Search
Asset 2

سازمان ملل خواستار توقف حملات فزاینده بین حزب‌الله و نیروهای اسرائیلی شد

شورای امنیت سازمان ملل خواستار توقف حملات بین حزب‌الله و اسرائیل شد و هشدار داد که تشدید بیشتر تنش‌ها «خطر فزاینده وقوع یک درگیری گسترده» را به همراه دارد.
آوار کارخانه‌ای در لبنان که در حمله هوایی اسرائیل در ۱۷ اوت ۲۰۲۴ تخریب شد. (Chris McGrath/Getty Images)

شورای امنیت سازمان ملل خواستار توقف حملات بین شبه‌نظامیان حزب‌الله لبنان و نیروهای اسرائیلی شد و هشدار داد که تشدید بیشتر تنش‌ها «خطر فزاینده وقوع یک درگیری گسترده» را به همراه دارد.

شورای امنیت سازمان ملل درخواست توقف خصومت‌ها از سوی اسرائیل و حزب‌الله را در قطعنامه‌ای که توسط فرانسه تهیه شد و به تصویب ۱۵ کشور رسید، مطرح کرد.

این نهاد از «عوامل مرتبط» خواست تا «آرامش، خویشتن‌داری و ثبات» را احیا کنند. قطعنامه‌های شورای امنیت به لحاظ قانونی الزام‌آور هستند، هرچند که اغلب نادیده گرفته می‌شوند.

به نوشته خبرگزاری «آسوشیتدپرس»، این قطعنامه به مدت یک سال دیگر مأموریت نیروهای حافظ صلح سازمان ملل در لبنان به نام «یونیفیل» را تمدید کرد. این نیروها برای نظارت بر خروج نیروهای اسرائیلی از جنوب لبنان پس از حمله ۱۹۷۸ ایجاد شده و از آن زمان در لبنان مستقر هستند.

شورای امنیت مأموریت «یونیفیل» را پس از جنگ ۲۰۰۶ بین اسرائیل و حزب‌الله گسترش داد تا نیروهای حافظ صلح بتوانند در امتداد مرز لبنان و اسرائیل مستقر شوند و به نیروهای لبنانی کمک کنند تا برای اولین بار در چند دهه، حاکمیت خود را به جنوب کشورشان گسترش دهند.

در حال حاضر اسرائیل و حزب‌الله لبنان پس از تبادل آتش سنگین در مرز تعیین‌شده توسط سازمان ملل در آخر هفته گذشته، عقب‌نشینی کرده‌اند، اما درگیری چند دهه‌ای آن‌ها هنوز به پایان نرسیده و تنش‌های منطقه‌ای مرتبط با جنگ در غزه همچنان ادامه دارد.

«خطر جنگ اسرائیل و حزب‌الله همچنان واقعی است»

ناتالی برودهورست، معاون سفیر فرانسه در سازمان ملل، قبل از رای‌گیری گفت: «خطر جنگ آشکار همچنان واقعی است و ما به همراه شرکای منطقه‌ای و بین‌المللی خود به منظور جلوگیری از یک تنش منطقه‌ای بسیج شده‌ایم.»

دنی دانون، سفیر اسرائیل در سازمان ملل، به خبرنگاران گفت که پیامی برای مردم لبنان دارد، او افزود: «شما و دولتتان باید یک انتخاب داشته باشید، امروز با حزب‌الله مقابله کنید یا شاهد کشیده شدن کشورتان به آشوب و ویرانی باشید.»

هادی هاشم، نماینده لبنان نیز پس از رای‌گیری شورای امنیت به خاطر پیام روشن آن «در حمایت از ثبات و آتش‌بس» قدردانی کرد. او از اعضا خواست که برای پایان دادن به تشدید تنش و پیش رفتن به سمت «صلح عادلانه و جامع» پیش بروند.

«لبنان نباید پناهگاه سازمان‌های تروریستی شود»

رابرت وود، معاون سفیر آمریکا، به شورای امنیت گفت: «لبنان نباید پناهگاه سازمان‌های تروریستی یا پایگاهی برای حملات علیه اسرائیل باشد.»

او افزود که حکومت ایران با تأمین بخش اعظم سلاح‌هایی که حزب‌الله علیه اسرائیل شلیک می‌کند، به نقض تحریم‌های تسلیحاتی در قطعنامه ۲۰۰۶ ادامه می‌دهد.

در درگیری‌های جاری بین حزب‌الله و نیروهای اسرائیلی در جنوب لبنان، تأسیسات و خودروهای سازمان «یونیفیل» چندین بار هدف گلوله‌باران یا تیراندازی قرار گرفته‌اند.

اوایل این ماه، «یونیفیل» گفت که سه صلح‌بان در حال گشت‌زنی در نزدیکی وسیله نقلیه خود زخمی شدند.

از سویی دیگر، حامیان گروه حزب‌الله در لبنان به‌ طور مکرر به مأموریت سازمان ملل اتهام همدستی با اسرائیل را می‌زنند، در حالی که اسرائیل، نیروهای حافظ صلح را به نادیده گرفتن فعالیت‌های نظامی حزب‌الله در جنوب لبنان متهم کرده است.

در روزهای گذشته، ژنرال چارلز کیو براون، رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح آمریکا اعلام کرد که خطر کوتاه‌مدت جنگ گسترده‌تر در خاورمیانه پس از تبادل آتش میان اسرائیل و حزب‌الله لبنان تا حدودی کاهش یافته است.

پس از تبادل آتش میان اسرائیل و حزب‌الله در روزهای گذشته، گزارش‌ها حاکی از آن است که دو طرف از طریق واسطه‌ها پیام‌هایی رد و بدل کرده‌اند که هدف آنها جلوگیری از تشدید بیشتر تنش‌ها بوده است.

حزب‌الله لبنان روز یکشنبه اعلام کرد که به انتقام ترور فرمانده ارشد خود در ماه گذشته در بیروت، صدها موشک و پهپاد را به سمت اسرائیل روانه کرده است.

همزمان در حالی که حزب‌الله بامداد یکشنبه صدها موشک و پهپاد به سمت اسرائیل پرتاب کرد، ارتش اسرائیل اعلام کرد با حدود ۱۰۰ جنگنده برای خنثی کردن یک تهاجم بزرگ‌تر به لبنان حمله کرده است. این بزرگ‌ترین درگیری در این جنگ مرزی بود که بیش از ۱۰ ماه از آغاز آن می‌گذرد.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی