روز گذشته نگرانی سرمایهگذاران در مورد ثبات بزرگترین اقتصاد جهان، آمریکا و از سویی افزایش تنشها بین اسرائیل و جمهوری اسلامی سبب ریزش بازار بورس در بسیاری از کشورهای جهان شد.
«اسکای نیوز» نوشت که بازارهای سهام در سراسر جهان به شدت سقوط کردند، زیرا ترس از ورود اقتصاد آمریکا به رکود افزایش یافته است.
نگرانیها پس از آن بالا گرفت که ایالات متحده به عنوان بزرگترین اقتصاد جهان گزارش داد که ایجاد شغل در ماه ژوئیه بسیار کمتر از حد انتظار بوده است.
از سویی تنش میان جمهوری اسلامی و اسرائیل نیز بازارهای بورس داخل کشور را تحت تاثیر قرار داد. طی روزهای اخیر تصاویری از ریزش کمسابقه بورس ایران در رسانههای داخلی منتشر شد. در روز شنبه پس از ریزش ۶۱ هزار واحدی شاخص کل بورس تهران، معاملهگران بازار بورس تهران و اصفهان دست از کار کشیدند.
بر اساس گزارش والاستریت ژورنال، جمهوری اسلامی تلاشهای ایالات متحده و کشورهای عربی را برای تعدیل پاسخ خود به کشته شدن اسماعیل هنیه در تهران رد کرده است.
به نوشته خبرگزاری ایسنا، در پی «ریسکهای سیاسی و سیستماتیک که به افت بازار سرمایه منجر شد» از روز گذشته دامنه نوسان بورس ایران از شش به یک درصد کاهش یافت. روز گذشته شاخص بازار بورس ۱۰۸۵ واحد افت کرد و دیروز با کاهش ۱۲۲۵ واحد به رقم دو میلیون و ۴۳۸۲ واحد رسید.
دومین سقوط بزرگ بازار بورس شرق آسیا در دهههای اخیر
روز گذشته بازار بورس شرق آسیا دومین سقوط بزرگ خود را در ۳۷ سال اخیر تجربه کرد.
شاخص نیکی ۲۲۵ ژاپن تا پایان روز دوشنبه بیش از ۱۲درصد کاهش داشت، که بزرگترین سقوط آن از زمان «دوشنبه سیاه» در اکتبر ۱۹۸۷ بود.
بر اساس گزارش منابع اخبار اقتصادی، امروز شاخصها در بورسهای بزرگ آسیایی رشد کردهاند. شاخص نیکی در بورس ژاپن نیز حدود ۱۰ درصد بالا رفته است.
همچنین روز گذشته شاخص کاسپی کره جنوبی بیش از ۹درصد کاهش یافت، در حالی که بورس تایوان نیز ۸.۴درصد سقوط کرد.
بازارهای سنگاپور، اندونزی، تایلند و فیلیپین نیز حدود ۲ تا ۳درصد افت داشتند.
این کاهشها روز گذشته باعث فعال شدن مکانیسمهای توقف معاملات در برخی از بورسها در طول روز شد که بر اساس آن، معاملات سهام برای ۲۰ دقیقه متوقف میشود.
همچنین گزارشهای روز گذشته حاکی از افت شاخصهای بورس در بریتانیا بود. سایر بازارهای بورس در اروپا، از جمله فرانسه، آلمان، پرتغال و اسپانیا نیز روز دوشنبه بین ۲ تا ۴ تا درصد کاهش یافتند.
به نوشته رسانههای اقتصادی، در هر حال نوسانها در آینده هم بزرگ خواهد بود. تغییر سیاستهای پولی بانک مرکزی آمریکا، تنشهای ژئوپلیتیک، وضعیت بد اقتصاد چین و .. همگی سبب رفتارهای هیجانی در بازارها میشود.
ریزش بورس در روز گذشته پس از آن رخ داد که دادههای بازار کار ایالات متحده در روز جمعه بسیار کمتر از حد انتظار برای ماه ژوئیه بود و بازارهای سهام این کشور را به شدت تحت تأثیر قرار داد.
در ایالات متحده طی ماه گذشته حدود ۱۱۴هزار شغل ایجاد شد که به طور قابل توجهی کمتر از پیشبینی وال استریت ژورنال درباره ۱۷۵هزار شغل جدید بود.
سقوط قیمت بیت کوین و سایر رمز ارزها
بر اساس گزارش تجارت نیوز، روز گذشته بازار ارزهای دیجیتال با کاهش شدیدی مواجه شد که قیمت بیتکوین را به ۵۲,۵۰۰ دلار رساند.
این سقوط شاهد کاهش ۱۰ درصدی قیمت این ارز پیشرو از ۵۸,۳۵۰ دلار در کمتر از دو ساعت بود که نشاندهنده یک رویداد مهم در چشمانداز معاملات ارزهای دیجیتال است.
این سقوط نهتنها ارزش بیتکوین را کاهش داد بلکه تأثیر گستردهای بر سایر ارزهای دیجیتال بزرگ نیز داشت.
تجمع معترضان به وضعیت بازار سهام مقابل ساختمان بورس
تعدادی از سهامداران متضرر روز گذشته در اعتراض به وضعیت بازار سهام مقابل ساختمان بورس تهران تجمع کردند.
آنها نسبت به «ریزش بازار و سوءمدیریت سازمان بورس در شرایط بحرانی فعلی» اعتراض کردند.
طی سالهای گذشته سهامداران مالباخته بورس بارها در اعتراض به وضعیت بازار، در مقابل ساختمان سازمان برنامه و بودجه در تهران تجمع اعتراضی برگزار کرده و خواستار پاسخگویی مسئولان شده بودند.