نماینده پارلمان اروپا امروز پنجشنبه ۲۹ دیماه، با تصویب قطعنامهای از شورای اتحادیه اروپا و کشورهای عضو این اتحادیه درخواست کردهاند که سپاه پاسداران را در لیست گروههای تروریستی قرار داده و سران حکومت جمهوری اسلامی و خانوادههای آنها را تحریم کنند.
این نمایندگان همچنین خواستار قرار گرفتن نیروهای تابعه سپاه پاسداران از جمله شبهنظامیان بسیج و نیروی قدس درفهرست گروههای تروریستی اتحادیه اروپا شدند.
در این قطعنامه که ۳۲ بند دارد همچنین خواسته شده نهادها، گروهها و سازمانها که در سرکوب اعتراضهای ایران نقش داشتند نیز در لیست تحریمهای این اتحادیه قرار بگیرند.
آنها همچنین خواستار توقف هرگونه رابطه مالی و اقتصادی با شرکتهای سپاه یا افراد وابسته به این نهاد شدهاند.
همچنین در بخشی قطعنامه با نامبردن از علی خامنهای، ابراهیم رئیسی و محمدجعفر منتظری، دادستان کل جمهوری اسلامی، خواسته شد این افراد و خانوادههای آنها به دلیل نقش داشتن در سرکوب شهروندان ایران از سوی اتحادیه اروپا تحریم شوند.
برخی از بندهای قطعنامه تصویب شده در پارلمان اروپا علیه سپاه پاسداران و مقامات جمهوری اسلامی
در یکی از بندهای قطعنامه تصویب شده در پارلمان اروپا با اشاره به «صلاحیت قضایی جهانی» از کشورهای اروپایی خواسته شده که همه مقامات جمهوری اسلامی که بر اساس قوانین بینالمللی به دستداشتن در نقض شدید حقوق بشر متهم هستند را مورد پیگرد قضایی قرار دهند و از آن دسته از کشورهایی که در قوانین داخلی آنها صلاحیت رسیدگی جهانی پیشبینینشده، خواسته شده بدون تأخیر چنین قانونی را تصویب کنند.
در این قطعنامه علاوه بر نامبردن از بنیاد مستضعفان و بنیاد شهید و امور جانبازان بهعنوان نمونهای از نهادهایی که باید تحریم شوند، از معاونت حقوق بشر، شورا اتحادیه اروپا و کشورهای عضو این اتحادیه خواسته شده که تحریمهایی را علیه ۲۲۷ نماینده مجلس جمهوری اسلامی که اعدام معترضان ایران را تشویق کردند در نظر بگیرند.
نمایندگان پارلمان اروپا با ذکر اسامی تعدادی از معترضان بازداشتی در ایران که به اعدام محکوم شدهاند؛ مانند محمد بروغنی، حمید قره حسنلو، ماهان صدرات مدنی، حسین محمدی، منوچهر مهماننواز، سهند نورمحمد زاده، سامان سیدی، رضا آریا، صالح میرهاشمی بلطقی، سعید یعقوبی کردسفلی، جواد روحی، عرشیا تکداستان و مهدی محمدی فرد، صالح میرهاشمی، مجید کاظمی و سعید یعقوبی، از جمهوری اسلامی خواستند که این افراد فورا آزاد شده و محاربه و مفسد فیالارض از قوانین ایران حذف شود.
در بخش دیگری از این قطعنامه از مقامات ایرانی خواسته شده که فوراً اتهامهایی که علیه شهروندان اتحادیه اروپا که در ایران بازداشت هستند را لغو کرده و همه آنها را آزاد کنند.
نمایندگان پارلمان اروپا از کمیسیون اروپایی درخواست کردند که به شرکتهای اروپایی اجازه دهد تا به شهروندان ایران، «ابزارهایی امن» ارتباطی ارائه کنند. در قطعنامه از کشورهای عضو اتحادیه اروپا نیز خواسته شده که برای ارائه «اینترنت رایگان» به مردم ایران با استفاده از منابع مالی این اتحادیه بکوشند.
نمایندگان پارلمان در ادامه از اقدامات فرامرزی جمهوری اسلامی «شامل خرابکاری، جاسوسی، تلاش برای بمبگذاری، کارزار انتشار اطلاعات دروغ و دیگر روشهای کنترلی» که توسط سفارتخانههای ایران و سپاه پاسداران علیه ایرانیان مهاجر انجام میشود، ابراز نگرانی کردهاند.
حفاظت از ایرانیان مهاجر یکی دیگر از درخواستهای نمایندگان پارلمان اروپا بود و از اعضای اتحادیه اروپا خواسته شده است که تا حفاظت از ایرانیان مهاجر را افزایش دهند و از تشکیلات سیاست خارجی این اتحادیه – شامل دفاتر نمایندگی – و کشورهای عضو خواسته شده تا از همه ظرفیتهایشان برای حمایت از جامعه مدنی ایران استفاده کنند.
همچنین تسهیل صدور ویزا برای ایرانیانی که نگران تعقیب قضایی به دلیل استفاده از حق آزادی بیان و تشکل و اجتماعات مسالمتآمیز هستند، یکی دیگر از درخواستهایی است که در این قطعنامه مطرح شده است.