معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه عنوان کرده که در روز برگزاری انتخابات ۱۲۵۴ دستگیری در سراسر کشور به واسطه آنچه که او «تخلفات انتخاباتی» نامیده، صورت گرفته است.
بر اساس گزارش ایسنا، اصغر جهانگیر در جلسه شورای عالی قضایی مدعی شده که ۱۲۰۰ نفر از این دستگیرشدگان، همان روز با اخذ تعهد و وثیقه و با پیگیری دادستانها آزاد شدند و کمتر از ۶۰ نفر نیز به دلیل درگیریهای مسلحانه، کشف سلاح و سایر اقدامات ضدامنیتی که داشتند، در بازداشت به سر میبرند.
جهانگیر عنوان کرده که یک ماه قبل از برگزاری انتخابات، ۱۹۳ جرم انتخاباتی در فضای مجازی شناسایی و در این راستا ۲۹ نفر احضار شدند.
اظهارات جهانگیر در حالی است که دهها کنشگر سیاسی و اجتماعی در پی تحریم انتخابات یازدهم اسفند ماه، توسط نیروهای امنیتی احضار، بازجویی و بازداشت شدند و تحت فشار نهادهای امنیتی قرار گرفتند.
بازداشت ۵۰ نفر از گردانندگان صفحات مجازی در استان آذربایجان غربی
طی هفتههای گذشته، رحیم جهانبخش، فرمانده انتظامی استان آذربایجان غربی از بازداشت ۵۰ نفر از گردانندگان صفحات مجازی به دلیل دعوت به عدم مشارکت در انتخابات خبر داد.
جهانبخش گفت که این شهروندان به علت «تشویش اذهان عمومی و دعوت مردم به شرکت نکردن و تحریم انتخابات» بازداشت شدهاند.
بازداشت شش نفر در رضوانشهر گیلان
رسانههای وابسته به سپاه پاسداران، روز جمعه ۱۱ اسفند از بازداشت شش نفر در رضوانشهر گیلان به اتهام «اخلال در نظم شعب و صندوقهای اخذ رأی و فرآیند برگزاری انتخابات در شهرستان» خبر دادند.
جزئیات بیشتری درباره دلیل بازداشت، هویت بازداشتشدگان و محل نگهداری آنان منتشر نشد.
مسدودسازی ۱۱ صفحه اینستاگرامی در خراسان رضوی
همچنین طی هفتههای گذشته، مرکز سایبری سازمان اطلاعات فرماندهی انتظامی خراسان رضوی، از شناسایی و مسدودسازی ۱۱ صفحه اینستاگرامی خبر داده بود.
دلیل این اقدام «تشویش اذهان عمومی، تبلیغ علیه نظام و تحریم انتخابات» عنوان و گفته شد که با گرداننده این صفحات مجازی نیز برخورد قضایی صورت گرفته است.
بازداشت یک استاد پیشین دانشگاه فردوسی مشهد
جواد (رامین) حائری، از زندانیان سابق سیاسی و استاد اخراجشده دانشگاه فردوسی مشهد روز نهم اسفند ماه به دلیل آنچه که انتشار مطلب درباره تحریم انتخابات گفته شد، بازداشت شد.
بر اساس گزارش رسانهها، آقای حائری در حساب اینستاگرام خود مطالب انتقادی منتشر میکرد و گفته شد که علت بازداشت او انتشار مطالبی درباره تحریم انتخابات بوده است.
فشار بر رسانههای داخلی در آستانه انتخابات
خبرآنلاین بهمن ماه امسال نتایج نظرسنجی «یک مرکز دولتی» را منتشر کرد که براساس آن میزان مشارکت درانتخابات روز جمعه در کل کشور ۳۰ درصد پیشبینی شده بود.
این نظرسنجی با فشار نهادهای امنیتی از خروجی این خبرگزاری پاک شد.
انتخابات یازدهم اسفند ماه با میزان مشارکت کمتر از ۴۱ درصد، رکورد پایینترین نرخ مشارکت را در بین تمامی انتخابات تاریخ جمهوری اسلامی از آن خود کرد.