله دارد. بیشتر ابرنواخترها تنها چند ماه عمر میکنند، اما ستارهشناسان میگویند که این ابرنواختر هنوز توسط شبکهای از تلسکوپها قابل شناسایی است.
این انفجار برای اولینبار در سال ۲۰۲۰ توسط تأسیسات گذرای Zwicky در کالیفرنیا و متعاقباً توسط سیستم آخرین هشدار برخورد سیارکی در هاوایی شناسایی شد.
تیم اخترشناسان که تحقیقات آنها در ماهنامه انجمن سلطنتی نجوم منتشر شده ، بر این باورند که انفجار ناشی از یک ابر عظیم گازی است که به شدت توسط یک سیاهچاله بسیار پرجرم مختل شده است.
تصور میشود که ابر گازی احتمالاً هزاران بار بزرگتر از خورشید ما باشد.
دکتر فیلیپ وایزمن، با اشاره به اینکه تیم او به طور تصادفی با این انفجار کیهانی که همچنان در جریان است مواجه شده گفت: «این رویدادها اگرچه بسیار نادر هستند، اما آنقدر پرانرژی هستند که شاید فرایندهای کلیدی برای چگونگی تغییر مراکز کهکشانها در طول زمان باشند».