Search
Asset 2

تلاش برای احیای دریاچه ارومیه؛ ناپدیدشدن ابرهای باران‌زا بر فراز دریاچه

ناپدیدشدن ابرهای باران‌زا بر فراز دریاچه خشک ارومیه
دریاچه ارومیه (Social Media)

رئیس سازمان محیط زیست کشور از مأموریت این سازمان برای بررسی علمی درباره علت محو شدن ابرهای باران‌زا در بالای دریاچه ارومیه خبر داد.

در ابتدای آذر امسال رسانه‌ها با استناد به گزارش مرکز سنجش از راه دور دانشگاه صنعتی شریف اعلام کردند که حدود ۹۷ درصد از آب دریاچه ارومیه خشک شده است.

به گزارش رسانه‌های داخل ایران، خبرنگاری از علی سلاجقه در حاشیه جلسه امروز هیئت دولت درباره انتشار تصویری پرسید که بر فراز دریاچه ارومیه گرفته شده بود. طبق داده‌های این تصویر ابرهای باران زا با رسیدن به بالای دریاچه محو می‌شدند.

سلاجقه گفت: «ما مرجع ملی تغییر اقلیمی کشور و پژوهشکده محیط زیست کشور را مکلف کردیم تا در یک بازه زمانی دو هفته‌ای نشستی با همه دستگاه‌های مسئول برگزار ‌کنند و مسئله مربوط به تغییرات اقلیمی و وقایعی که در حال اتفاق افتادن است، را بررسی کنند و پاسخ دهند.»

وی در ادامه اظهار کرد: «درباره آنچه که در خصوص دریاچه ارومیه مطرح می‌شود، کشورها هر کدام از روش‌های علمی خاصی بر اساس تغییرات اقلیمی استفاده می‌کنند. میانگین بارش دراز مدت در کشورهای همسایه ما نیز کاهش پیدا کرده و تحت تاثیر شدید تغییرات اقلیمی قرار گرفته‌اند. اینکه جبهه هوایی وارد و در بالای دریاچه ارومیه محو می‌شود، باید حتما از لحاظ علمی بررسی شود که آیا واقعا گاز متانی که در آنجا تولید می‌شود یا افزایش درجه حرارتی که در ارتفاعات جو صورت می‌گیرد، عامل این اتفاق است یا خیر. باید کار علمی و تحقیقاتی صورت گیرد.»

برخی از کارشناسان محیط زیست بر این باورند که ساخت سد روی رودخانه‌هایی که به این دریاچه می‌ریزند و انتقال آب‌های زیرزمینی این منطقه باعث شده است تا دریاچه ارومیه به‌مرور زمان کوچک و کوچکتر شود.

به گفته دکتر اسماعیل کهرم، کارشناس زیست محیطی، در صورتی که ۲۰ درصد آب سدهایی که در مسیر دریاچه ارومیه احداث شده به دریاچه سرآزیر شود و سد دیگری نیز در مسیر آب ساخته نشود، دریاچه زنده خواهد ماند.

پیش از این کارشناسان زیست محیطی، خشک شدن دریاچه ارومیه را مساله‎ای با اولویت بالا ارزیابی کردند و افزودند که وسعت بسیار زیاد دریاچه ارومیه که مساحتی تقریبا برابر با وسعت استان البرز دارد و بستر خشک‌شده دریاچه، آن را به یک کانون بسیار بزرگ تولید گردوغبار در محدوده شمال غرب تبدیل می‌کند.

ایالات متحده آمریکا با داشتن منابع فراوان آب از ۵۰ سال  پیش تا کنون سدسازی را در این کشور ممنوع کرده است، حتی سدهایی را که در گذشته ساخته بود، تخریب کرده است. بانک توسعه تجارت جهانی اعلام کرده است که ۸۰ درصد سدهای ساخته شده در دنیا مورد نیاز نبوده و فقدان سد از وجود آن مفیدتر است.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی