Search
Asset 2

حماس: جمهوری اسلامی به ما کمک کرده است؛ جمهوری اسلامی تکذیب کرد 

کمک جمهوری اسلامی به حماس در حمله به اسرائیل
(AHMAD AL-RUBAYE/AFP via Getty Images)

نمایندگی دائم جمهوری اسلامی در سازمان ملل متحد پس از افزایش اظهارنظرها درباره کمک جمهوری اسلامی به حماس در حمله به اسرائیل اعلام کرد که تهران در این حمله دخالت نداشته است. 

قاضی حمد، سخنگوی حماس، روز شنبه در مصاحبه‌ای با بی‌بی‌سی جهانی در پاسخ به این سؤال که «در این عملیات چقدر از حمایت ایران برخوردار بودید» گفته بود: «من افتخار می‌کنم که خیلی کشورها به ما کمک می‌کنند. ایران به ما کمک می‌کند. کشورهای دیگر به ما کمک می‌کنند. یا با پول یا با سلاح یا حمایت سیاسی که مشکلی ندارد.» 

پس از آن نیز وال‌استریت جورنال نیز با انتشار گزارشی مدعی شد که سپاه پاسداران در طراحی حمله حماس به اسرائیل نقش داشته است و دیدارهایی در بیروت با مقام‌های حماس داشتند. 

به نوشته این روزنامه، افسران سپاه پاسداران در تابستان با عوامل حماس برای طراحی یک حمله ترکیبی علیه اسرائیل همکاری کردند. 

همچنین اسحاق هرتسوگ، رئیس‌جمهور اسرائیل، شب گذشته در پیامی خطاب به مردم کشورش، به ارتباطات نزدیک جمهوری اسلامی با «گروه‌های تروریستی» در غزه اشاره کرد. 

پس از انتشار تصاویر از کشتار و ربودن غیرنظامیان در اسرائیل توسط گروه تروریستی حماس و محکومیت جهانی این اقدام، مقام‌های جمهوری اسلامی تلاش کردند که دست داشتن خود را در این جنایات رد کنند. 

نمایندگی دائمی جمهوری اسلامی در سازمان ملل متحد یکشنبه با انتشار بیانیه‌ای ضمن تأکید بر حمایت «قاطعانه از فلسطین» اعلام کرد: «ما در واکنش فلسطین مشارکت نداشته‌ایم و این کار صرفاً به وسیله فلسطین صورت گرفته است.» 

نمایندگی ایران در سازمان ملل در اطلاعیه‌اش اقدام «فلسطینی‌ها» را «دفاعی کاملاً مشروع در برابر هفت دهه اشغال ظالمانه و جنایات فجیع» خوانده است. 

منابع اسرائیلی عنوان کردند که حمله شبه نظامیان حماس به اسرائیل دست‌کم ۷۰۰ کشته بر جای گذاشته که تعداد بسیار زیادی از آنها غیرنظامی و شهروندان عادی هستند. از سوی دیگر حماس و جهاد اسلامی یکشنبه‌شب مدعی شدند که ۱۳۰ نفر را به گروگان گرفته‌اند. 

از سوی دیگر ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی مدعی شد که «گروه‌های مقاومت فلسطینی» با اتکا به قدرت خود این حمله را انجام داده‌اند. 

کنعانی گفت حملات نظامی حماس پاسخی به «جنایات روزمره» اسرائیل بوده است و مدعی شد اسرائیل و کشورهای غربی با مطرح کردن نام جمهوری اسلامی و حزب‌الله لبنان، «با هدف سیاسی و توجیه شکست اخیر» به دنبال «انحراف افکار عمومی و توجیه اقدامات بعدی خود» هستند. 

او تهدید کرد «که هر اقدام احمقانه‌ای نسبت به ایران با پاسخی ویرانگر مواجه خواهد شد

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی