ارتش آمریکا اعلام کرد که پروژه اسکله نوار غزه تکمیل شده است و کمکهای بشردوستانه به زودی به جریان میافتد، زیرا جنگ اسرائیل و حماس در این کشور ادامه دارد.
بر اساس گزارش آسوشیتدپرس، ارتش آمریکا نصب یک اسکله شناور برای نوار غزه را روز پنجشنبه به پایان رساند و مقامات آماده ارسال کمکهای بشردوستانه مورد نیاز به منطقه تحت محاصره در طی هفت ماه درگیری شدید در جنگ اسرائیل و حماس هستند.
به نوشته این خبرگزاری، این مسیر دریایی که مملو از چالشهای لجستیکی، آب و هوایی و امنیتی است، برای تقویت میزان کمکهای ارسالی به نوار غزه طراحی شده است.
طبق این گزارش، محمولههای کمک در تاسیسات بندری ساخته شده به اسرائیلیها در جنوب غربی شهر غزه سپرده خواهد شد و سپس توسط گروههای کمکرسانی توزیع میشود.
فرماندهی مرکزی ارتش ایالات متحده با تاکید بر اینکه هیچ یک از نیروهای آمریکا در طول عملیات ساخت اسکله وارد نوار غزه نشدند، گفت که نیروهای آمریکایی صبح امروز پنجشنبه اسکله را تکمیل کردند.
سنتکام افزود که «انتظار میرود کامیونهای حامل کمکهای بشردوستانه در روزهای آینده به سمت اسکله غزه حرکت کنند».
طبق گزارش، سازمان ملل این کمکها را دریافت و توزیع آن را در غزه هماهنگ خواهد کرد. مقامات گفتهاند که برنامه جهانی غذا در سازمان ملل این کمکها را مدیریت میکند.
نیروهای اسرائیلی و ناوهای آمریکایی مسئول حفظ امنیت اسکله هستند
به نوشته آسوشیتدپرس، نیروهای اسرائیلی مسئولیت امنیت در اسکله غزه را بر عهده خواهند داشت، اما دو کشتی جنگی نیروی دریایی ایالات متحده نیز در نزدیکی این منطقه در شرق دریای مدیترانه وجود دارد، ناو «یواساس آرلی برک» و «یواساس پل ایگناتیوس».
هر دو ناو ناوشکن مجهز به طیف گستردهای از سلاحها و قابلیتها برای محافظت از نیروهای آمریکایی و متحدان آن در ساحل غزه هستند.
سرهنگ ناداو شوشانی، سخنگوی ارتش اسرائیل تأیید کرده که ساخت اسکله تمام شده و یگانهای مهندسی اسرائیل زمین را در اطراف منطقه مسطح و جادهها را برای کامیونها صاف کردهاند.
شوشانی گفته که ماههاست که بر روی همکاری کامل با ارتش آمریکا در این پروژه جهت تسهیل و حمایت از آن به هر شکل ممکن کار میکنیم. این یک اولویت اصلی در عملیات ما است.
مواد غذایی و سوخت در غزه روبه پایان است
به نوشته آسوشیتدپرس، آژانسهای کمکرسانی میگویند مواد غذایی آنها در جنوب غزه تمام شده و سوخت رو به کاهش است، که این امر بیمارستانها را مجبور میکند عملیاتهای حیاتی خود را تعطیل کنند و ارسال کمک از طریق کامیونها متوقف شود.
بر اساس گزارش آسوشیتدپرس، مقامات سازمان ملل میگویند که درگیری شدید بین نظامیان اسرائیلی و شبه نظامیان فلسطینی در حومه رفح حدود ۶۰۰ هزار نفر را که یک چهارم جمعیت غزه است آواره کرده است.
طبق این گزارش، اکنون که ارتش اسرائیل عملیات جنگی خود را در غزه از سر گرفته است، صدهزار غیرنظامی دیگر از بخشهایی از شمال غزه گریختهاند.
طرح امنیتی یکپارچه آمریکا و اسرائیل برای حفاظت از اسکله
جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا، در ماه مارس و درحالیکه نهادهای امدادی از اسرائیل خواسته بودند دسترسی غزه به تجهیزات امدادی از طریق مسیرهای زمینی را تسهیل کند، از برنامه ساخت این اسکله گفت.
به نوشته آسوشیتدپرس، مقامات پنتاگون گفتند که جنگ در غزه تهدیدی برای منطقه جدید توزیع کمکهای ساحلی نیست، اما آنها به صراحت اعلام کردهاند که شرایط امنیتی به دقت رصد خواهد شد. به گفته آنها جنگ در غزه ممکن است باعث تعطیلی مسیر دریایی، حتی به طور موقت شود.
پیشتر این سایت در حین ساختوساز هدف شلیک خمپاره قرار گرفته و حماس تهدید کرده است که هر نیروی خارجی که نوار غزه را «اشغال» کند، هدف قرار خواهد داد.
دریاسالار برد کوپر، معاون فرمانده در فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا گفته است که «در چند هفته گذشته، ایالات متحده و اسرائیل یک طرح امنیتی یکپارچه برای محافظت از همه پرسنل ایجاد کردهاند. ما به توانایی این ترتیب امنیتی برای محافظت از نیروها اطمینان داریم.»