پارلمان اروپا بهاتفاق آرا قطعنامهای را به تصویب رساند که بر اساس آن مسمومیت مشکوک دختران دانشآموز در ایران محکوم شده است.
هانا نویمان، از نمایندگان آلمان در پارلمان اروپا با انتشار یک توییت، ضمن اعلام این خبر عنوان کرد که در این قطعنامه نمایندگان پارلمان اروپا خواهان تحقیقاتی بینالمللی برای روشنشدن موضوع مسمومیت دانشآموزان در ایران شدند.
Resolution of 🇪🇺 parliament condemning the poisoning of schoolgirls in #Iran adopted with huge majority. Asking for
— Hannah Neumann (@HNeumannMEP) March 16, 2023
👉🏾 International Investigation
👉🏾 Sanctions
👉🏾 support to circumvent Internet blockade
👉🏾 easier access to Visa#JinJiyanAzadi 💚🤍❤️🕊️ pic.twitter.com/5TPVenhcRo
اعمال تحریمهایی در ارتباط با این مسئله؛ پشتیبانی از شهروندان ایرانی برای دورزدن محاصره اینترنتی؛ و دسترسی راحتتر ایرانیان به روادید ورود به اروپا از دیگر موارد ذکر شده در قطعنامه تازه پارلمان اروپا است.
به گزارش وبسایت پارلمان اروپا، این قطعنامه از مقامات ایرانی میخواهد که تحقیقات سریع، شفاف و بیطرفانه در مورد مسمومیتها انجام داده و مسئولان آن را مورد بازخواست قرار دهند.
پارلمان اروپا حمله با «مواد شیمایی سمی» به «هزاران» زن و دختر ایرانی را «اقدامی وحشیانه» برای بازداشتن زنان و دختران از آموزش و ساکت کردن آنان توصیف کرد و آن را «به شدیدترین وجه» محکوم کرد.
قطعنامه پارلمان اروپا همچنین از هیئت حقیقتیاب سازمان ملل متحد در مورد ایران میخواهد که تحقیقات مستقلی در مورد این حوادث انجام دهد.
یونسکو و مسمومیت دختران دانشآموز ایران
در پی مسمومیت مشکوک شمار زیادی از دختران دانشآموز در مدارسی در ۲۸ استان ایران، درخواستهای بیشتری از سوی نهادهای بینالمللی برای انجام تحقیق در این باره مطرح شده است.
اُدره آزولِه دبیرکل سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) ۱۷ اسفندماه، نسبت به مسمومیت مشکوک تعداد زیادی دختر دانشآموز در سراسر ایران ابراز نگرانی کرد و خواستار تحقیقاتی کامل در این باره شد.
دبیرکل یونسکو با انتشار توییتی به مسمومیت هزاران دختر دانشآموز ایرانی اشاره کرد و خواستار تحقیقات و اقدام فوری برای حفاظت از دختران دانشآموز و بازگشت افراد آسیبدیده به کلاسهای درس شد.
او نوشت: «من عمیقاً از گزارشهای مسمومیت دختران در مدارس ایران طی سه ماه گذشته نگران هستم. این نقض حقوق آنها برای تحصیل در محیطی امن است.»
مسمومیت سریالی دانشآموزان و حمله به مدارس در حالی ادامه دارد که بر اساس گزارش سازمانهای حقوق بشری ایران، از ابتدای آذر ۱۴۰۱ تاکنون، دستکم ۲۹۰ مورد حمله به مدارس گزارش شده است.
همچنین محمدحسن آصفری، عضو کمیته حقیقتیاب مجلس برای بررسی علت مسمومیت دانشآموزان، ۱۶ اسفندماه، اعلام کرد که طبق گزارش ارائه شده تعداد زیادی از مدارس ما درگیر مسمومیت شدهاند که آمار ارائه شده تا دیروز، درگیری ۲۵ استان کشور شامل تقریباً ۲۳۰ مدرسه میشود که به دنبال آن بیش از ۵۰۰۰ دانشآموز دختر و پسر مسموم شدهاند.