تعدادی از مدیران حوزههای علمیه تهران با ابراز نگرانی نسبت به رویگردانی بانوان از حجاب اجباری و امتناع آنها از تندادن به قوانین حجاب اجباری، در نامهای به ابراهیم رئیسی خواستار عقب ننشستن از حجاب اجباری و سختگیری برای اجرای آن شدند.
در این نامه خطاب به رئیس دولت جمهوری اسلامی آمده است: «مدتی است که با مکر دشمن، بیشازپیش برهنگی سرعت یافته و هرچه صبر میکنیم، انفعال و عدم اتخاذ تصمیم معین در فضای کشور موج میزند. چقدر تلخ هست، وقتی حدود ۳۰ نهاد مسئول کاری نمیکنند.»
آنها با اشاره به حضور زنان در فضای مجازی بدون رعایت حجاب اجباری از مواجهه با شبکههای اجتماعی و توسعه شبکه ملی اطلاعات تقدیر کردند و هشدار دادند: «اگر قرار باشد امروز از قانون حجاب عقبنشینی کنیم، فردا دلیلی بر پافشاری بر سایر قوانین نداریم.»
در این نامه حجاب اجباری که مخالفت با آن جمع کثیری از جوانان ایران را در ماههای اخیر به خیابانها کشانده از «قوانین فاخر اساسی» ایران خوانده شده تا زن بهزعم مدیران حوزه علمیه «مورد اذیت افراد سطحی قرار نگرفته و محدود به بعد بدن نشود.»
باگذشت شش ماه از آغاز اعتراضات سراسری در ایران در پی کشته شدن مهسا امینی در بازداشت مأموران گشت ارشاد به دلیل «نامناسب» بودن حجابش، مقامات جمهوری اسلامی همچنان اصرار دارند که همه دختران و زنان را به رعایت پوشش موردنظر خود وادار کنند.
بر همین اساس طی ماههای اخیر طرح و ایدههای متعددی از سوی مسئولان جمهوری اسلامی برای مجبور کردن زنان و دختران به رعایت حجاب اجباری مطرح کردند.
در آخرین این موارد، بیژن نوباوه، نماینده مجلس جمهوری اسلامی در ۲۴ اسفندماه خبر داد که کمیسیون فرهنگی مجلس طرحی را تنظیم کرده که بر اساس آن مجازاتهایی مانند مسدودشدن خط تلفن و اینترنت برای زنان و دخترانی که حجاب اجباری را رعایت نکنند در نظر گفته شده است.
او در سخنان خود در جلسه علنی مجلس ضمن تأکید بر «حفظ حجاب ملت» و «مقابله با ساختارشکنی» گفت بر اساس طرح پیشنهادی، برخورد فیزیکی صورت نمیگیرد و شناسایی زنان بدون حجاب در معابر عمومی از طریق دوربین انجام میشود و مجازات افراد برحسب جداول تهیه شده انجام خواهد شد.
همچنین طی هفتههای اخیر گزارشهای فزایندهای از پلمب اماکن تفریحی و مراکز خرید به دلیل عدم رعایت حجاب اجباری توسط مشتریان و کارکنان آنها منتشر شده است، از جمله نمونههای اخیر این اقدام، پلمب اقامتگاهی به نام «سرای عامریها» در کاشان و کمپ کویری متین آباد در نطنز بود؛ اگرچه هر دوی این اماکن به فاصله کوتاهی فک پلمب شدند.