رئیس دفتر سابق ریاست جمهوری افغانستان میگوید که سفارت جمهوری اسلامی ایران هر سال به حساب شخصی حامد کرزی ۳ میلیون یورو واریز میکرد و هر بار که پول تمام میشد، مقامات ایرانی بین ۵۰۰ هزار تا یک میلیون یورو ارسال میکردند.
محمدعمر داوودزی در مصاحبه با شبکه تلویزیونی آمو درباره یک پرونده جنجالی فساد در دوره ریاست جمهوری حامد کرزی گفته است که در زمان مسئولیت وی در دفتر ریاست جمهوری، جمهوری اسلامی ایران مبالغی را به حساب شخصی حامد کرزی ارسال میکرد.
وی درباره چرایی پرداخت پولها در حساب شخصی حامد کرزی افزوده است: «حدس من این بود، زمانی این پول داده میشد که سیستم بانکی ما منظم نبود، آن موقع اشرف غنی وزیر مالی بود. شاید با او در زمینه این پول تفاهمی نشده بود. به همین خاطر به حسابی به نام حامد کرزی در بانک ملی واریز میشد.»
محمدعمر داوودزی در روایت خاطرات سیاسیاش در روزنامه هشت صبح نوشته است: «یکی از موضوعات بسیار جنجالبرانگیز که با نام من و ایران گره خورده، موضوع خریطه/ کیسههای پول نقد ایران است که در یک مقطع حساس و مهم تاریخی توسط روزنامه نیویورک تایمز دامن زده شد.»
روزنامه نیویورک تایمز در یکی از مقالات خود با عنوان «سیا با کیسههای پول نقد به دنبال نفوذ در افغانستان است.» در ۲۸ آوریل ۲۰۱۳ گزارش داده است که سازمان سیا و جمهوری اسلامی ایران برای افزایش نفوذ در دولت جمهوری اسلامی افغانستان رقابت میکردند، آنها پولهای نقد به دفتر ریاست جمهوری، جنگسالاران و نزدیکان کرزی میفرستادند.
این پولها جدا از کمکهای رسمی ایالات متحده و جمهوری اسلامی ایران به افغانستان بود.
این روزنامه به نقل از چند مقام افغان افزوده است که جمهوری اسلامی ایران سالانه بین ۳ تا ۱۰ میلیون دلار پول به دفتر ریاست جمهوری افغانستان ارسال میکرد.
بعد از افشای ماجرای ارسال پولهای نقد ایران به دفتر ریاست جمهوری افغانستان در اکتبر ۲۰۱۰، سفیر وقت جمهوری اسلامی ایران این خبر را تکذیب کرد، اما حامد کرزی در گفتگو با رسانهها، دریافت پول نقد از ایران را تایید کرد و افزود که «آمریکا نیز همین کار را میکند، آنها به برخی از دفاتر ما پول نقد میدهند.»
دستیاران کرزی گفتند که رئیس جمهور افغانستان به میلیاردها کمک رسمی آمریکا به افغانستان اشاره کرده است. نیویورک تایمز به نقل از یک مشاور سابق کرزی گزارش داد که وی به کیسههای پول نقد سازمان سیا اشاره کرده است که به طور غیررسمی به دست وی میرسید.
سازمان سیا بعد از یازده سپتامبر و در زمان ریاست جمهوری جورج دبلیو بوش به ائتلاف شمال برای جنگ با طالبان کمک میکرد و بخشی از این کمکها به شیوه ارسال پول نقد بود. بعد از استقرار دولت جمهوری اسلامی افغانستان و در دوره ریاست جمهوری اوباما این کمکهای نقدی سیا ادامه یافت.
نیویورک تایمز به نقل از مشاوران سابق حامد کرزی گزارش داد که دهها میلیون دلار از طریق سیا به دفتر رئیس جمهور میرسید.
خلیل رومن که برای سه سال معاون رئیس دفتر کرزی بود، گفت: «ما این پولها را پول ارواح مینامیدیم. این پولها در خفا میآمدند و در خفا مصرف میشدند.»
در آن موقع سازمان سیا تلاش میکرد وجوه بیشتری در مقایسه با مبلغ پرداختی ایران ارسال کند تا بتواند نفوذ بیشتری در میان کرزی و نزدیکانش بدست بیاورد.
مقامات آمریکایی و افغان به این روزنامه گفته بودند که سیا برای جنگ مخفیانه خود علیه القاعده و متحدان این گروه تروریستی، نیاز به حمایت کرزی داشت، بنابراین به ارسال پولهای نقد ادامه میداد، اما مقامهای دولت کرزی و جنگسالاران این پولها را مانند پولهایی که از جمهوری اسلامی ایران میگرفتند، برای تجارت مواد مخدر و ارتباطات با طالبان مصرف میکردند. نتیجه این شد که شبکههای مافیایی و جنایتکار در افغانستان قدرتمندتر شدند.
این گزارش باعث انتقاد تعدادی از نمایندگان جمهوریخواه آمریکا از سازمان سیا شد. این نمایندگان در نامهای به دولت اوباما خواستار توضیحات درباره معاملات مالی سیا و دفتر ریاست جمهوری افغانستان شدند.
ارسال و مصرف غیرشفاف پولها به افغانستان، یکی از موضوعات چالشبرانگیز میان جمهوریخواهان با دو رئیس جمهور دموکرات آمریکا در دو دهه اخیر بوده است.
اخیرا نیز جان ساپکو، بازرس ویژه برای بازسازی افغانستان با بیان اینکه بخش عمده پولهای ارسالی آمریکا به دست طالبان میرسد، اعلام کرده است که دولت بایدن و در راس آن وزارت خارجه آمریکا از دادن گزارش شفاف در مورد ارسال و چگونگی مصرف پولها به افغانستان سر باز میزند.