اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره درخواست فلسطین برای عضویت کامل در این سازمان به اجماع دست نیافتند.
ونسا فریزر، سفیر مالت در سازمان ملل که در حال حاضر ریاست کمیته شورای امنیت سازمان ملل متحد را بر عهده دارد، پس از نشستی در نیویورک گفت که دو سوم اعضا موافق این درخواست بودند و پنج عضو مخالف بودند.
برای عضویت کامل در سازمان ملل، هیچ یک از اعضای دائم شورای امنیت از جمله انگلیس، چین، روسیه، آمریکا و فرانسه نباید به این درخواست رای منفی بدهند و آن را وتو کنند.
ناظران پیشتر پیشبینی کرده بودند که آمریکا به عنوان کشور دارای حق وتو و متحد سرسخت اسرائیل با این تصمیم مخالفت خواهد کرد.
خبرگزاری دویچهوله به نقل از منابع دیپلماتیک نوشته است که الجزایر که نماینده کشورهای عرب در شورا است، در نظر دارد هفته آینده قطعنامهای ارائه کند.
این رسانه خاطرنشان کرده که با این حال، چنین قطعنامهای به احتمال زیاد با شکست مواجه خواهد شد زیرا ایالات متحده، نزدیکترین متحد اسرائیل در شورای امنیت، احتمالا آن را وتو خواهد کرد.
در نوامبر ۲۰۱۱ نیز درخواست فلسطین برای عضویت کامل در سازمان ملل با شکست مواجه شد. یک سال بعد، مجمع عمومی که در آن هیچ کشوری حق وتو ندارد، با وجود مخالفت واشنگتن به فلسطینیان وضعیت ناظر اعطا کرد.
ریاض منصور، سفیر فلسطین در سازمان ملل هفته گذشته طی نامهای از آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل خواست تا درخواست سال ۲۰۱۱ مجددا به شورای امنیت سازمان ملل ارائه شود.
اوایل این هفته، شورای امنیت این درخواست را به یک کمیته بررسی ارجاع داد. مرحله رسمی بازنگری درخواست سال ۲۰۱۱ به عنوان یک پیروزی کوچک برای فلسطینیان تلقی میشد.
فلسطینیها که از سال ۲۰۱۲ به عنوان ناظر در سازمان جهانی شناخته شدهاند، سالها برای به دست آوردن عضویت کامل که به منزله به رسمیت شناختن کشور فلسطین است، تلاش کردهاند.
اسرائیل همواره مخالف سرسخت پذیرش فلسطین بوده است. علاوه بر این، پیشتر آمریکا و برخی کشورهای دیگر از فلسطینیان خواسته بودند قبل از عضویت در سازمان ملل با اسرائیل صلح کنند.
در روزهای گذشته، دیو شارما، سناتور لیبرال استرالیایی، مدعی شده بود که پیشنهاد دولت کارگر برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین «نابخردانه و غیرمسئولانه» است.
از سویی حزب کمونیست چین حمایت خود را از اعطای عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل متحد اعلام کرده بود.