logo_eet

اولین نشست آینده جنبش دموکراسی ایران برگزار شد

(Screenshot via Iran International Youtube)
(Screenshot via Iran International Youtube)

نشست «آینده جنبش دموکراسی ایران»، روز جمعه دهم فوریه با حضور هشت نفر از چهره‌‌‏های شناخته شده مخالف جمهوری اسلامی و به میزبانی مشترک دانشکده روابط بین‌الملل و انجمن فرهنگ ایرانی دانشگاه جورج تاون واشنگتن دی‌‌‏سی در آمریکا برگزار شد.

شاهزاده رضا پهلوی، حامد اسماعیلیون ، نازنین بنیادی و مسیح علینژاد در این نشست حضور یافتند و شیرین عبادی، گلشیفته فراهانی و عبدالله مهتدی به صورت مجازی شرکت کردند. گلشیفته فراهانی، پیام خود و علی کریمی را مشترکا اعلام کرد.

شرکت کنندگان اعلام کردند که متن مشترکی با نام «منشور همبستگی و سازماندهی برای ایران» را سعی دارند تا پایان ماه فوریه منتشر کنند و این منشور دارای اصولی مبتنی بر اعلامیه حقوق بشر و رفع تبعیض‌‌‏ها و نا برابری‌‌‏ها و یکپارچگی ایران دارد.

شاهزاده رضا پهلوی، گفت که پیام ما به هم میهنان‌‌‏مان و به دنیا این است که «روزی که حکومت ما آزاد شود، تک تک شهروندان ایران از هر گرایش فکری، مذهبی، قومی، سیاسی و جنسی بدانند که در برابر قانون کاملا مساوی و در کمال آزادی در خدمت سازندگی ایران با هم یکجا ایستاده‌‌‏اند.»

دکتر حامد اسماعیلیون،  دبیر و سخنگوی انجمن خانواده‌های جانباختگان پرواز پی‌اس۷۵۲، در پاسخ به این سوال که بسیاری در غرب تردید دارند که آیا انقلاب زنده است یا نه گفت «که یک انقلاب فراز و نشیب دارد و همیشه اینطور نیست که یک انقلاب دو ماه، یک روز یا یک شب به نتیجه برسد.» او افزود که شاید انقلاب در جایی فروکش کند ولی دوباره باز می‌‌‏گردد؛ موج بعدی خواهد آمد و سهمگین‌‌‏تر از قبل.

مسیح علی‌‌‏نژاد، روزنامه‌ نگار، فعال حقوق زنان، و بانی کمپین «آزادی‌های یواشکی» نیز گفت که «الان وظیفه ما ایرانیان خارج از کشور است که متحد شویم تا بتوانیم رهبران کشور‌‌‏های غربی را همانند دیکتاتور‌‌‏ها متحد کنیم … پوتین، خامنه‌‌‏ای، مادورو، چین، هر کشوری را که نگاه ‌‌‏کنید … دیکتاتور‌‌‏ها به هم کمک می‌‌‏کنند و هوای همدیگر را دارند.»

شاهزاده در پاسخ به اینکه قدم‌‌‏های بعدی این گروه از افراد چه خواهد بود و با اشاره به مدل‌‌‏های موفقیت در کشور‌‌‏های دموکراتیک و تاکید بر اهمیت بقای بلند مدت دموکراسی گفت: «مهم است که فرهنگی از چندگانگی، تنوع و بردباری را ایجاد کنیم. من هیچ نگرانی ندارم که ایرانی‌‌‏ها مسیر حق تعیین سرنوشت خود را پیدا خواهند کرد؛ اما مطمئن نیستم که فرهنگ هنوز به بلوغ لازم رسیده است. آن روزی که موفق شویم فرهنگ پذیرش چندگانگی و تفاوت و بردباری را ایجاد کنیم؛ آن وقتی است که دموکراسی پایدار خواهد شد. برای این هدف نیاز به کمک داریم. کمک گرفتن از جامعه مدنی، دانشگاه‌‌‏ها، فرآیند آموزشی و نیز رسانه‌‌‏ها نقش مهمی دارند.»

نازنین بنیادی، فعال حقوق بشر، هنرپیشه، و سفیر سازمان عفو بین‌الملل بریتانیا، درباره ایجاد یک شراکت در دنیای بین‌‌‏المللی گفت که اتحادیه اروپا، بریتانیا، آمریکا و کانادا هر کدام به تنهایی سعی نکنند سیاست خود را در قبال ایران تعیین کنند، بلکه همکاری کنند و به سیاستی یکپارچه برسند.

او با اشاره به اینکه قصد دارند صداهای داخل ایران و خانواده‌‌‏های زندانیان را به رهبران جهان منتقل کنند و روش‌‌‏های استراتژیکی را پیدا کنند تا با هم همکاری کنند، گفت: «وقتی می‌‌‏بینیم صادرات نفت ایران به چین تا این حد افزایش پیدا می‌‌‏کند، باید حواسمان باشد که این افزایش درآمد برای حکومت در تهران به افزایش سرکوب منجر می‌‌‏شود. بنابراین باید به سیاست‌‌‏هایی برسیم در سطح بین‌‌‏المللی که این منابع درآمد را قطع کنند و کشور را منزوی کنند؛ سیاست‌‌‏هایی که حداکثر حمایت برای مردم را دارند و جامعه مدنی در داخل ایران را توانمند کند و جمهوری اسلامی را ناتوان.»

حامد اسماعیلیون همچنین در مورد امید دادن به مردم ایران گفت که «می‌‌‏دانید که بعد از ۴۴ سال جمهوری اسلامی برای همه ما یک زمین سوخته باقی گذاشته است. محیط زیست ایران نابود شده است. هزاران کشته بر دست‌‌‏های ما مانده است. به نظرم سپاه پاسداران یکی از عوامل اصلی این واقعه است … قرار دادن این نهاد جنایتکار در لیست گروه‌‌‏های تروریستی مهم است.»

اخبار مرتبط