دونالد ترامپ، رئیسجمهور پیشین ایالات متحده، روز شنبه ۱۰ مه در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد که هند و پاکستان به یک آتشبس کامل و فوری دست یافتهاند. ترامپ این توافق را نتیجه مذاکرات فشرده با میانجیگری آمریکا دانست و از دو کشور بابت «عقل سلیم و هوش فراوان» در انتخاب مسیر صلح تقدیر کرد.
دقایقی پیش از آن مارکو روبیو، وزیر خارجه ایالات متحده، نیز با انتشار بیانیهای اعلام کرد که دولتهای هند و پاکستان بر سر برقراری آتشبس فوری و آغاز مذاکرات گسترده در مکانی بیطرف به توافق رسیدهاند.
وزیر خارجه ایالات متحده، در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس، در روز شنبه ۱۰ مه، گفت که این تصمیم پس از رایزنیهای فشرده طی ۴۸ ساعت گذشته با مقامات ارشد دو کشور، از جمله نخستوزیران نارندرا مودی و شهباز شریف، سوبرامانیام جایشانکار، وزیر امور خارجه هند، عاصم منیر، رئیس ستاد ارتش پاکستان و مشاوران امنیت ملی دو کشور اتخاذ شده است.
روبیو تأکید کرد که این گفتوگوها به توافقی منجر شد که میتواند زمینهساز حلوفصل طیفی از اختلافات دوجانبه در چارچوبی صلحآمیز باشد.
او همچنین از رهبران دو کشور بهخاطر «خرد، تدبیر و سیاستمداری» در انتخاب مسیر صلح قدردانی کرد و این توافق را گامی مهم در جهت کاهش تنشهای تاریخی میان دهلینو و اسلامآباد دانست.
پیشتر، در پی تشدید درگیریهای نظامی بیسابقه میان هند و پاکستان، مارکو روبیو، وزیر خارجه ایالات متحده، روز جمعه ۹ مه، با عاصم منیر، فرمانده ارتش پاکستان تماس تلفنی برقرار کرد و از هر دو کشور خواست راههایی برای کاهش تنش پیدا کنند.
روز چهارشنبه ۷ مه، هند با حملات هوایی و شلیک موشک، مواضعی در خاک پاکستان را هدف قرار داد و از آن زمان، درگیریهای روزانه میان دو کشور ادامه دارد. بامداد شنبه ۱۰ مه، پاکستان نیز از آغاز عملیات نظامی علیه هند خبر داد و اعلام کرد که چندین پایگاه، از جمله یک مرکز ذخیره موشکی در شمال هند را هدف قرار داده است.
درگیریها میان هند و پاکستان از روز چهارشنبه ۲۳ آوریل و پس از کشته شدن ۲۶ نفر در کشمیر تحت کنترل هند آغاز شد؛ حملهای که دهلینو آن را به اسلامآباد نسبت داد، اما پاکستان این اتهام را رد کرده و خواستار تحقیقات بیطرفانه شد.