Search
Asset 2

دادگاهی در آرژانتین: جمهوری اسلامی مرتکب «جنایت علیه بشریت» شده است

با گذشت سه دهه از حملات مرگبار در بوئنوس آیرس که سفارت اسرائیل و یک مرکز یهودی را هدف قرار داد، دادگاهی در آرژانتین این حملات را به جمهوری اسلامی نسبت داد.
حمله تروریستی به سفارت اسرائیل در ۱۷ مارس ۱۹۹۲ در بوئنوس آیرس، آرژانتین (DANIEL GARCIA/AFP via Getty Images)

پس از گذشت بیش از سه دهه از حملات مرگبار در بوئنوس آیرس که سفارت اسرائیل و یک مرکز یهودی را هدف قرار داد، دادگاهی در آرژانتین این حملات را به جمهوری اسلامی نسبت داد و حکومت ایران را به «جنایت علیه بشریت» متهم کرد.

بر اساس گزارش خبرگزاری فرانسه، دادگاه آرژانتین با صدور حکمی، حکومت ایران را مسئول حملات تروریستی دهه ۱۹۹۰ به سفارت اسرائیل و مرکز آمیا اعلام کرده است.

در این حکم آمده است که حکومت ایران در سال ۱۹۹۲ دستور حمله به سفارت اسرائیل و مرکز یهودیان اسرائیلی آرژانتین (آمیا) در سال ۱۹۹۴ را صادر کرده است.

قضات دادگاه عنوان کردند که حمله به آمیا «جنایت علیه بشریت» بود و علی اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس جمهور وقت، و همچنین دیگر مقامات ایرانی و اعضای حزب الله را مقصر اعلام کردند.

دادگاه آرژانتین همچنین حزب‌الله لبنان را «جنبش تروریستی شیعه لبنانی تحت حمایت ایران» خوانده و در این حملات، دخیل دانسته است.

طبق حکم دادگاه، حزب‌الله لبنان به دستور جمهوری اسلامی این بمب‌گذاری‌های مرگبار در مرکز یهودیان را انجام داده است.

کارلوس ماهیکس، یکی از سه قاضی صادرکننده این حکم گفته است که «حزب‌الله این عملیات را با یک طرح سیاسی، ایدئولوژیک و انقلابی تحت دستور یک حکومت انجام داده است.»

دادستان این دادگاه، مقامات بلندپایه حکومت ایران را به ارائه دستور این حمله متهم کرد.

این در حالی است که مقامات جمهوری اسلامی هر گونه دخالت در حملات را رد کرده‌اند.

در سال ۱۹۹۲، حمله به سفارت اسرائیل ۲۹ کشته برجای گذاشت. دو سال بعد، یک کامیون مملو از مواد منفجره وارد مرکز یهودیان آمیا شد و در پی انفجار آن ۸۵ نفر کشته و سیصد تن زخمی شدند.

خورخه کنوبلوویتس، رئیس هیات انجمن‌های اسرائیلی آرژانتین (دایا) از این تصمیم دادگاه استقبال کرد.

او به رسانه‌ها گفته است که «این حکم بسیار مهم است زیرا خانواده قربانیان را قادر می‌سازد پرونده را در دادگاه کیفری بین‌المللی پیگیری کنند.»

آرژانتین دارای بزرگترین جامعه یهودی در آمریکای لاتین است که حدود سیصدهزار عضو دارد. همچنین محل زندگی جوامع مهاجر از خاورمیانه، به ویژه از سوریه و لبنان است.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی