Search
Asset 2

مقام پیشین امنیتی آمریکا: دولت اوباما از بررسی اطلاعات فوق‌محرمانه هسته‌ای ایران جلوگیری کرد

یک مقام ضداطلاعات امنیت ملی آمریکا می‌گوید که دولت اوباما برای دستیابی به توافق برجام از بررسی اطلاعات فوق‌محرمانه هسته‌ای درباره ایران جلوگیری کرد.
باراک اوباما، رئیس جمهور ایالات متحده و جان کری، وزیر امور خارجه، ۱۰ سپتامبر ۲۰۱۵. (Alex Wong/Getty Images)

یک مقام ضداطلاعات امنیت ملی آمریکا می‌گوید که دولت اوباما برای دستیابی به توافق برجام از بررسی اطلاعات فوق‌محرمانه هسته‌ای درباره ایران جلوگیری کرد.

واشنگتن تایمز به نقل از جان شیندلر، این مقام اطلاعاتی گزارش داده است که این اسناد متعلق به سپاه پاسداران بود که نشان می‌داد تلاش‌های جمهوری اسلامی برای دستیابی به ساخت سلاح هسته‌ای فراتر از ادعای اوباما و ارزیابی‌های نهادهای اطلاعاتی آمریکا بود.

به گفته این مامور اطلاعاتی، او شخصا با رئیس سابق سیا دیدار کرده بود تا درباره ارزش و اعتبار این اسناد به او اطلاعات بدهد، اما رئیس سیا حاضر نشد که این اسناد را تحویل بگیرد و گفت که حاضر به پذیرش مسئولیت بررسی این سندها نیست.

مقام سیا به طور تلویحی به او فهماند که مقامات عالی دولت وقت آمریکا به او دستور داده‌اند که اسناد هسته‌ای سپاه را در اختیار نگیرد و او فقط دستور مافوق را اجرا می‌کند.

جان شیندلر گفت که این اسناد می‌توانست مانع از توافق برجام با ایران شود. به همین خاطر باید دولت اوباما وانمود می‌کرد که چنین اسنادی درباره اسرار هسته‌ای ایران وجود ندارد.

او افزود که بعد از امتناع سیا برای تحویل گرفتن اسناد، او خودش دست به کار شد و اسناد را به کانال‌های اطلاعاتی آمریکا ارسال کرد و به او گفته شد که تحلیلگران ارشد در حال مطالعه این سندها هستند.

اسناد فوق‌محرمانه سپاه چگونه به دست مقام آمریکایی رسید؟

در زمان ریاست‌جمهوری اوباما، یک سرویس اطلاعاتی نزدیک به ایالات متحده، یک افسر ارشد سپاه پاسداران را که اطلاعات «فوق‌العاده‌ای» از فعالیت‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی بدست آورده بود، استخدام کرد.

به گفته شیندلر، این افسر ارشد سپاه یک منبع بسیار مهم بود که به اسرار هسته‌ای ایران دسترسی داشت و درباره برنامه جمهوری اسلامی برای ساخت بمب هسته‌ای اطلاعات فراوانی داشت، اما این اطلاعات فوق‌سری برای دولت اوباما که مشغول تبلیغات درباره اهمیت توافق هسته‌ای با جمهوری اسلامی و قانع کردن کنگره، مردم آمریکا و سایر کشورهای جهان بود، خبری ناخوشایند بود.

در تیرماه امسال ائتلاف گسترده‌ای از اندیشکده‌ها و گروه‌های فعال در حوزه ایران هشدار دادند که جمهوری اسلامی برنامه هسته‌ای خود را تا جایی پیش برده «که رژیم اکنون می‌تواند ظرف چند روز اورانیوم با درجه تسلیحات کافی برای چندین سلاح هسته‌ای تولید کند.»

ماه گذشته نیز، مایک ترنر، رئیس کمیته اطلاعات مجلس نمایندگان آمریکا، هشدار داد که حکومت ایران ممکن است تا پایان سال جاری خود را به عنوان یک کشور دارای سلاح هسته‌ای معرفی کند.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی