Search
Asset 2

اسرائیل: عملیات علیه حماس ماه‌ها طول می‌کشد

اسرائیل: عملیات علیه حماس ماه‌ها طول می‌کشد
وزیر دفاع اسرائیل، یوآو گالانت، با سربازان در مرز اسرائیل با نوار غزه در ۱۹ اکتبر ۲۰۲۳ در سدروت، اسرائیل ملاقات کرد. (Amir Levy/Getty Images)

مقامات نظامی اسرائیل می‌گویند که عملیات‌های نظامی علیه حماس ماه‌ها طول خواهد کشید. آخرین گزارش‌ها نشان می‎دهد که درگیری‎های شدید در سراسر غزه ادامه دارد.

یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل درخواست‌های بین‌المللی برای پایان دادن به عملیات‌های نظامی در غزه را نپذیرفت و اعلام کرد که مرحله فعلی حملات نظامی علیه حماس «زمان می‎برد».

به گفته وی، در مرحله کنونی، حملات زمینی سنگین و پشتیبانی هوایی ممکن است برای هفته‌های بعد هم ادامه داشته باشد و در مرحله بعدی جنگ که می‎تواند برای ماه‌ها طول بکشد، شدت نبردها علیه «گروه‌های مقاومت» کاهش خواهد یافت.

روزنامه گاردین به نقل از ساکنان و مقامات بهداشتی در غزه گزارش داده است که بمباران ارتش اسرائیل تا شب دوشنبه ادامه داشت. به گفته پزشکان در غزه، حملات هوایی اسرائیل باعث کشته شدن ۱۵ نفر در حملات جداگانه در مرکز و جنوب نوار غزه شده است.

کاخ سفید روز دوشنبه، یازدهم دسامبر در مورد گزارش‌هایی مبنی بر استفاده اسرائیل از فسفر سفید تهیه شده توسط آمریکا در حملات به لبنان ابراز نگرانی کرد و افزود که به دنبال جزئیات بیشتر درباره صحت و سقم این اتهامات است.

دولت لبنان در ماه اکتبر، اسرائیل را به استفاده از سلاح آتش‌زا متهم کرد. واشنگتن‌پست روز دوشنبه گزارش داد که تجزیه و تحلیل قطعات گلوله شلیک شده توسط اسرائیل نشان داده که کشور سازنده، آمریکا است.

براساس قوانین بین‌المللی، استفاده از فسفر سفید به عنوان یک سلاح شیمیایی ممنوع است، اما استفاده از آن برای روشنایی میدان‌های جنگ مانع قانونی ندارد و می‌تواند به عنوان «پرده دود» نیز استفاده شود.

دانیال هگاری، سخنگوی ارتش اسرائیل شب گذشته یازدهم دسامبر در پاسخ به خبرنگاران، بدون رد یا تایید استفاده از سلاح‌های فسفری گفت: «عملکرد ما در زمینه جنگ روشن است، ما قانونی و طبق قوانین بین‌المللی عمل می‎کنیم.»

دولت اسرائیل اعلام کرد که کمک‌ها به غزه را در دو پست بازرسی بررسی می‌کند و بسته‌های کمک را از طریق گذرگاه رفح به غزه ارسال می‌کند.

آژانس کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل متحد روز یکشنبه اعلام کرده بود که از زمان پایان آتش‌بس یک هفته‌ای در اول دسامبر، حدود ۱۰۰ کامیون در روز اقلام بشردوستانه را از مصر به غزه می‌آوردند. قبل از جنگ، میانگین کمک‌های بشردوستانه به غزه ۵۰۰ کامیون در روز بود.

برنامه جهانی غذای سازمان ملل اعلام کرده است که نیمی از مردم غزه گرسنه هستند.

مقامات سازمان‌ ملل می‎‌گویند که ۱.۹ میلیون نفر به عبارتی ۸۵ درصد از جمعیت غزه آواره شده‌اند و در مناطق جنوبی پناه گرفته‌اند. این مقامات، شرایط زندگی در این مناطق را «جهنمی» توصیف کرده است.

روز سه‌شنبه، پس از آن که ایالات متحده هفته گذشته قطعنامه شورای امنیت برای آتش‌بس را وتو کرد، مجمع عمومی سازمان ملل متشکل از ۱۹۳ عضو، برای بررسی بحران انسانی تشکیل جلسه خواهد داد.

پیش‌نویس قطعنامه‌ای که قرار است در مجمع عمومی به آن رای داده شود، همان قطعنامه‌ای است که در شورای امنیت رد شد. قطعنامه‌های مجمع عمومی الزام‌آور نیستند، اما دارای وزن سیاسی هستند و دیدگاه‌های جهانی را منعکس می‌کنند.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی