در مواجهه با افزایش تعداد مبتلایان به کووید در چین، فرانسه نیز آزمایش کرونا را برای مسافرانی که از مبدأ چین به این کشور وارد میشوند اجباری کرد و در مقابل پکن تحمیل این محدودیتها را محکوم کرد.
مائو نینگ، سخنگوی وزارت خارجه چین، امروز ۱۲ دیماه هشدار داد که کشورش میتواند در تلافی، سیاست انجام «اقدامات متقابل» اتخاذ کند.
نینگ گفت: برخی کشورها محدودیتهایی را فقط برای ورود مسافران چینی اعمال کردهاند. این بدون مبنای علمی است و برخی از اقدامات غیر قابل قبول است.
الیزابت بورن نخستوزیر فرانسه در واکنش به این سخنان اعلام کرد: ما این کار را مطابق با قوانین سازمان بهداشت جهانی انجام میدهیم و هدف از این اقدام این است که بتوانیم تکامل این ویروس را اندازهگیری کنیم.
نخستوزیر فرانسه همچنین ادامه داد: من فکر میکنم ما با محافظت از فرانسویها و درخواست آزمایش وظیفه خود را انجام میدهیم و به این کار ادامه خواهیم داد.
دولت پاریس با ابراز نگرانی از بازگشت همهگیری کرونا و ظهور سویههای جدید این بیماری در فرانسه، دستورالعملهایی را صادر کرد که مرتبط با افرادی است که از چین به این کشور مسافرت میکنند.
بر اساس این دستورالعمل، همه مسافران باید نتیجه آزمایش منفی کرونا خود را ارائه کنند، زدن ماسک در هواپیماهای از مبدأ چین به فرانسه اجباری میشود و از مسافران در فرودگاههای فرانسه به صورت تصادفی تست PCR گرفته میشود.
پیش از ایتالیا، کانادا، بریتانیا، کره جنوبی، هند، ژاپن، تایوان و استرالیا، آزمایش کووید را برای مسافران از مبدأ چین الزامی کردند. همچنین مراکش نیز اعلام کرد که برای جلوگیری از شیوع کرونا در این کشور، ورود مسافرانی که از چین به خاک مراکش سفر میکنند، تا اطلاع ثانوی ممنوع خواهد بود.
اعلام محدودیت برای مسافران چینی از سوی کشورهای مختلف و تهدید پکن به اقدام متقابل در حالی است که مرکز فرماندهی اپیدمی مرکزی تایوان اعلام کردند که تست کرونای ۱۴۶ نفر از مجموع ۵۲۴ مسافری که در روز اول ژانویه به فرودگاه بینالمللی تایوان وارد شدند مثبت بوده است و این یعنی ۲۷٫۸ درصد مسافران از مبدأ چین به کرونا مبتلا بودند.
در حالی هر روزه به شمار کشورهایی که تست کرونا برای مسافران چینی را اجباری کرده و محدودیتهایی برای این مسافران وضع کردهاند اضافه میشود که جمهوری اسلامی هنوز محدودیتی در این زمینه وضع نکرده است. سفارت جمهوری اسلامی با انتشار پیامی در یکی از شبکههای اجتماعی چینی به نام «ویبو» چینیها را به سفر به ایران تشویق و اعلام کرده شهروندان این کشور بدون ویزا میتوانند به ایران بیایند.
در سال ۹۸ و آغاز همهگیری کرونا نیز شرایط مشابهی حکمفرما بود و در زمانی که بسیاری از کشورها ورود مسافران چینی را برای مقابله با کووید ۱۹ ممنوع کرده بودند و جمهوری اسلامی ابتدا منکر وجود این بیماری شد.
هرچند جمهوری اسلامی در ۱۱ بهمنماه همان سال اعلام کرد که تمام پروازها میان ایران و چین متوقف شده؛ اما به گفته منتقدان، حکومت ایران برای اینکه باعث ناراحتی حزب کمونیستی چین نشود تا مدتها بعد این پروازها را متوقف نکرد و بر اساس گزارشهای منتشر شده، طی سه هفته هواپیمایی ماهان ۵۵ پرواز رفت و برگشت به شهرهای مختلف چین داشته است.
ورود سیل عظیم مسافران چینی به کشور موجب شد که ایران به یکی از کانونهای اصلی کرونا در منطقه تبدیل شود.