مروری بر یک کتاب
دو- سوم مردم در انگلستان، آمریکا و استرالیا، اضافه وزن داشته و یک چهارم آنها چاق هستند. چرا؟ ” زوئه هارکومب” یکی از محققان در مراسم معرفی کتابش با نام “چاقی همه گیر:علت چاقی همه گیر چیست؟ چگونه می توان از آن جلوگیری کرد؟” این سوال را مطرح میکند.
او با انواع رژیمهایی که به وسیله متخصصان رژیم غذایی و آژانسهای دولتی تهیه می شود، مخالفت نموده و اظهارمیدارد توصیههای متداولی که ما در مورد تغذیه و رژیم غذایی ارائه می دهیم ما را چاقترکرده است.
هارکومب نویسنده ای است که مخاطب خود را به سفری تاریخی می برد که در آن نشان می دهد چگونه در بریتانیا از زمانی که توصیههای سلامت عمومی در سال ۱۹۸۳ بر اساس وعدههای غذایی نشاسته دار رواج یافت، چاقی ۱۰ برابر افزایش یافته است. این واقعه در دهه ی ۱۹۷۰ در ایالات متحده نیز اتفاق افتاد.
تحلیلهای منطقی و مقایسههای خندهآور معمولاً مطالعاتی را مورد بررسی دقیق قرار میدهند که سعی دارند ما را متقاعد کنند که باید روشهای سنتی تغذیه را رها نماییم، همان روشهایی که بشر حدود هزاران سال است که در پیش گرفته است.
به عنوان مثال، هارکومب به کتاب ” مطالعه هفت کشور” نوشته یک دکتر آمریکایی به نام اَنسل کیز در سال ۱۹۵۶ اشاره کرده است. هارکومب ادعا میکند که کیز میخواهد در این کتاب نظریه ناقص خود را در خصوص اینکه خوردن چربیهای اشباع شده باعث بیماری قلبی می شود را اثبات کند. هارکومب مثال می زند که اگربرخی افراد در حمام آواز میخوانند به این معنی نیست که حما م کردن موجب خوانندگی می شود.
این ترس بیاساس از چاقی، خصوصاً چربی اشباع شده، باعث ابداع یک نوع رژیم غذایی شده که عمدتاً بر اساس کربوهیدرات است که نوعی جدید از پرخوری، مرض چاقی، دیابت، بیماری قلبی و سایر بیماریهایی که سلامتی را به خطر می اندازد را به همراه دارد.
در مورد رژیم غذایی چطور؟ اگر شما بطور عادی این باور را دارید که برای از دست دادن چربی میبایستی کالری کمتری مصرف کنید، رژیم گرفتن را فراموش کنید. هاکومب می گوید خوردن کمتر و تحرک بیشتر، تصوری است که براساس عقیده غلط ” انرژی دریافتی برابر است با همان میزان انرژی که از دست میدهیم ” یعنی قانون ترمودینامیک بدن، شکل گرفته است.
تصور خوردن کمتر و تحرک بیشتر منجر به چه مسالهای میشود؟ طبق نظریه ” چاقی همهگیر” ملل توسعه یافته با محاسبه کالری و اجتناب از آن به امید کاهش وزن، چاقتر شدهاند.
این کتاب فوبیای (هراس بیمارگونه ) چاقی را از بین برده و مفصلاً نشان می دهد که چگونه آژانسهای سلامتی تاثیرات چربیهای اشباع شده و کربوهیدراتها را با هم اشتباه کردهاند.
این کتاب توهم ” تمام غذای بشقاب را خوردن” را که توسط آژانسهای سلامتی و غذا در بریتانیا توسعه یافته است، درهم می شکند. به علاوه چهره واقعی شرکتهای غذایی و نوشیدنی و گروههای تبلیغاتی را افشاء میکند که حامی مالی چنین غذاهایی هستند. این غذاها ظاهرأ سالم، غنی از کربوهیدرات و دارای کالری معین بوده، ولی عملاً شما را گرسنه نگه میدارند.
کتاب “چاقی همهگیر” توصیههای رژیمی گمراه کننده این آژانس ها را افشا می کند که افراد در ارائه اطلاعات خود به آنها اعتماد نمودهاند. چنین مشاورههایی به از دست دادن وزن کمک نکرده و برای سلامتی مردم هم مضر می باشند.
هارکومب یک راه حل ساده و واضح را برای چاقی جهانی پیشنهاد می کند. جذابیت کتاب انسان را به مطالعه تا پایان کتاب وادار می کند.
کتاب “چاقی همهگیر” را می توان از سایت ذیل تهیه کرد:
Theobesityepidemic.org
1 دیدگاه دربارهٔ «چاقی همه گیر: علت آن چیست؟ چگونه میتوان از آن جلوگیری کرد؟»
جالب نبود این نظریه کالری و.. تقریبا اثبات شده است و با ورزش و کم خوردن به نتایج خوبی میرسیم
ما و خیلی ها امتحان کردیم و به نتایج خوبی رسیدیم .این روزا همه دوست دارن یک جوری به هر بهایی معروف بشند .